Annonce
Aabenraa

Discgolfbane på vej: 200.000 kroner støtter sønderjysk projekt

Jakob Festersen dyrker discgolf - nu er en discgolfbane på vej i Aabenraa. Arkivfoto: Claus Thorsted
En 18-hullers discgolfbane skal være med til at gøre Aabenraa attraktiv som studieby. En donation på 200.000 kroner fra Salling Fondene gør projektet til en realitet. Det er den lokale Føtex, der har indstillet projektet til donationen.
Annonce

Aabenraa: Med en donation på 200.000 kroner fra Salling Fondene bliver drømmen om en 18-hullers discgolfbane på Campus Aabenraa nu til virkelighed. Salling Fondene har et særligt fokus på at styrke sundheden hos børn og unge. Og i Aabenraa er sundheden i centrum, når 5.500 unge studerende i campusbyen får mulighed for en mere fysisk aktiv hverdag.

Varehuschefen i Føtex Aabenraa, Bo Wagner, er både glad og stolt over donationen. Det var nemlig ham, der indstillede projektet til at få del i pengene. - Vi er stolte over, at vi får lov til at sponsorere noget lokalt, der kan give værdi til både Aabenraa og Campusområdet. Discgolfbanen kommer til at betyde, at de studerende og andre borgere får mulighed for et fysisk aktivt liv. Og det er vigtigt, siger Bo Wagner i en pressemeddelelse.

Annonce

Her skal fællesskaber opstå

Det er planen, at der på campus også skal være en hængekøjeskov, en sekskantet fodboldbane og en scene - alle tiltag, der skal være med til at gøre byen attraktiv for flere studerende. Nu er man i mål med discgolfbanen, som ventes klar til sommer.

- Vi skaber et uformelt rum, hvor de unge kan mødes på tværs af alle uddannelsesinstitutioner, der ligger i området. Det kan blive til spontane fællesskaber, ligesom discgolfbanen kan danne grobund for turneringer og et spirende foreningsliv, forklarer campuskoordinator Susanne Gram Skjønnemann. Den primære målgruppe er unge studerende, men alle byens borgere kan gå ned og prøve discgolf helt gratis. Det er nemlig tanken, at hele lokalfællesskabet skal styrkes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Tosprogede elever får lavere karakterer, og færre på Kolding Gymnasium har forældre med videregående uddannelse

Danmark

Partier afviser regeringens forslag om krav om mundbind i det offentlige rum: - Det kom som en tyv om natten

Annonce