Annonce
EfB

EfB-lejesvend fik forbud mod at tage med landsholdet: Dauda er med mod Silkeborg

Mohammed Dauda har været stærk i EfB's to pokalkampe, mens det indtil videre har knebet mere i superligakampene. Han er dog ikke desto mindre blevet fast mand i angrebet og en vigtig spiller for holdet. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Mohammed Dauda fik ikke lov til at tage med til OL-kvalifikationen med Ghanas U23-hold, og han er således klar til kampen mod Silkeborg. Hans muligheder for at komme med til OL er alligevel steget markant, hvis han altså bliver udtaget.
Annonce

Mohammed Dauda er med i EfB’s trup til næste søndags bundgyser mod Silkeborg.

Selvfølgelig er han det, tænker du så måske, men så selvfølgeligt er det nu ikke.

For faktisk skulle han i disse dage have været med Ghana til de afrikanske U23-mesterskaber i Egypten, der samtidig fungerer som kvalifikation til OL i Japan næste år.

Dauda var en vigtig spiller og målscorer, da Ghana tidligere på efteråret besejrede Algeriet i to kampe og kvalificerede sig til finalestævnet, men da truppen til turneringen i Egypten blev udtaget, var han ikke med på listen.

Sportschef i EfB Jimmi Nagel Jacobsen forklarer:

- Det ghanesiske fodboldforbund havde bedt os om at frigive Dauda helt tilbage til slutningen af oktober, altså længe før det internationale vindue for frigivelse af landsholdsspillere åbnede, og det ville have betydet, at han var gået glip af kampen mod Brøndby, så det sagde vi nej til. Det har Dauda haft forståelse for, og han har fortalt mig, at holdet til turneringen i Egypten er et helt andet end det, der spillede mod Algeriet, fordi mange af de andre, der spiller i Europa, heller ikke har fået fri.

Annonce

Ghana er godt på vej

Derfor var Mohammed Dauda med i kampen i Brøndby, derfor træner han lige nu med i EfB som vanligt, og derfor er han klar mod Silkeborg næste år.

Men afbuddet betyder nu ikke, at han helt skal afskrive drømmen om at komme med til OL, hvis han altså bliver udtaget, og det synes overvejende sandsynligt, da han betragtes som en af de bærende spillere på Ghanas U23-landshold, når alle mand er klar.

Ghana har efter uafgjort mod Cameroun, nederlag til Egypten og sejr over Mali nemlig spillet sig i semifinalen på bedre målscore end Cameroun.

Da der er tre OL-billetter på spil, vil Ghana med sikkerhed kvalificere sig med en sejr i semifinalen, mens et nederlag vil betyde, at ghaneserne skal vinde kampen om tredjepladsen mod den anden tabende semifinalist.

Egypten og Ghana er i skrivende de to eneste hold, der har kvalificeret sig til semifinalen, Nigeria, Sydafrika, Elfenbenskysten og Zambia er i spil til de to sidste pladser. Semifinalerne spilles den 19. november, finalen og kampen om tredjepladsen spilles 22. november.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce