Annonce
Varde

Direktør for rengøringsfirma afviser alle beskyldninger om ulovlig arbejdskraft

KN Rengøring gør ikke længere rent i Varde Kommune. Virksomheden tilbageviser dog nu alle beskyldninger. Arkivfoto

Alle ansættelsesforhold i KN Rengøring er lovlige, skriver rengøringskoncernen nu i en pressemeddelelse. Virksomhedens advokat har bedt om dokumentation for, at KN Rengøring har misligholdt kontrakten.

Varde Kommune: KN Rengøring fik torsdag i sidste uge ophævet sin kontrakt med Varde Kommune, fordi kommunen blandt andet mener, at der har været brugt arbejdskraft, der har arbejdet ulovligt i Danmark. JydskeVestkysten forsøgte da og også senere i forløbet at få en kommentar fra KN Rengøring, men det lykkedes ikke. Nu har virksomheden sendt en pressemeddelelse

- Hos KN Rengøring er vi meget kede af de anklager, der er blevet fremsat via medierne. Det er normal praksis i vores branche også at have udenlandske ansatte, og det har vi ikke på noget tidspunkt lagt skjul på, vi har i Varde Kommune og andre steder. Alle vores ansatte uanset nationalitet har arbejds-/opholdstilladelse. Derfor er beskyldningerne om anvendelse af ulovlig arbejdskraft og social dumping grundløse, siger direktør Henrik Nielsen fra KN Rengøring i pressemeddelelsen.

Varde Kommune har politianmeldt KN Rengøring, og det førte i sidste uge til anholdelse af fem af KN Rengørings ansatte. Alle er løsladt, men ifølge den seneste melding, som JydskeVestkysten har fået fra Syd- og Sønderjyllands Politi er to stadig sigtede i sagen. Fremgangsmåden er ifølge pressemeddelelsen fra KN Rengøring kritisabel og skadelig for virksomheden:

- Det er problematisk, at der via medierne skabes et indtryk af, at vi anvender ulovlig arbejdskraft. Selv om vi kan tilbagevise beskyldningerne, spredes historien jo hurtigt til skade for virksomheden. Det fremgår af medierne, at vi ikke har villet stille op til spørgsmål, men det er ikke rigtigt. Vores fokus har blot i første omgang været at beskytte medarbejderne og at håndtere den vanskelige situation, som vi mener, at Varde Kommune har bragt os i. Vi har også prioriteret at berolige øvrige medarbejdere og virksomhedens kunder, som naturligvis påvirkes af de falske beskyldninger. Så alvorlige anklager påvirker os alle, og derfor føler vi os nu nødsaget til at tage bladet fra munden. Samtidig har vores advokat taget kontakt til Varde Kommune for at få dokumentation for beskyldningerne, siger Henrik Nielsen ifølge pressemeddelelsen.

KN Rengørings advokat, Peter Lund Meyer fra advokatfirmaet Publicure, bekræfter i pressemeddelelsen, at Varde Kommunes ophævelse af kontrakten på det foreliggende grundlag er uberettiget, og at kommunen derfor er blevet bedt om at dokumentere, at KN Rengøring har misligholdt rengøringskontrakten:

- Varde Kommune har tilsyneladende handlet på baggrund af udokumenterede anmeldelser om ulovlig arbejdskraft uden at undersøge sagen nærmere, og uden at indgå i en afklarende dialog med KN Rengøring, siger Peter Lund Meyer.

JydskeVestkysten følger op på de nye kommentarer fra KN Rengøring i løbet af dagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce