Annonce
Esbjerg

Desperate helårscampister risikerer retssag:- Vi kan jo ikke bo under en bro

Her er seks forbrydere på Esbjerg Camping: Peter Olsen, som står næstsidst, har boet på campingpladsen året rundt i 25 år, uden at nogen har grebet ind. De seks risikerer alle retssag og bøder, hvis de ikke opgiver livet på den naturskønne campingplads i Ådalen. Fra venstre er det Henning Hansen, Anne Petersen, Allan Eggert, Finn Madsen, Torben Olsen og Knud Jacobsen Foto: Lars Stokbro
Seks helårsbeboere på Esbjerg Camping frygter for fremtiden. De har ingen penge og ingen udsigt til at kunne få en lejlighed.
Annonce

Esbjerg: De vil ikke bo i en betonblok omgivet af larm og til en dyr husleje. I stedet har de valgt at bo hele året på Esbjerg Camping i Ådalen i Sædding ved Ho Bugt i skøn natur. Men det må de ikke længere, det er forbudt, siger Esbjerg Kommune. Selv om nogle har boet op til 25 år på pladsen, er det slut til november næste år.

Torben Olsen er førtidspensionist har malerhjerne, men har levet fint på campingpladsen i over 25 år.

- De skal ikke komme og ødelægge det for os. Min hjerne er gået i stykke af kemikalier, men her har jeg det trygt og godt i min lille campingvogn. Jeg synes, det er meget mærkeligt, at vi tvinges til at flytte. Jeg kan ikke se hvorfor. Her kan jeg gå ned på engen og se ræven og rådyrene. Her kan jeg gå lige ud på en grøn græsplæne.

Anne Petersen har boet ti år i sin campingvogn:- Et eller andet skal jeg gøre. Jeg er skrevet op til en lejlighed, men der er venteliste på mindst fem år, og nogle steder er der 20 år. Jeg kan jo ikke bo under en bro, men de nye lejligheder er rigtig dyre, og hvad skal jeg med en fireværelsers?

- Jeg skal absolut ikke ud at bo på Stengårdsvej, for jeg kommer først hjem fra arbejde klokken tre om natten, så det skal jeg ikke - alt andet end Stengårdsvej er i orden. Men det er ikke let at komme op at sidde i en lejlighed for sig selv. På campingpladsen er der altid nogen at snakke med. Du går bare ud ad døren, så er der altid glade mennesker. Og om sommeren er folk jo på ferie, og campingpladsen ligger perfekt. Sådan en natur får man ikke i en lejlighed - så koster det bare.

Knud Jakobsen: - Jeg har boet i campingvogn fire år her og tre år i Vorbasse. Jeg kunne ikke få den lejlighed, som jeg ønskede. Og økonomien spillede også ind, da jeg valgte at flytte i campingvogn.

Finn Madsen har boet i campingvogn i Ådalen et års tid: - Vi må finde ud af noget. Vi må søge en lejlighed. Men så er det hele væk. Jeg solgte mit hus og gad ikke mere med have. Vi solgte for at komme til at bo på campingpladsen.

Allan Eggert har boet et halvt år på pladsen efter en uventet skilsmisse: - Jeg fik ikke flyttet adresse tids nok til, at jeg får frist til at flytte til næste år. Jeg måtte flytte 1. november og bor hos en kammerat nu.

Henning Hansen, Kiki Hansen og deres datter fik mundtligt tilsagn fra kommunen om, at de måtte bo på campingpladsen: - Nu skal vi flytte til november næste år. Vi føler os ført bag lyset. Vi har ingen steder at flytte hen. Kommunen må hjælpe os med lån til indskud til en lejlighed. Det gik galt med den tv-udsendelse, siger Henning, der var med i TV2-serien "Trailerpark Danmark" om folk, der bor ulovligt på campingpladser.

Lars Bendixen, Esbjerg Campings ejer: - Nu skal der bare laves om her på pladsen, mener kommunen. Men ved byggeriet af Esbjerg Strand boede de mange tilrejsende håndværkere fast i campingvogne. De vogne blev pludselig ligestillet med portnerboliger - hvad fanden er det for noget lige klos op ad Danmarks største risikovirksomheder, et gaslager. Men det lovliggør kommunen bare.

- Vi har også folk fra udlandet boende, indtil de finder et hus, fortæller campingpladsens ejer, der venter at miste penge, når fastliggerne flytter til næste år.

- Vi må nok lukke hele campingpladsen i vinterhalvåret og vinterfyre vores tre-fire folk og praktikanterne i den periode.

vintercamping

  • Campingreglementet § 10. Campingvogne, telte m.v. må kun være opstillet på en campingplads i perioden 1. november - 28. februar, hvis kommunalbestyrelsen har givet tilladelse til vintercampering, dvs. kortvarige ophold af 15-20 dages varighed, weekender m.v., eller vinteropbevaring af campingvogne m.v.
  • I Esbjerg Campings udlejningstilladelse i punkt 6 står: Vintercampering kan foregå i perioden 1. november – 28. februar og må kun anvendes til kortvarige ophold, weekender m.v.

TV-SERIE HAR ØDELAGT LIVET I CAMPINGPARADIS

I TV2-serien "Trailerpark Danmark" følges beboerne på fem campingpladser i Danmark, hvor danskere bor i campingvogn året rundt, selv om det ikke er lovligt.

En af pladserne var Esbjerg Camping, hvor Esbjerg Kommune nu vil have 48 af campisterne til at flytte fra campingpladsen og opgive deres folkeregisteradresse på stedet. Ellers meldes de til politiet og risikerer dagbøder.

Lars Bendixen, Esbjerg Camping, er rystet over kommunens hårde kurs. Han har svært ved at sætte en gruppe mennesker på porten, mennesker, som han har kendt i flere år og i flere tilfælde har rakt en hjælpende hånd ved skilsmisse eller andre kriser ved at lade dem bo året rundt på pladsen. Foto: Lars Stokbro
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aabenraa For abonnenter

Afstandskrav er lempet: Skolerne er klar til næsten normale skoledage

Annonce