Annonce
Erhverv

Direktør i vækstfirma er bekymret for at krisen trækker ud: Frygter en halvering af omsætningen

Der er grund til bekymring, lyder det fra direktør i Vetaphone Frank Eisby (tv), der sammen med sin bror Jan Eisby, står bag Vetaphone. Lige nu er omsætningen faldet 25-30 procent, og man frygter, at omsætningen vil dykke yderligere. Billedet er fra indvielsen af det nye domicil på Fabriksvej i efteråret 2017. Arkivfoto: Martin Ravn
Efter mange år med vækst er Vetaphone ligesom alle andre virksomheder kastet ud i en krise. Lige nu er omsætningen faldet 25-30 procent i produktionsvirksomheden, men direktøren frygter, at omsætningsfaldet kan dykke yderligere.

Kolding: Kurverne har peget den rigtige vej i mange år hos Vetaphone. Siden starten af 2012 til 2019 er omsætningen i virksomheden fordoblet. Men på ganske få uger er tingene vendt på hovedet i corona-krisen.

- Vi er født under en optimistisk stjerne, men realiteterne kommer krybende ind på os. Lige nu kan vi se, at omsætningen falder 25-30 procent, og det gør i sig selv ondt. Men det store spørgsmål lige nu er jo, om det bliver ved med at dykke, siger Frank Eisby, der er administrerende direktør og ejer af selskabet sammen med sin bror Jan Eisby.

Virksomheden udvikler og sælger maskiner i hele verden, der forbedrer vedhæftningen på emballagefolier, og der er knap 75 medarbejdere i virksomheden, der eksporterer til hele verden. Foreløbig er ingen af de ansatte fyret eller sendt hjem, men de ansatte er gået lidt ned i tid.

- Jeg ved jo ikke, hvor det her ender. Men jeg er bange for, at omsætningen kommer til at gå yderligere ned, så omsætningen kommer ned på det halve i op til seks måneder. Når jeg ser, hvad der sker i Sydeuropa og USA, som er vores eksportmarkeder, så er jeg bekymret. De har ikke set toppen endnu, og det vil betyde udskydelser og færre investeringer, tror jeg. Vi er gudskelov ikke en af de virksomheder, hvor omsætningen går i nul. Vi leverer komponenter til blandt andet emballageindustrien, der leverer til fødevareindustrien. Så vi er ikke ramt som hotel- og flybranchen, men det her vil gøre ondt, siger Frank Eisby.

Vi er selvfølgelig nødt til at overveje situationen hele tiden. Der skal noget omsætning ind, så vi kan udbetale lønninger. Så selvfølgelig kan det her få konsekvenser.

Frank Eisby, Vetaphone

Annonce

Det kan få konsekvenser

Lige nu kører virksomheden videre på nedsat kraft på anden uge. De to hold i produktionen kører forskudt af hinanden, så de ansatte på de to hold ikke kommer i kontakt med hinanden, og kontorpersonalet arbejde hjemmefra, så direktøren har hele førstesal i kontorbygning for sig selv, når han er på arbejde. Om krisen koster fyringer på længere sigt, det ved han ikke endnu.

- Men vi er selvfølgelig nødt til at overveje situationen hele tiden. Der skal noget omsætning ind, så vi kan udbetale lønninger. Så selvfølgelig kan det her få konsekvenser, siger Frank Eisby.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Hun fældede Haysen: Ung kvinde arbejdede som skribent for SønderjyskE

Kolding

Styrelse sender 27 medarbejdere til Skovparken og Munkebo for at stoppe smittespredning: Her har man endnu ikke fået bugt med smitten

Annonce