Annonce
Trekantområdet

Efter lang ventetid: Kæmpe boligområde har nu fået sin egen daginstitution

Tirsbækgård hedder den nye daginstitution i Tirsbæk Bakker. Mandag formiddag slog den dørene op for de nye beboere.

Vejle: Mandag formiddag kom det øjeblik, som blandt andet Marianne Højberg har ventet længe på.

Hun er leder af Vejle Kommunes nyeste daginstitution, Tirsbækgård, der - som navnet antyder - er placeret i det hastigt voksende boligområde Tirsbæk Bakker.

- Det er dejligt, at vi nu kan åbne, selvom det har været udfordrende på grund af corona. Det betyder blandt andet, at vi stadig mangler noget inventar, lød det fra Marianne Højberg, inden hun overlod det til borgmester Jens Ejner Christensen (V) at klippe det røde bånd og erklære Tirsbækgård for åben.

Annonce

Indvielsen har ladet vente på sig - ikke kun på grund af corona. De oprindelige planer tilsagde, at de nye bygninger på det naturskønne højdedrag midt i udstykningen skulle være taget i brug for et par år siden.


Vi mangler stadig noget inventar, der er strandet ved grænsen på grund af corona - og så skal der selvfølgelig indrettes legeplads. Men jeg er glad for, at vi holdt fast i at åbne i dag.

Marianne Højberg, leder af Tirsbækgård


Ifølge formanden for Vejle Byråds børne- og familieudvalg, Torben Elsig-Pedersen (R), er det ikke mindst juraen, der har drillet i projektet, der både har offentlige og private penge involveret.

Direktør Morten Hansen fra Tirsbæk Bakker og Vejle Kommune har indgået et privat-offentligt partnerskab, hvor kommunen har betalt i omegnen af 30 millioner kroner for selve daginstitutionen, mens Morten Hansen har stået for grund og det nye fælleshus, der er en del af bygningskomplekset.

- Det første år var det mest juristerne, der arbejdede med projektet, konstaterede udvalgsformanden i forbindelse med indvielsen.

Christian og Amelie sørgede for at holde det røde bånd stramt, så borgmester Jens Ejner Christensen kunne klippe det røde bånd. Og så brød hurra-råbene ellers løs. Foto: Mette Mørk

Helt overordnet glædede han sig dog over, at det er lykkedes at forene offentlige og private kræfter i at få skabt en helt ny institution.

Som udgangspunkt er der plads til 120 børn. I den langstrakte proces blev den oprindelige plan om en institution til 150 børn skaleret ned til de 120:

- Det er lidt ærgerligt, for jeg forventer, at vi hurtigt kan få brug for mere plads, sagde Marianne Højberg, da det røde bånd var klippet og kaffe, kage og vand serveret.

Fra Uhrhøj til Tirsbæk

På grund af den lange ventetid har daginstitutionen i sine første måneder haft base på Urhhøj. Derfor åbnede institutionen med 45 børn - flest i vuggestuen.

- Jeg regner med, at vi kommer til at vokse med cirka 20 børn om måneden. Derfor skal vi også løbende have ansat nye medarbejdere, så vi når op på 35, fortalte Marianne Højbjerg.

I dag er der ifølge direktør Morten Hansen fra Tirsbæk Bakker bygget 550 boliger i området. Dermed er beboerantallet over 1000, og udbygningen er langt fra slut:

- Det er gået stærkt, siden vi byggede det første hus for 10 år siden. Der var en periode, hvor det var meget stille, men det er slut, sagde Morten Hansen.

Den nye daginstitution er et fælles projekt mellem Tirsbæk Bakker og Vejle Kommune - her symboliseret ved direktør Morten Hansen og borgmester Jens Ejner Christensen (V). I baggrunden glæder leder Marianne Højberg sig over, at den nye institution endelig står klar. Foto: Mette Mørk

Marianne Højbjerg og hendes familie var rent faktisk de første, der flyttede ind i 2011. Dengang var de stort set alene i det store område, og grunden, hvor Tirsbækgård ligger i dag, var mark.

Nu er det pædagogik, der skal dyrkes på arealet, hvor børnene er delt ind i mindre grupper - alle opkaldt efter de dyr, der findes i området: Vildhestene, svanerne, blishønsene, skovmusene og så videre.

Børnene har foreløbig god plads at brede sig på, og i dagtimerne kan de også benytte sig af fælleshuset, der er endnu et nyt tilbud til beboerne i det store parcelhuskvarter.

Arkitektfirmaet Ravn Arkitektur har stået for tegningerne til den gårdlignende institution, der ud over børnehave og vuggestue også rummer et fælleshus for beboerne i Tirsbæk Bakker. Foto: Mette Mørk
Annonce
Erhverv For abonnenter

Toppen af Koldings erhvervsliv skød stort beløb i startup-firma: 800.000 danskere kan få gavn af deres service

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Haderslev

Spøgelsesbilist: Forvirret pårørende kørte den forkerte vej på motorvejen og mistede bilen

Vejen For abonnenter

Skal du investere i varmepumpe eller fjernvarme? Husejere i 13 byer får klar besked hurtigst muligt

Varde

Pia-Vera må ikke købe nyt tøj i et år: Ærligt, så har jeg lige skullet arbejde med mig selv i forhold til at gå i tøj, andre har gået i før mig

Billund

Efter sex-beskeder: Chef er fratrådt

- Historisk selvmål af Putin: Eksperter gør status på tre måneders krig i Europa med ukrainsk lykke på slagmarken

Erhverv

Hylder boykot, men sælger stadig selv Ecco-sko: Nu trækker Niels Flemming Hansen sig som ordfører

Esbjerg For abonnenter

I Esbjergs nye gør-det-selv-skov skal vi selv plante træerne: Lissi og Tom besøger deres træer flere gange om ugen

Han kan stege din bøf: Verdensmester rejser ud og griller for kunderne

Esbjerg

23-årig mand død i arbejdsulykke: Klemt ihjel på havnen

Kristian bor i en campingvogn og vender hver en krone, mens han uddanner sig på ny: - Vi har brug for at se på, hvordan det ikke er urealistisk for voksne at lave et sporskifte

Kolding

Minilæsser stjålet fra byggeplads i Lunderskov

Vejen For abonnenter

Martin Beck frygter at slide sin krop i stykker: Nu satser han i stedet på at sælge legetøj

Tønder

Indbrudstyve trængte ind gennem åbent vindue: Blev overrasket af beboer

Annonce