Annonce
EfB

EfB kan få atter en søsterklub: Amerikanske ejere leder efter investering i tysk fodbold

Ifølge Paul Conway kan investorerne komme uden om en særlig tysk ejerskabsregel ved at investere i en klub uden for de to øverste rækker. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Esbjerg fB kan snart få endnu en søsterklub, da investorkredsen, som ejer EfB og fem andre fodboldklubber, lige nu leder efter en klub i Tyskland at investere i.

Fodbold: Seks klubber kan blive til syv. De amerikanske investorer i EfB's ejerkreds leder nemlig efter endnu en klub til deres netværk af klub-ejerskaber.

Denne gang er det markedet i Tyskland, som man undersøger. Det bekræfter bestyrelsesmedlem i Esbjerg fB og talsmand for ejerkredsen i EfB Paul Conway til avisen.

- Vi vil gerne få noget til at ske i Tyskland. Og hvorfor det? Jo, vi har alle de her klubber i lande rundt om Tyskland, og vi har tyske spillere og tyske trænere, så det vil styrke hele vores gruppe, siger han.

Annonce

Særlig regel

EfB-ejerne har udover Danmark også klubber i England, Schweiz, Belgien, Holland og Frankrig.

I tysk fodbold findes der dog en særlig regel, som betyder, at en klub ikke må spille med i Bundesligaen, hvis kommercielle investorer har mere end 49 procent af aktierne i klubben.

Dette kaldes for 50+1-reglen, og ifølge Bundesligaens egen hjemmeside er formålet blandt andet, at det skal forhindre private investorer i at prioritere profit fremfor de ønsker, klubbens fans må have.

Annonce

3. Liga

Der er dog flere undtagelser, og en klub som Leverkusen ejes for eksempel af medicinalfirmaet Bayer, mens Wolfsburg ejes af bilgiganten Volkswagen. Andre undtagelser er Hoffenheim, som i mange år har modtaget massive investeringer fra den lokale rigmand Dietmar Hopp, mens RB Leipzig er ejet 99 procent af Red Bull, fordi klubben officielt først blev stiftet i 2009, efter energidrik-koncernen havde overtaget den lille klub Markranstädt fra den femtebedste række.

Vi vil gerne få noget til at ske i Tyskland. Og hvorfor det? Jo, vi har alle de her klubber i lande rundt om Tyskland, og vi har tyske spillere og tyske trænere, så det vil styrke hele vores gruppe.

Paul Conway, investor og bestyrelsesmedlem i EfB

Og ifølge EfB-medejer Paul Conway kan 50+1-reglen omgås, hvis investorerne køber sig ind i en klub uden for de to øverste rækker i Tyskland.

De amerikanske investorer er tidligere sat i forbindelse med den tidligere storklub 1. FC Kaiserslautern. Klubben spiller lige nu i den tredjebedste række, 3. Bundesliga.

Annonce
EfB For abonnenter

EfB's første dag på træningsbanen i 2022: Fem mand sad ude med corona

Danmark

Søndagens coronatal: Endnu en dag med over 25.000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Poul har den livstruende kræft, som kun rammer mænd: Dødsangst er ikke noget vi mænd taler om

Kultur For abonnenter

Lars bor i et hus med en helt særlig historie: Fra sin altan har han en unik udsigt over hele Kolding

Erhverv For abonnenter

Så er den gal igen: Grillkiosk får bøde for indtørret kødsaft, fedtperler og seks kolde pølser med en afløbsslange henover

Haderslev

Risiko for spredning: Fyrrum står i flammer på landejendom

Tyske oversvømmelser chokerede verden: Det kan også ske i Danmark, for vi bygger for tæt på vandet

Erhverv For abonnenter

Travl erhvervsmand fik stor sponsoraftale i hus: Hjertet banker for fodboldklub

Sydjylland For abonnenter

Jeg skød en impala på min 14-års fødselsdag: Det kunne have været mig, der var endt som en sag hos kommunen

Nye regler betyder at mange coronapas udløber søndag

Varde For abonnenter

Trafikplaner for millioner i Blåvand holder for rødt lys - er først færdig i 2025

Billund For abonnenter

Maskinfabrik vokser: Snart breder virksomheden sig over 2000 kvadratmeter

Haderslev

Sammen mod ensomhed: For Anette, Jonna og Steen er mandag verdens bedste dag

Annonce