Annonce
Esbjerg

Drama ud for Esbjerg: Esvagt redder tre personer fra kæntret jolle

Alt endte heldigvis lykkeligt, da en hurtigtgående redningsbåd fra Esvagt tirsdag aften reddede tre sejlere i en kæntret jolle i Grådyb. Pressefoto
Tirsdag aften reddede Esvagt Caroline tre nødstedte sejlere fra en kæntret jolle i Grådyb ud for Esbjerg. Alle tre sejlere er i god behold.
Annonce

Esbjerg: Det gode rederi Esvagt i Esbjerg har som formål og speciale at redde menneskeliv på havet. Det har rederiets ansatte præsteret i hundredtal siden begyndelsen af 1980’erne, og tirsdag aften beviste besætningen ombord på Esvagt Caroline, at de kan deres arbejde til perfektion.

Esvagt Caroline var i Esbjerg Havn i færd med klargøring til en opgave ved vindmølleparken Sandbank cirka 100 kilometer vest for den tyske Vadehavsø Sylt, da tre sejlere var kommet i nød med en kæntret jolle i Grådyb ud for Esbjerg. På broen overhørte kaptajn Leif V. Frost en radiokommunikation mellem Esbjerg Havnekontor og skibet M/V Anholt Wind, som forsøgte at undsætte den kæntrede jolle.

- Jollen lå på så lavt vand, at M/V Anholt Wind ikke kunne komme helt hen til den. Vi tilbød derfor straks at sætte Esvagt Carolines hurtiggående FRB (Fast Rescue Boat, red.) på vandet og assistere, fortæller Leif V. Frost.


Esvagt er sat i verden for at gøre en forskel, og det gjorde vi igen på fornemmeste vis i aftes.

Kristian Ole Jakobsen, vicedirektør, Esvagt


Det tilbud takkede havnekontoret ja til, og i en fart fik Esvagt Caroline båden på vandet og lokaliseret de tre nødstedte sejlere.

- Vi fandt dem hurtigt og fik dem uden problemer over i FRB’en. Ti minutter efter var de tre bjærgede alle ombord på Esvagt Caroline. Det gik fuldstændigt snorlige og efter bogen, og gutterne fortjener al den ros, de kan få. Det forløb helt perfekt, siger kaptajn Frost.

Annonce

Alle var friske

De tre sejlere var alle gennemblødte og forkomne. De blev iført varmedragter og modtog psykisk førstehjælp sammen med varme drikke i messen. En af de bjærgede havde en mindre hovedlæsion, som blev behandlet på skibets hospital. En læge fra en tilkaldt ambulance tilså dem ombord på skibet i Esbjerg Havn, og da alle var friske igen og havde fået tid til at tale hændelsen igennem, gik de fra borde, hvor pårørende hentede dem.

Det var besætningsmedlemmer fra Esvagt Caroline, som tirsdag aften reddede tre sejlere i en kæntret jolle i Grådyb. Pressefoto

Kristian Ole Jakobsen, vicedirektør hos Esvagt, er glad for den hurtige og professionelle reaktion fra Esvagt Caroline:

- Esvagt er sat i verden for at gøre en forskel, og det gjorde vi igen på fornemmeste vis i aftes. Besætningen reagerede hurtigt og sikkert med overblik og overskud. Vi har fået positiv feedback fra alle involverede parter, og vi er stolte over endnu engang at medvirke til en lykkelig udgang af en vanskelig situation til søs”, siger Kristian Ole Jakobsen.

Esvagt har reddet 141 personer siden 1981.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce