Annonce
Aabenraa

Discgolfbane på vej: 200.000 kroner støtter sønderjysk projekt

Jakob Festersen dyrker discgolf - nu er en discgolfbane på vej i Aabenraa. Arkivfoto: Claus Thorsted
En 18-hullers discgolfbane skal være med til at gøre Aabenraa attraktiv som studieby. En donation på 200.000 kroner fra Salling Fondene gør projektet til en realitet. Det er den lokale Føtex, der har indstillet projektet til donationen.

Aabenraa: Med en donation på 200.000 kroner fra Salling Fondene bliver drømmen om en 18-hullers discgolfbane på Campus Aabenraa nu til virkelighed. Salling Fondene har et særligt fokus på at styrke sundheden hos børn og unge. Og i Aabenraa er sundheden i centrum, når 5.500 unge studerende i campusbyen får mulighed for en mere fysisk aktiv hverdag.

Varehuschefen i Føtex Aabenraa, Bo Wagner, er både glad og stolt over donationen. Det var nemlig ham, der indstillede projektet til at få del i pengene. - Vi er stolte over, at vi får lov til at sponsorere noget lokalt, der kan give værdi til både Aabenraa og Campusområdet. Discgolfbanen kommer til at betyde, at de studerende og andre borgere får mulighed for et fysisk aktivt liv. Og det er vigtigt, siger Bo Wagner i en pressemeddelelse.

Annonce

Her skal fællesskaber opstå

Det er planen, at der på campus også skal være en hængekøjeskov, en sekskantet fodboldbane og en scene - alle tiltag, der skal være med til at gøre byen attraktiv for flere studerende. Nu er man i mål med discgolfbanen, som ventes klar til sommer.

- Vi skaber et uformelt rum, hvor de unge kan mødes på tværs af alle uddannelsesinstitutioner, der ligger i området. Det kan blive til spontane fællesskaber, ligesom discgolfbanen kan danne grobund for turneringer og et spirende foreningsliv, forklarer campuskoordinator Susanne Gram Skjønnemann. Den primære målgruppe er unge studerende, men alle byens borgere kan gå ned og prøve discgolf helt gratis. Det er nemlig tanken, at hele lokalfællesskabet skal styrkes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fortsæt nu endelig bare det gode arbejde

Det har siden september kostet et velfortjent klip i kørekortet, hvis politiet opdager, at du roder med din mobiltelefon, mens du kører bil. 6814 bilister har følt konsekvensen af den strammede lovgivning. Det er mange, men det er ikke en eneste for mange. Tvært imod. Det var på høje tid, at konsekvensen for åbenlyst uopmærksom adfærd i trafikken blev takseret hårdere. Politiet anslår, at op mod 30-35 procent af uheld og ulykker i trafikken skyldes uopmærksomhed. Mennesker kommer alvorligt til skade. Nogen kære dør. Fordi andre mener, at det er nødvendigt at læse en sms, kigge på Facebook, skrive en besked i Messenger, lede efter musik på Spotify. Mens bilen tordner afsted gennem landskabet. Det tager ikke meget mere end fire sekunder at læse en sms og besvare med et thumbs up, en smiley eller et hjerte. Mange af os har gjort det. Men fire sekunder er knap 60 meter hen ad vejen ved skolen. Det er knap 90 meter på landevejen. Og næsten 125 meter på motorvejen, hvor fartbegrænsningen er 110 kilometer i timen. I blinde. Det er livsfarligt, og selvfølgelig skal den slags ligegyldighed med andres liv og helbred koste noget mærkbart. Leder af færdselspolitiet ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Knud Reinholdt, havde forventet, at flere ville lade mobilen ligge, da klippereglen trådte i kraft i september. Det forventede han med afsæt i erfaringer, fra dengang hastighedsforseelser begyndte at koste klip. Sådan er det desværre ikke gået. Der er ikke noget i antallet af klip, der tyder på bedring. Der er ikke noget i færdselspolitiets oplevelser, der tyder på det. I virkeligheden er det nok ikke så overraskende. Vi - og det vi gælder altså næsten os alle - har fået et helt utroligt tæt forhold til vores mobiltelefoner, og vi sætter den over venner, familie, koner og børn i masser af sociale sammenhænge. Der er det dog ikke strafbart, blot tankevækkende. I trafikken derimod skal vi ikke acceptere det. Det tog tid med alkohol og det at føre bil, men det blev dog med tiden totalt uacceptabelt. Vi må samme vej med mobilen, og vejen går over en række klippede kørekort. Klø på, kære politi. Vi trænger tydeligvis til kollektiv opdragelse, og den må være lidt hårdhændet. Hver og en af dem I klipper har fortjent det.

Annonce