Annonce
Erhverv

Direktør efterlyste hænder: Telefonen er ved at brænde sammen

Det vælter ind med ansøgninger til Agri-Norcold, der blandt andet har brug for medarbejdere i Padborg. Foto: Claus Thorsted
En opråb om akut mangel på arbejdskraft har fået ansøgningerne til at vælte ind hos stor virksomhed.

Padborg: Personaleafdelingen hos Agri-Norcold, der har hovedkontor i Hobro, har siden mandag morgen ligget vandret. Fredag eftermiddag kunne JydskeVestkysten nemlig berette om, at virksomheden, der beskæftiger sig med indfrysning, frostvarehåndtering og lagring af fødevarer i Danmark, akut mangler arbejdskraft på frysehusene i Padborg, Hobro, Vejen i Kolding.

Omtalen har fået ansøgningerne til at vælte ind.

- Der er kommet omkring 150 ansøgninger, og HR-chefen fortæller mandag formiddag, at hendes telefon er ved at brænde sammen, siger Jan Nielsen, der er administrerende direktør hos Agri-Norcold.

Den administrerende direktør kan ikke mindes, at han har oplevet noget lignende.

- Det er rigtig mange ansøgninger, men det er kun dejligt og fantastisk, siger han.

Annonce
Det er rigtig mange ansøgninger, men det er kun dejligt og fantastisk.

Jan Nielsen, administrerende direktør

Kinesisk efterspørgsel

Det er både lagermedarbejdere og personer, der kan håndtere en gaffeltruck, som Agri-Norcold har brug for på frysehusene i Padborg, Hobro, Vejen og Kolding, og de mange ansøgninger vil nu blive behandlet hurtigst muligt.

- De mange ansøgninger vil nu blive gennemgået og dem, der kunne være potentiale i, vil blive sendt videre til de relevante afdelinger, siger Jan Nielsen.

Det er en stor efterspørgsel på grisekød til Kina, der siden sommeren har betydet, at endnu mere kød skal fryses, så det kan sendes til Kina. Det har lagt pres på Agri-Norcold og er den direkte årsag til, at der lige nu er akut mangel på arbejdskraft.

Den store kinesiske efterspørgsel efter grisekød skyldes, at Kina er hårdt ramt af svinepest.

Annonce
Annonce
Danmark

Podcasten Danmark - Politik med Funding og Løvkvist: Jakob Ellemann sang 'fare, fare, krigsmand', og puttede Jensen i den sorte gryde

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Regeringen gør for lidt ved giftgrunde

Et forbavsende bredt flertal af partierne i Folketinget kunne i december blive enige om ét af de største politiske eksperimenter i nyere tid. Det var, da de indgik aftalen om klimaloven med dens mål om 70 procents reduktion af CO2-udledningen i 2030 i forhold til niveauet i 1990. Prisen er endnu uvis, men den kan blive tårnhøj. Til gengæld er det sikkert, at det ikke vil kunne mærkes på det globale klima, om målet bliver nået eller ej. Dertil er den danske udledning af klimagasser for beskeden. Til sammenligning er det lige så forbavsende, at der i finansloven ikke kunne skaffes flertal for at finde flere penge til oprensning af de ti største giftforureninger i Danmark. Her er den mulige pris kendt. Den bliver på op imod fire milliarder kroner. Og effekten af en oprydning vil være mærkbar for både natur og de mennesker, der bor ved de giftramte områder. Her kunne nogle af de penge, vi som samfund risikerer at skulle brænde af på at nå klimamålet i 2030, gøre gavn. Det er regionernes opgave at stå for oprydningen på giftgrundene, men de har slet ikke penge nok til at løse opgaven. Derfor skal der mange flere penge til fra staten, hvis giften skal væk fra blandt andet Kærgård Plantage, Grindsted og Himmark Strand på Als. De tre steder er alle blandt landets ti største forureninger. Desværre lader miljøminister Lea Wermelin (S) ansvaret forblive hos regionerne. Hun har meddelt dem, at de må komme med en samlet plan, og så må de se, hvad de kan få ud af deres årlige økonomiforhandlinger med staten. Det er meget uambitiøst af en regering, som ellers har meget høje ambitioner på naturens vegne. I stedet er der brug for en bred politisk aftale i Folketinget, som fastlægger et mål for, hvornår de såkaldte generationsforureninger skal være fjernet. Med tilhørende finansiering. Den nuværende situation med dens uvished for de giftramte områders fremtid er helt uacceptabel.

Danmark For abonnenter

Liste med banditter i habitter vokser til nye højder: - Flere handler groft uforsvarligt, end nogen havde forestillet sig

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];