Annonce
EfB

EfB-direktør efter trænerfyring: Amerikanerne vil en ny vej

Brian Knudsen holder fast i, at fyringen af Olafur Kristjansso var begrundet i de sportslige resultater. Han forudser, at den nye træner selv tager sin assistent med, og han føler sig i øvrigt helt roligt i forhold til sin egen situation.

- EfB-direktør Brian Knudsen, hvem tog beslutningen om at fyre Olafur Kristjansson?

- Det gjorde bestyrelsen i samarbejde med sportschefen og jeg. Og det var en enig bestyrelse.

- Og hvorfor blev han fyret?

Annonce

- Det var den skuffende pointhøst i foråret, der gjorde udslaget. 17 point i 13 kampe og kun én sejr i de seneste seks kampe, det var skuffende og ikke godt nok, og nogen skulle tage ansvaret, og det blev cheftræneren.

Brian Knudsen har i de to seneste sæsoner oplevet skyggesiden af fodbolden. Foto: Ernst van Norde/Ritzau Scanpix

- Spillet har ikke været prangende i hele sæsonen, var han også blevet fyret, hvis I var rykket op?

- Det er et hypotetisk spørgsmål. Jeg kan bare sige, at vi alle var meget tilfredse med det, vi oplevede i efteråret, selv om spillet måske ikke altid var det bedste, og da de nye amerikanske ejere kom ind, fik cheftræneren at vide, at han bare skulle fortsætte det gode arbejde. Det lykkedes desværre ikke.

- Kan man sige, at det her er den første virkelig markering fra de amerikanske ejere?

- Sådan ser jeg ikke på det, men der er da ingen tvivl om, at de vil en anden og ny vej. Så en ny start kan du godt kalde det.

- Forestår der nu en større udrensning i klubben?

- Jeg bryder mig ikke om ordet udrensning, men der vil da helt sikkert ske ændringer i spillertruppen, og de nye spillere, der kommer ind, vil være af en bestemt type. Det bliver yngre spillere, der både vil og kan.

- Hvad med dig selv, føler du dig sikker i dit job?

- Hør her, da jeg sagde ja til det her job for over tre år siden, kendte jeg jo risikoen. Vi bliver alle evalueret, og hvis bestyrelsen vurderer, at jeg skal fortsætte, er jeg klar til at blive ved med at arbejde hårdt for EfB, hvis de vil noget andet, må jeg acceptere det. I den sammenhæng er det ret ligegyldigt, hvad jeg mener, så det tager jeg ret roligt.

- Næste store beslutning for de nye ejere bliver ansættelsen af en ny træner og en ny assistent – hvem og hvornår?

- Jeg kan ikke sige noget om hvem, men jeg forventer, at det vil gå ret hurtigt, så vedkommende kan være klædt godt på, når vi starter med træningen igen 17. juni.

- I skal bruge både en cheftræner og en assistent, bliver de ansat hver for sig, eller kommer der et par?

- Vi kigger på alt, men det vil da være meget naturligt, at der kommer en pakkeløsning, når vi nu mangler at besætte begge poster.

- I har nu haft 5 cheftrænere inklusive afløsere (Lammers, Olsen, Bech, Olafur samt Nørgaard) på kun to sæsoner, hvad tænker du om klubbens renommé på den baggrund?

- Jeg er ked af, at det har været nødvendigt at skifte træner så ofte, og jeg erkender gerne, at det ikke altid er blevet gjort godt nok. Set i bakspejlet var ansættelsen af Lars Olsen nok forkert. Men denne branche er benhård, og man må tage de beslutninger, man finder nødvendige.

- Du oplevede kun medgang i dit første år som direktør, nu rammer I på flere måder bunden – hvordan er det?

- Da vi rykkede op ved at slå Silkeborg 3-0, var det som at vinde en pokalfinale og en helt vild følelse. Det samme gælder bronzemedaljen i superligaen. Vi har haft tid til at vænne os til tanken om, at oprykningen ville glippe, så det er knapt så voldsomt, men derfor er det stadig en kæmpe skuffelse, når man tænker på, hvor vi lå i julepausen. På den måde gør det her ekstra ondt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce