Annonce
Sønderborg

Dropper fast job: Iværksætter satser alt på fodgynge

Peter Dubgaard tilbyder nu også SWNX Mini - en fodgynge med en lyddæmpende gummikant til brug i børnehaver. Foto: Timo Battefeld

Peter Dubgaard har taget orlov fra sit skolelærerjob i Hørup for at gå all-in på sin prisbelønnede opfindelse SWNX'en.

Sønderborg: Opfinder Peter Dubgaard har fået så stor succes med sin fodgynge SWNX, at han nu har taget fra job på Hørup Centralskole og blevet selvstændig på fuld tid.

- Jeg har satset hele butikken. Der er kommet større og større interesse for produktet. Hvis jeg skal ud til endnu flere, var det nødvendigt. Før har jeg sagt nej til en række ting for eksempler messer og opsøgende arbejde, fordi jeg simpelthen ikke havde tiden, siger han.

Sammen med en lærerkollega fik han ideen til fodgyngen. To år blev brugt på at teste og udvikle SWNX'en. Den er oprindeligt designet til skolebørn, der har motorisk uro og derfor svært ved at sidde stille. Samtidig kan den hjælpe dem med at finde koncentration og få afløb for deres energi på en ikke forstyrrende måde.

I sommer 2017 blev fodgyngen første gang sat til salg. I dag har Dubgaard solgt over 1.500 og SWNX'en er nu på omkring 10 procent af de danske folkeskoler.

Dubgaard har både et designerpatent på gyngen samt varemærkeregistering i EU, Kina, Japan og Norge, hvilket koster 8.000-9.000 kroner hvert sted.

Jeg ser hele tiden muligheder. SWNX'en har et kæmpe stort potentiale. I Danmark er der 15 procent motorisk urolige børn og det samme i andre lande.

Peter Dubgaard, iværksætter
Peter Dubgaard har siden juni fået fodgyngen produceret og samlet hos Sønderborg-virksomheden Bi-Tech. Arkivfoto: Henrik Rath

Får ingen løn

Gyngen blev oprindeligt produceret i Polen og samlet i Dubgaards hjem i Høruphav. Den øgede salg førte til, at han siden juni får det hele klaret hos Sønderborg-virksomheden Bi-Tech.

Siden november har han haft kontor hos Sønderborg Iværksætter Service. Dubgaard har investeret mere end 200.000 kroner sit produkt, og ind til juni vil han ikke trække løn ud til sig selv. Alt indtjening går til udvikling af firmaet.

- Jeg skal sælge tre gange så meget, hvis jeg skal til at trække løn ud.

Derfor har iværksætteren også udvidet med et nyt produkt - en SWNX Mini med en særlig lyddæmpende gummikant til brug i børnehaver. Den er kommet til verden i samarbejde med 40 børnehaver, hvor den "store" SWNX har været testet.

Desuden er ergoterapeuter og fysioterapeuter blevet opmærksom på produktet. SWNX'en har også været på prøve hos Danfoss i Gråsten og efterfølgende har koncernen indkøbt den til medarbejdere.

- Jeg ser hele tiden muligheder. SWNX'en har et kæmpe stort potentiale. I Danmark er der 15 procent motorisk urolige børn og det samme i andre lande.

Dubgaards fodgynge vandt i maj kategorien Better Learning ved Danish Design Award. Privatfoto
Annonce

Demente og japanere

Næste skridt bliver også at teste fodgyngen på ældre - især demente, der har uro kroppen, ligesom Dubgaard gerne vil udvide sit salgsområde i første omgang til hele Norden. Desuden havde han for nylig et møde i Stockholm med en japansk delegation, han håber kan føre til mere.

- Jeg har mange jern i ilden. Jeg bruger rigtig mange timer på det her. Det fylder meget, men det er også rigtig sjovt, siger Dubgaard, som derfor har købt lidt hjælp ind til markedsføring.

Netop markedsføringen er blevet lettere, efter han vandt kategorien Better Learning med sin fodgynge, da Danish Design Award blev holdt før sommerferien. Det gav en masse omtale i både lokale medier men også flere gange på tv.

- Det var en fantastisk. Prisen har gjort mere, end jeg kunne forestille mig. Samtidig er det noget, jeg kan bruge fremadrettet, fordi det er med til at blåstemple mit produkt.

Peter Dubgaard har sammen med en kollega udviklet fodgyngen, der forlænger urolige elevers koncentration. Arkivfoto: Claus Thorsted
Annonce
Sønderborg For abonnenter

Jeg anbefaler: Far vild, fang krabber og tag en dukkert

Danmark

Lørdagens coronatal: 739 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Blæst og regn stopper ikke en pælesidder: Tre kæmper om 20.000 kroner og det får arrangør til at overveje reglerne

Kolding For abonnenter

Ungt par sælger lejligheden på Frederiksberg og flytter ind i gammelt elektricitetsværk i Sydjylland: - Vi går og niver os i armen

Sydjylland For abonnenter

Blodigt drab i Sønderborg: Offeret rev hår ud af drabsmandens hoved

Varde For abonnenter

Mette er nybagt mor – men det er lige før, kæmpehunden Baby betyder mere

Sydjylland For abonnenter

Ansatte og pårørende råbte op om patientsvigt: Nu retter styrelse mindre kritik af behandlingen på kaosramt psykiatriafdeling

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Sønderborg

Brandsikring forsinker padelcenter: Åbner om få uger

EfB

Målscorer: Hyballa solgte projektet til mig

Danmark

200 buler i bilen og stenslag i håndboldstørrelse: Se video af familie fanget i haglstorm på autobahn

Varde

Jeg får hug: De unge udskammes og dømmes over en kam

Vejen For abonnenter

Den knaldrøde socialdemokrat: Jeg er til politik i øjenhøjde

EfB For abonnenter

EfB-karakterer: Energien var større end kvaliteten

Annonce