x
Annonce
112

Efter snart tre år: Nu stilles tidligere DF-politiker for en dommer i sag om ulovlig tvang

Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
I foråret 2017 blev Jørn Dohrmann, tidligere medlem af Europa-Parlamentet, politianmeldt for blandt andet ulovlig tvang og tyveri. Nu skal han endelig for retten. Dohrmann afviser at kommentere sagen, men har tidligere afvist alle anklager.

Vamdrup: Nu bliver der endelig sat punktum for den snart tre år gamle sag mod den tidligere europaparlamentariker Jørn Dohrmann, der i april 2017 blev politianmeldt, efter han med magt tog et videokamera fra en tv-fotograf, som kun med politiets hjælp fik sit udstyr tilbage.

Mandag den 2. marts skal Jørn Dohrmann således tage plads på anklagebænken i Retten i Kolding, hvor han er tiltalt for blandt andet ulovlig tvang og tyveri. Ifølge anklageskriftet tiltvang Jørn Dohrmann sig kameraet ved at rykke det væk fra fotografen og tage det med ind på sin bopæl i Vamdrup. Undervejs gik kameraet, der har en værdi af mindst 70.000 kroner, desuden i stykker.

Jørn Dohrmann ønsker ikke at kommentere sagen over for JydskeVestkysten forud for mandagens retsmøde. Han har dog tidligere udtalt sig til Avisen Danmark, hvor han afviste enhver anklage i forbindelse med episoden, som ifølge Dohrmann foregik på privat grund.

- Jeg benægter ikke, at jeg tog kameraet fra ham, men jeg tog det bare forsigtigt fra stativet. Så vrider han det, så det falder til jorden, har Jørn Dohrmann forklaret til Avisen Danmark.

- Når man går ind på privat grund, må man tage de konsekvenser, det giver, sagde han yderligere.

Annonce

Anklageskriftet

Anklageskriftet består af tre forhold.

Forhold 1 drejer sig om ulovlig tvang, og af anklageskriftet fremgår det, at Dohrmann skulle ved "vold og trussel om betydelig skade på gods have tvunget et kamera" fra fotografen. Kameraet har en værdi af 70.000 kroner.

Forhold 2 drejer sig om hærværk. Ifølge anklageskrifte ødelagt Dohrmann nemlig kameraet, idet det fik skader på mikrofon, skærm og kabel for 14.724,71 kroner.

Forhold 3 drejer sig om forsøg på brugstyveri. Dohrmann skulle ifølge anklageskriftet have taget kameraet med tilhørende hukommelseskort fra tv-fotografen for at gennemse optagelserne. Dette mislykkedes imidlertid, da politiet fik udleveret tingene.

Kritisk udsendelse

Tv-fotografen opholdt sig ved Jørn Dohrmanns bolig, da han var ved at filme dækbilleder til brug i udsendelsen "DF og de skjulte bilag". Udsendelsen kastede et kritisk lys på Dohrmann og anklagede ham og et andet tidligere DF-medlem af Europa-Parlamentet Rikke Karlsson for misbrug af tæt på 400.000 skattefrie EU-kroner om året.

Jørn Dohrmann har tidligere udtalt sig kritisk om den tid, det har taget, før sagen er kommet for retten. Han har sågar kaldt tiden "umenneskelig".

- Men nu glæder jeg mig til at få sagen for retten. Det bliver en spændende sag. Alt skal frem, har han sagt til Avisen Danmark.

Anklagemyndigheden går efter at få Jørn Dohrmann straffet med en bøde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Farvel til Tønder Festival, Vorbasse Marked, genforeningsfest, ringridning og alle de andre

Tønder

Tønder Festival 2020 er aflyst

Danmark

Live efter statsministerens pressemøde: Få overblikket over planerne her

Annonce