Annonce
Kolding

Efter seks år: Sognepræst skifter kirke

Elon Jepsen bytter Harte Kirke ud med Vor Frelsers Kirke i Vejle. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
Harte Kirke må på udkig efter en ny præst. Elon Jepsen har valgt efter årsskiftet at flytte til Vejle, hvor han skal være præst i Vor Frelsers Kirke.
Annonce

Kolding: December er årets mest travle måned i folkekirken, og i Harte giver det sognepræst Elon Jepsen mulighed for at sige tak for denne gang til rigtig mange i menigheden. Elon har nemlig fået nyt job i Vejle og fratræder med udgangen af januar, men der bliver en formel afskedsreception allerede den 12. januar i kirkecentret i Harte.

- Jeg begyndte i december for seks år siden, og det var en rigtig god mulighed for at hilse på mange i menigheden i løbet af den første måned, og nu giver december mig så en lejlighed til at sige farvel til rigtig mange, og det er jeg selvfølgelig glad for.

Elon Jepsen skal i fremtiden være sognepræst ved Vor Frelsers Kirke i Vejle. Det er en større bykirke, hvilket er en af årsagerne til, at han har valgt at søge stillingen.

- Jeg har haft et godt samarbejde med alle her i Harte, men jeg vil gerne prøve at arbejde i en større kirke, hvor jeg får en præstekollega i det daglige. Og så er der en stor diversitet i befolkningen i en bymidte, og det synes jeg også er en spændende udfordring som præst.

Reception

Elon Jepsen har fået nyt embede fra den 1. februar ved Vor Frelsers Kirke i Vejle.
Menighedsrådet siger farvel til Elon og familien med en reception søndag den 12. januar klokken 12 i kirkecentret.
Elon Jepsen fratræder formelt 31. januar.
Annonce

Præst tager over

Elon Jepsens tid i Harte blev påvirket af, at præsten gennem en lang periode var plaget af en hjernerystelse, han pådrog sig, da han slog hovedet i et badeland. Først efter et år og ni måneder blev han sygdommen helt kvit.

- I dag er jeg rask, men jeg tager stadig mine forholdsregler. Jeg sidder eksempelvis stadig ikke i lang tid ad gangen og ser fjernsyn, siger Elon.

Stillingen bliver opslået i midten af januar i Præsteforeningens blad med henblik på, at en ny præst kan begynde den 1. april eller den 1. maj.

Fra 1. februar og til den nye præst indsættes vil sognepræst Niels Risbjerg Lai være konstitueret i stillingen i Harte, hvilket betyder, at han sammen med præsterne i Bramdrup og Simon Peter sogne står for bisættelser og begravelser. Menighedsrådet oplyser, at en ny gudstjenesteliste udarbejdes snarest i samarbejde med provsten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce