Annonce
EfB

EfB’s mentale forbillede i oprykningskampen: Med Braithwaite som inspiration

Da Martin Braithwaite løb ned mod den israelske målmand, var han aldrig i tvivl om, at han ville score - fordi han er stålsat i sin overbevisning om egne evner, og fordi han ikke gider høre på nogen, der mener noget andet. Foto: Ronen Zvulun/Scanpix
EfB-træner Olafur Kristjansson beundrer Martin Braithwaites evne til at holde fokus og tro på egne evner. Det vil han se fra sine spillere i et oprykningsspil, hvor EfB indtil videre må betragtes som outsider i kampen om de to forreste pladser.

Måske er det Martin Braithwaite, der skal være inspirationen for EfB inden det kommende oprykningsspil.

Måske det er den tidligere EfB’er, der med sin attitude og ubændige tro på egne evner skal være forbilledet.

Uden den tro havde Martin Braithwaite aldrig scoret sit glimrende mål mod Israel for nylig.

Annonce

Optakt

Fodbold

Oprykningsspil

Mandag 14.00

Fredericia-EfB

EfB’s hold

Mads Kikkenborg, Clinton Antwi, Kasper Pedersen, Rodolph Austin, Daniel Anyembe – Nicklas Strunck, Simon Bækgaard – Jakob Ankersen, Joni Kauko, Mathias Kristensen – Yuri Yakovenko.

JV tipper

1-2

Podcast

Hold dig opdateret på EfB. Lyt til podcasten "Vi taler EfB" på www.jv.dk.

Hvis han havde lyttet til dem, der mener, at han er et flop på landsholdet og heller ikke er god nok til at spille i Barcelona, havde han aldrig scoret det mål med den selvfølgelighed og nonchalance.

Så havde han tvivlet.

Og formentlig fejlet.

Det gjorde han ikke.

Fordi han i sin egen verden er god. Ikke bare god nok, men rigtig, rigtig god.

Fordi han ikke gider al den snak, der er omkring ham. Som han sagde for nyligt til TV2 Sport, da han blev bedt om at give et bud på, hvad han ser i den nærmeste fremtid i Barcelona.

- En masse succes. Jeg ser kun gode ting. Jeg har kun gode tanker. Jeg ser en masse titler, som vi kan fejre med alle folk i klubben og alle fansene. Det er målsætningen, og det er det, vi alle sammen ønsker i klubben. Jeg ser en masse mesterskaber, holdmæssig succes og personlig succes.

Det rette forbillede

EfB jagter også succes, og træner Olafur Kristjansson ønsker sig på flere måder, at hans spillere – og hele klubben – kan lade sig inspirere af Martin Braithwaite.

- Jeg kender slet ikke Martin Braithwaite fra andet end medierne, men jeg er sikker på, at han gør alt, han kan, for at få succes i Barcelona og på landsholdet. Han spiser rigtigt, han hviler rigtigt, han træner rigtigt, han gør alt for at gøre succesen så sandsynlig som muligt. Det skal vi også gøre, siger Olafur Kristjansson og tilføjer et andet aspekt i Braithwaites attitude, hans spillere kan lære noget af.

- Han lukker alt ude og bruger ikke tid på kritikere. Det skal vi heller ikke gøre. Vi skal leve i vores egen lille boble, vi skal ikke bruge tid på alle de negative vibrationer, der kommer udefra, vi skal bare passe vores, holde snuden i sporet og gøre alt, vi kan, for at rykke op, lyder devisen fra EfB-træneren.

Men på et par fronter er hans hold ikke altid der, hvor han ønsker det. Ved fredagens træning stoppede han en øvelse efter kort tid og brølede ad sine spillere:

- Klokken er 10.50, vi har været i gang i en halv time, nu vågner I op. Det her er ikke godt nok.

Han forklarer:

- Det er det, vi har snakket om flere gange tidligere, at det jo ikke kun er mig, der skal stille krav til spillerne, spillerne skal også stille krav til sig selv og hinanden. Der er der helt sikkert plads til forbedring, og hvis jeg skønner, at det er nødvendigt, at jeg bliver højlydt, så er det det, jeg gør.

Annonce

Kritik i to retninger

Men de fingre, der pegede mod spillerne ved fredagens træning, peger også indad, når han skal finde forklaringen på, at hans hold i det meste af sæsonen har turdet for lidt. Spillet med for lidt af det mod, han så ofte efterlyser. De heste, der skal slippes løs, står stadig forsvarligt tøjret i stalden.

- Der er stadig for få, der tør spille helt frit. For mange ser ud til at tænke på, hvad der nu sker, hvis han laver en fejl, og er ikke klar til at spille med risiko, og det er selvfølgelig også mit ansvar. Det er ikke lykkedes mig at få det frigjorte frem i spillerne, erkender Olafur Kristjansson, der godt kan få øje på en mental fordel i, at hans hold nu er blevet overhalet af Silkeborg, og at favoritværdigheden nu ligger hos de to konkurrenter.

- På den måde har vi jo intet at tabe, fordi vi af mange er dømt til en tredjeplads. Men skal ikke bruge tid på at tænke på pres og forventninger, og vi skal ikke bruge tid på at tænke på, at der er endnu mere pres på os på lørdag mod Silkeborg, hvis vi taber til Fredericia. Vi kan ikke bruge det til noget som helst. Vi skal jagte den oprykning med alt, vi har, og jeg tror stadig på det. Selvfølgelig gør jeg det. Jeg tror fuldt og fast på, at vi rykker op, siger Olafur Kristjansson.

Annonce
EfB For abonnenter

Kommentar: Bør tvivlen ikke komme ham til gode?

Danmark

Fredagens coronatal: Fald i antal nysmittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Corona løsner grebet om særligt plagede kommuner - men kun to syd- og sønderjyske kommuner når under kritisk grænse

Sydjylland For abonnenter

Lastbilchaufføren Lasse er møgtræt af ulovligt parkerede campingvogne på motorvejs-rastepladser: Er blevet svinet til, når han har påpeget problemet

Esbjerg

Mand gik på rov efter voksenslik: Stjal for flere tusind kroners eksklusiv champagne og sjælden gin

Kolding

Turisterne strømmer til Koldinghus: Sommeren har været bedre end før corona

Esbjerg For abonnenter

Charli havnede på skadestuen som 17-årig: - Jeg blev slået ned, fordi jeg er transperson

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

EfB

Midtbanespiller forlader EfB og fortsætter hos konkurrent

Sønderborg

Efter redningsaktion: Det er der sket med kattekillingen fra Flemmings bil

Kultur

Ghita Nørby efter omtalt interview: Jeg bliver ked af det

Sønderborg

Mariann arbejder med mursten som sin oldefar: - Uden teglværkerne var jeg nok blevet tysker

Aabenraa For abonnenter

Efter nedrivning af forfaldent hotel: Området er blevet meget mere værd

Nordtyskland

Total forvirring: Coronareglerne nord og syd for grænsen passer overhovedet ikke sammen

Annonce