Annonce
Kolding

Efter seks år: Sognepræst skifter kirke

Elon Jepsen bytter Harte Kirke ud med Vor Frelsers Kirke i Vejle. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
Harte Kirke må på udkig efter en ny præst. Elon Jepsen har valgt efter årsskiftet at flytte til Vejle, hvor han skal være præst i Vor Frelsers Kirke.

Kolding: December er årets mest travle måned i folkekirken, og i Harte giver det sognepræst Elon Jepsen mulighed for at sige tak for denne gang til rigtig mange i menigheden. Elon har nemlig fået nyt job i Vejle og fratræder med udgangen af januar, men der bliver en formel afskedsreception allerede den 12. januar i kirkecentret i Harte.

- Jeg begyndte i december for seks år siden, og det var en rigtig god mulighed for at hilse på mange i menigheden i løbet af den første måned, og nu giver december mig så en lejlighed til at sige farvel til rigtig mange, og det er jeg selvfølgelig glad for.

Elon Jepsen skal i fremtiden være sognepræst ved Vor Frelsers Kirke i Vejle. Det er en større bykirke, hvilket er en af årsagerne til, at han har valgt at søge stillingen.

- Jeg har haft et godt samarbejde med alle her i Harte, men jeg vil gerne prøve at arbejde i en større kirke, hvor jeg får en præstekollega i det daglige. Og så er der en stor diversitet i befolkningen i en bymidte, og det synes jeg også er en spændende udfordring som præst.

Annonce

Reception

Elon Jepsen har fået nyt embede fra den 1. februar ved Vor Frelsers Kirke i Vejle.
Menighedsrådet siger farvel til Elon og familien med en reception søndag den 12. januar klokken 12 i kirkecentret.
Elon Jepsen fratræder formelt 31. januar.

Præst tager over

Elon Jepsens tid i Harte blev påvirket af, at præsten gennem en lang periode var plaget af en hjernerystelse, han pådrog sig, da han slog hovedet i et badeland. Først efter et år og ni måneder blev han sygdommen helt kvit.

- I dag er jeg rask, men jeg tager stadig mine forholdsregler. Jeg sidder eksempelvis stadig ikke i lang tid ad gangen og ser fjernsyn, siger Elon.

Stillingen bliver opslået i midten af januar i Præsteforeningens blad med henblik på, at en ny præst kan begynde den 1. april eller den 1. maj.

Fra 1. februar og til den nye præst indsættes vil sognepræst Niels Risbjerg Lai være konstitueret i stillingen i Harte, hvilket betyder, at han sammen med præsterne i Bramdrup og Simon Peter sogne står for bisættelser og begravelser. Menighedsrådet oplyser, at en ny gudstjenesteliste udarbejdes snarest i samarbejde med provsten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Klar til kamp om ballon-forbud: Esbjerg-politikere bokser endnu en runde

Leder For abonnenter

JV mener: Bander har kun fortjent foragt

Det er en politisk dom, der fredag faldt ved byretten i København, mener Loyal to Familia. Det er selvfølgelig noget vrøvl. Men det kan egentlig ikke undre, at bandemedlemmerne med deres systematiske lovovertrædelser ikke har respekt for, at vi lever i en retsstat. Her er det heldigvis sådan, at det er uafhængige domstole, der frikender eller dømmer de tiltalte. Fredag var dommen, at et midlertidigt politiforbud mod Loyal to Familia blev gjort permanent, og at banden blev opløst som forening. Og som det er i en retsstat, kan dommen ankes, hvilket Loyal to Familia har gjort. Så sagen fortsætter i Landsretten 1. september, og det er sandsynligt, at den tabende part i den sag vil forsøge at få en endelig afgørelse i Højesteret. Men uanset det videre forløb er det en meget opsigtsvækkende dom, da det er første gang, at en domstol opløser en forening. At danne en forening er en grundlæggende frihedsrettighed i Grundloven. Men Grundloven siger også, at foreninger, der virker ved vold eller søger at nå deres mål med vold, kan opløses ved dom. Det er heldigvis meget svært at få forbudt og opløst en forening i Danmark. Og når det gælder rockergrupper og bander, er det kompliceret for anklagemyndigheden at bevise, at de er foreninger i Grundlovens forstand. Derfor er det ikke domme som den, der fredag faldt mod Loyal to Familia, som kommer til at løse problemet med den den organiserede kriminalitet. Det kræver en konstant kamp fra myndighedernes side, og at vi som samfund ikke falder for fristelsen til at forherlige bander. De har kun fortjent fordømmelse og foragt. Forhåbentlig vil dommen dog øge trygheden for landets øvrige borgere. Det er der brug for. Kriminelle bander skaber masser af ulykke og utryghed med deres tyranniske adfærd i form af trusler, vold og afpresning. At omfanget af ugerningerne er stort, viser det skræmmende store antal medlemmer af bander og rockergrupper, som lige nu er varetægtsfængslet eller afsoner en dom: 372.

Kolding

V og DF vender på en tallerken igen: Bekymring fra borgere får dem til at fravælge konsulenter på resultatløn

Esbjerg

Esbjerg Kommune: Slut med balloner til børn efter kritik af kommunalt arrangement

Annonce