Annonce
EfB

EfB-lejesvend fik forbud mod at tage med landsholdet: Dauda er med mod Silkeborg

Mohammed Dauda har været stærk i EfB's to pokalkampe, mens det indtil videre har knebet mere i superligakampene. Han er dog ikke desto mindre blevet fast mand i angrebet og en vigtig spiller for holdet. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Mohammed Dauda fik ikke lov til at tage med til OL-kvalifikationen med Ghanas U23-hold, og han er således klar til kampen mod Silkeborg. Hans muligheder for at komme med til OL er alligevel steget markant, hvis han altså bliver udtaget.

Mohammed Dauda er med i EfB’s trup til næste søndags bundgyser mod Silkeborg.

Selvfølgelig er han det, tænker du så måske, men så selvfølgeligt er det nu ikke.

For faktisk skulle han i disse dage have været med Ghana til de afrikanske U23-mesterskaber i Egypten, der samtidig fungerer som kvalifikation til OL i Japan næste år.

Dauda var en vigtig spiller og målscorer, da Ghana tidligere på efteråret besejrede Algeriet i to kampe og kvalificerede sig til finalestævnet, men da truppen til turneringen i Egypten blev udtaget, var han ikke med på listen.

Sportschef i EfB Jimmi Nagel Jacobsen forklarer:

- Det ghanesiske fodboldforbund havde bedt os om at frigive Dauda helt tilbage til slutningen af oktober, altså længe før det internationale vindue for frigivelse af landsholdsspillere åbnede, og det ville have betydet, at han var gået glip af kampen mod Brøndby, så det sagde vi nej til. Det har Dauda haft forståelse for, og han har fortalt mig, at holdet til turneringen i Egypten er et helt andet end det, der spillede mod Algeriet, fordi mange af de andre, der spiller i Europa, heller ikke har fået fri.

Annonce

Ghana er godt på vej

Derfor var Mohammed Dauda med i kampen i Brøndby, derfor træner han lige nu med i EfB som vanligt, og derfor er han klar mod Silkeborg næste år.

Men afbuddet betyder nu ikke, at han helt skal afskrive drømmen om at komme med til OL, hvis han altså bliver udtaget, og det synes overvejende sandsynligt, da han betragtes som en af de bærende spillere på Ghanas U23-landshold, når alle mand er klar.

Ghana har efter uafgjort mod Cameroun, nederlag til Egypten og sejr over Mali nemlig spillet sig i semifinalen på bedre målscore end Cameroun.

Da der er tre OL-billetter på spil, vil Ghana med sikkerhed kvalificere sig med en sejr i semifinalen, mens et nederlag vil betyde, at ghaneserne skal vinde kampen om tredjepladsen mod den anden tabende semifinalist.

Egypten og Ghana er i skrivende de to eneste hold, der har kvalificeret sig til semifinalen, Nigeria, Sydafrika, Elfenbenskysten og Zambia er i spil til de to sidste pladser. Semifinalerne spilles den 19. november, finalen og kampen om tredjepladsen spilles 22. november.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Når de yngste skoleelever må vente urimeligt længe på bussen

Det skulle være så godt alt sammen, da den tidligere regering tilbage i begyndelsen af året foretog en justering på folkeskoleområdet sammen med Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet, SF og Radikale Venstre. Justeringen handlede blandt andet om at gøre skoledagen kortere for eleverne i indskolingen – altså på klassetrinene 0. – 3.-klasse. Med aftalen blev partierne på Borgen enige om at skære to timer og et kvarter af skoleugen for eleverne, der er i alderen fra seks til ni år. Med den kortere skoleuge blev der skabt mere frihed og også større faglighed. Lød det fra politikerne. For nogle elever rundt på en del af Vejen Kommunes folkeskoler er det dog så som så med de gode intentioner. I hvert fald halter det noget, når det gælder friheden, som vi beskriver på forsiden af denne sektion. Virkeligheden på mange skoler er blevet en helt anden. For det kan godt være, at flere af skoledagene er blevet kortere. Men det er i hvert fald ikke ensbetydende med, at eleverne så også kan nyde friheden – slet ikke hjemme. Et sted mellem 40 og 70 skoleelever rundt i kommunen kan nemlig slet ikke komme hjem, når det ringer ud ved 13.15-tiden. De må i stedet vente helt op til en time på, at bussen ruller op foran deres skole. Og med en vis transporttid er nogle af eleverne klar til at stille skoletasken hjemme i privaten lidt før klokken 15 – altså en time og tre kvarter senere. - Det synes jeg ikke, at vi kan være bekendt. Jeg mener, at busafgangene bør tilpasses skolens ringetider, lød det fra det socialdemokratiske byrådsmedlem, Elin Winther, på byrådsmødet tidligere på ugen. Og S-politikeren har en pointe. Rigtig mange politikere fik via de nyinstallerede mikrofoner i den nye byrådssal tildelt ordet. Og selv om der var forståelse for problematikken med ventetiden, så besluttede et stort flertal, at der ikke bliver ændret på forholdene. Dels fordi det på nuværende tidspunkt ikke er muligt at ændre på bustiderne, og dels fordi det vil koste Vejen Kommune omkring 900.000 kroner årligt at tilpasse busserne de ringetider, som der er på de pågældende skoler. Flertallet har talt. Og sådan er demokratiets spilleregler. Men det rokker ikke ved, at Udvalget for skoler og børn med rimelighed godt kan kigge på problematikken engang til. Altså en ommer. Er der da virkelig ingen mulighed for at foretage et eller andet indgreb, der kan løse op for den urimelighed, som disse skoleelever oplever? Indrømmet; Nu er det ikke sådan, at de oplagte svar bare blæser i vinden. Men ventetiden synes altså at være for lang for disse seks til niårige. Intentionerne i justeringerne på folkeskoleområdet var i hvert fald en ganske anden. GOD 3. SØNDAG i advent

Annonce