Annonce
EfB

EfB-sikkerhedschef efter fald fra tribune: Stadion overholder alle regler

Det var i sekunderne efter Mustafa Aminis scoring til 2-1, at det gik galt for den unge AGF-fan. Foto: John Randeris/Scanpix
Blue Water Arena overholder alle sikkerhedsregler, og umiddelbart får ulykken i forbindelse med kampen mod AGF ingen konsekvenser for procedurerne på stadion.

EfB-sikkerhedschef Jan Lindhardt kalder det ulykkeligt, at en AGF-fan faldt ud over rækværket på den ene tribune, da hans hold scorede det afgørende mål mod EfB i overtiden søndag aften, men han slår fast, at der intet er at udsætte på sikkerhedsniveauet på Blue Water Arena.

- Vi har spillet fodbold på Blue Water Arena i de seneste 10 år, og vi har aldrig oplevet noget lignende. Vores stadion er godkendt til kampe i både superligaen og internationalt, så på den front er der ikke noget at komme efter. Men derfor er det jo stadig ulykkeligt, at det kan ske, siger Jan Lindhardt, der vil se videoerne fra den ulykkelige situation igennem, inden han træffer en endelig konklusion.

- Men umiddelbart giver det her os ikke anledning til at ændre procedure eller foretage os noget ekstra med hensyn til sikkerheden på stadion, siger Jan Lindhardt.

Annonce

Manden hurtigt udskrevet

Den cirka 20-årige mand faldt fem meter ned, hvor han ramte et jernrør i faldet. Han blødte kraftigt, da han blev hentet af ambulancen, men han var ved bevidsthed.

- Jeg har snakket med hans far og Esbjergs sikkerhedschef, og Andreas - som han hedder - skulle være ved fuld bevidsthed. Han har slået hovedet lidt, men der skulle ikke være sket mere, men han er kørt på hospitalet til nærmere undersøgelse, sagde AGF’s direktør Jacob Nielsen efter kampen.

Den uheldige fan, der var på stadion med sin far og søskende, blev senere søndag udskrevet fra hospitalet. Han fik overrakt Mustafa Aminis trøje af AGF’erne som en trøst.

AGF-spilleren Casper Højer Nielsen så styrtet, men ønskede ikke at udtale sig til pressen efter kampen, da han var for medtaget af oplevelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hemmelighedskræmmeri er uhyrligt

Danfoss beviser endnu engang en familieejet virksomheds styrke i forbindelse med sagen om den voldsomme forurening på Himmark Strand på Als. Her dumpede Danfoss med myndighedernes tilladelse årligt tonsvis af flydende industriaffald i 1950’erne og 1960’erne. Man vidste dengang ikke bedre, og Danfoss kan juridisk ikke gøres ansvarlig for udledningen. Jura og moral er imidlertid vidt forskellige ting. Og det moralske ansvar tager Danfoss på sig. Derfor er koncernen frivilligt gået i spidsen for det arbejde, som efter planen skal gøre området giftfrit senest i 2023. På egen hånd har Danfoss desuden iværksat den forundersøgelse, der skal afdække problemet. Sådan handler et firma, der skeler mere til anstændighed end bundlinje. Storsind i den målestok kan man udvise, når ejerne ikke er udenforstående aktionærer med et fuldt legitimt ønske om det maksimale udbytte af deres investering. Her har vi i stedet at gøre med familien Clausen, der ved denne og talrige andre lejligheder har bevist deres engagement i lokalsamfundet. Samme redelighed kunne man ønske sig fra Sønderborg Kommune. Her er der imidlertid spillet med beklageligt fordækte kort i denne sag. En aktindsigt afslører, at kommunaldirektør Tim Hansen forsøgte at mørkelægge et møde om forureningen mellem kommunen samt repræsentanter for Danfoss og regionen sidste år i oktober. Penge var motivet til hemmelighedskræmmeriet. Et udviklingsselskab var langt fremme med planerne for ferieområdet Nordals Ressort. I den forbindelse ville det være særdeles ubelejliget, hvis pressen begyndte at skrive om en kraftig forurening kun godt en kilometer fra ferieparadiset – mente altså kommunaldirektøren. En række eksperter vurderer samstemmende, at kommunaldirektøren hermed groft har overtrådt reglerne. Hvis det er tilfældet, må det naturligvis have konsekvenser. Men allerede nu kan der faktisk fældes en dom over Tim Hansen: Sådan handler en kommunal topchef, der skeler mere til bundlinjen end anstændigheden.

Indland

Henriette Zobel er død 

Annonce