Annonce
Sønderborg

Drabssigtet mand og dræbt kvinde havde fire børn sammen

En 40-årig kvinde blev dræbt tirsdag aften i sin lejlighed. Foto: Timo Battefeld
Fire børn i alderen 3-17 år er placeret et trygt sted, efter deres mor er blevet dræbt og deres far er sigtet og varetægtsfængslet for drabet i Sønderborg tirsdag aften.
Annonce

Fire børn mistede tirsdag aften deres mor. Hende boede de sammen med i en lejlighed på Mellemløkke i Sønderborg. Tidligt om aftenen - ved 19.30-tiden - trak deres far en kniv og stak moderen i halsen. Det mener Syd- & Sønderjyllands Politi, og tirsdag blev den 40-årige mand ved Retten i Sønderborg varetægtsfængslet i fire uger til 12. februar for drab på sin tidligere hustru - og mor til deres fire fælles børn. Læger og ambulancer blev sendt til gerningsstedet tirsdag aften, men kvinden stod ikke til at redde. Hun døde kort tid efter knivstikket af sine kvæstelser.

Hvad der gik forud for drabet tirsdag, er ikke oplyst af politiet. Grundlovsforhøret onsdag blev lukket for offentligheden og dermed også pressen, der end ikke hørte, hvordan den 40-årige far stiller sig i forhold til drabssigtelsen. Dommer Karen Thegen lukkede dørene, før sigtede eller hans forsvarer Johnna Hjeds have svaret på det. Dørene blev lukket af hensyn til efterforskningen, da flere vidner skal afhøres. Det kom ikke frem, om det var vidner, der var til stede, da drabet blev begået - eller kort tid før, den 40-årige kvinde blev dræbt. Heller ikke, hvem vidnerne var. Om det er et eller flere af børnene, eller andre.

Den sigtede har ikke kæret varetægtsfængslingen til Vestre Landsret.

Børnene er et trygt og godt sted nu. Mere kan jeg ikke oplyse.

Rikke Blindbæk, stabs- og myndighedschef i Sønderborg Kommune

Annonce

Han er psykopat

Det kom frem i den åbne del af retsmødet, at manden er sigtet for at have stukket sin tidligere hustru i halsen flere gange. Altså med døden til følge. Det skete med en kniv med et blad på otte-ti centimeter.

Bebyggelsen, hvor den dræbte og hendes børn boede, er nyere lejlighedsbyggeri i to plan. Her boede singlemoderen med de fire børn i alderen 3-17 år. Hele området var præget af drabet. Flere fortæller, at eksmanden kom til boligen af og til - men at han ikke måtte komme ind i lejligheden.

- Jeg ved, at han bankede på ruderne, og så fik han lov at tage børnene med på legepladsen, fortæller en kvinde. Hun ønsker ligesom andre ikke at stå frem med navn.

- Det er så forfærdeligt. Jeg fulgte jo det hele i aftes. Først kom der en ambulance, så en til - og så kom der flere politibiler. Jeg tror, der var mindst 20 mand derovre helt til kort før midnat. Jeg har ikke sovet hele natten, fortæller den ældre kvinde.

En stor gruppe kom til stedet for at lægge blomster foran den dræbtes dør. De var tydeligt påvirkede og tilkendegav, at de ikke ønskede kontakt med pressen.

Flere steder stod beboere i små grupper og talte sammen. En kvinde beskrev den sigtede eksmand med et ord:

- Psykopat.

Annonce

Børn får hjælp

De fire børn blev der straks tirsdag aften taget hånd om af Sønderborg Kommune. De har nu ingen mor - og deres far sidder i fængsel. Sigtet for drab på deres mor.

- Børnene er et trygt og godt sted nu. Mere kan jeg ikke oplyse, siger Rikke Blindbæk, der er stabs- og myndighedschef i Sønderborg Kommune.

På Dybbøl-Skolen, hvor et af børnene går i skole, er skoleleder Michael Jacobsen dybt berørt.

- Vi iværksatte straks vores interne krise- og omsorgsplan. Vi tog kontakt til forældrene i klassen og til andre. Det kan være elever og forældre i andre klasser. Vi har også haft flere lærere på, jeg har selv været i klassen. Så har vi talt med børnene og - i samarbejde og samråd med forældrene - valgt at sende dem tidligt hjem, fortæller han. Skolelederen oplyser, at elever med et særligt behov får tilbud om psykologhjælp igennem Sønderborg Kommune.

Foto: Timo Battefeld
Foto: Timo Battefeld
Foto: Timo Battefeld
Her i bebyggelsen blev en 40-årig kvinde dræbt. Foto: Presse-Foto.dk
Politiet var til stedet på gerningsstedet hele tirsdag aften. Foto: Presse-Foto.dk
Kort før midnat var politiet færdige med at arbejde på stedet. Foto: Presse-Foto.dk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce