Annonce
Sønderborg

Netto-elev svinet til ni gange på en arbejdsdag: - Er det her takken for at udsætte sig selv for smitterisiko

Morten Didrichsen er glad for at være elev i Netto, men han bryder sig ikke om den adfærd, han oplever fra nogle kunder, når han påpeger, at de skal holde afstand og tage hensyn for at være med til at mindske risikonen for at blive smittet med covid-19. Foto: André Thorup
Når Morten Didrichsen beder kunderne i Netto om at holde afstand, oplever han oftere end tidligere, at det afføder en meget negativ reaktion. Det har fået ham til at komme med appel.

Augustenborg: Der er mennesker, som ikke kan pakke kontoret ned og rykke det hjem.

En af dem er Morten Didrichsen.

Han er elev i Netto i Augustenborg, hvilket ikke altid har været en god oplevelse den seneste tid. Særligt slemt var det lørdag den 30. januar, hvor Morten Didrichsen havde en vagt på ni timer. Her oplevede han ni gange, at kunder efter hans eget udsagn svinede ham til.

Det skete, efter Morten Didrichsen gjorde dem opmærksom på, at de skulle huske at holde afstand for at passe på de andre kunder og personalet.

- Flere af dem sagde noget, der virkelig ikke var pænt. Det var ret personligt, så jeg vil helst ikke gentage det. Men det gør mig både ked af det og frustreret, at nogen taler sådan til os, når vi blot forsøger at gøre det trygt for alle, siger Morten Didrichsen og understreger, at han ikke er ude på at udstille eller udskamme kunderne.

Tværtimod er hans ønske, at alle gør en indsats for skabe tryghed.

- Det er ikke alle, der tænker over, at nogle af os ansatte går og er bekymret for at slæbe smitte med hjem. Jeg er selv en af dem, fortæller han.


Jeg bad ham om enten at vente eller spørge mig om, hvorvidt jeg kunne rykke mig lidt, sådan vi kunne undgå, at vores ansigter var helt tæt mod hinanden. Det tog han ikke særlig pænt

Morten Didrichsen, elev i Netto i Augustenborg


Annonce

Ekstra bekymret for smitte

Hans far er hjertepatient. Derfor betyder det meget for Morten Didrichsen, når kunderne respekterer de råd og anbefalinger, der er givet fra myndighedernes side.

- Selvom min far er i risikogruppen, går jeg glædeligt på arbejde hver dag og gør det med et smil. Jeg og alle andre medarbejdere i detailhandlen forsøger at passe på, men vi kan ikke gøre det alene. Min bøn er, at kunderne også vil være med til at gøre det. Vi kan jo ikke bare blive hjemme, siger han.

Det er lidt svært for ham at skjule, at opførslen fra kunderne går ham på. Især de ni overfusninger gav ham følelsen af, at hans fremmøde og arbejde ikke bliver værdsat.

- En af mine første tanker var, om det her var takken for, at jeg udsætter mig selv for smitterisiko, for at andre kan købe mad i en fysisk butik. Jeg følte mig set ned på, mens andet frontpersonale fortjent bliver hyldet. Vi i butikkerne bliver lidt overset, siger han.

Efter en af episoderne lørdag den 30. januar fik Morten Didrichsen sagt fra. Det var da en mand uden mundbind lænede sig helt tæt ind mod ham for at nå noget på den hylde, hvor han var ved at fylde varer op.

- Jeg bad ham om enten at vente eller spørge mig om, hvorvidt jeg kunne rykke mig lidt, sådan vi kunne undgå, at vores ansigter var helt tæt mod hinanden. Det tog han ikke særlig pænt, fortæller den 19-årige Nettoelev.

Annonce

Mange reaktioner på nettet

Oplevelserne fra den 30. januar fik Morten Didrichsen til at skrive et opslag på Facebook om arbejdsdagen, da han kom hjem lørdag aften.

- Heldigvis er det langt fra alle kunder, der er sådan. Det er et mindretal, men jeg havde alligevel brug for at dele mine tanker, siger han om overvejelserne bag at sætte sig til tasterne.

Hans opråb er blevet delt 740 gange og har i skrivende stund fået 82 kommentarer, hvor rigtig mange roser ham for at stå frem.

- Tak fordi du går på arbejde hver dag! Vi er gode til at passe på de ældre - men jeg tror, folk glemmer, at du jo - som du også skriver - har forældre, og sikkert også bedsteforældre. Og hvis du bliver smittet, kan de nemt blive smittet. Derfor skal vi passe på dig. Tak fordi du minder os alle om det!

Sådan skriver Carina Berg. Flere butiksassistenter har også kommenteret opslaget med en bemærkning om, at de genkender billedet.

Den positive respons varmer hos Morten Didrichsen, som håber, at alle dem, der har læst hans ord, vil huske dem, næste gang de træder ind i en butik.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Træt af kø til kviktest? Disse dage og tidspunkter er der størst chance for at komme hurtigt til

Annonce