Annonce
Sydjylland

Efter tre år med røde tal leverer SE milliard-overskud

Administrerende direktør i SE, Niels Duedahl, glæder sig over 2016-resultatet i det syd- og sønderjyske forsyningsselskab, der leverer et overskud før skat på 965 millioner kroner. Arkivfoto: Soffi C. Larsen

Et overskud på 965 millioner kroner før skat i forsyningsselskabet SE dækker over en forbedret drift, milliard-gevinsten på Dong-aktier samt en usædvanlig stor nedskrivelse på 1,25 milliarder kroner i goodwill efter opkøbet af Stofa A/S.

Annonce

SE: Efter tre år med store underskud kan det syd- og sønderjyske forsyningsselskab SE nu præsentere et overskud på knap en milliard i 2016-regnskabet.

965 millioner kroner før skat lyder overskuddet på i et resultat, der dækker over enormt store engangs-bevægelser.

Mens selskabet efter ti års ejerskab tjente 2,2 milliarder kroner på salget af Dong-aktier i løbet af 2016, valgte virksomheden således også en gang for alle at nedskrive goodwill for 1,25 milliarder kroner efter det omdiskuterede opkøb af Stofa A/S i 2013.

Administrerende direktør i SE, Niels Duedahl, hæfter sig ved de to store og ekstraordinære udsving i regnskabet. Men han glæder sig især over, at når tallene renses for alle ekstraordinære engangsposter, har SE forbedret det reelle resultat før skat fra 73 millioner kroner i 2015 til 86 millioner kroner sidste år.

- Det plus på 86 millioner kroner er jeg glad for, for det er lavet, selv om energipriserne fortsat er lave, og markedet for tv- og bredbånd er hårdt presset, forklarer han og tilføjer:

- Jeg føler, vi er i topform og stolt af, at vi står så stærkt.

Regnskab fra SE

SE's årsregnskab 2016 i millioner kroner - tallene for 2015-regnskabet står i parentes:Omsætning: 3.780 (4.176)

Resultat før skat: 965 (-60)

Egenkapital: 10.972 (8.841)

Antal ansatte: 1.456 (1.325)

SE er et andelsselskab, som har sine rødder i Syd- og Sønderjylland samt forgreninger i Nordjylland, Østjylland og på Ærø.

Selskabet er ejet af mere end 316.000 andelshavere.

Annonce

Nye erhvervskunder

Niels Duedahl forklarer, at driftsoverskuddet især er forbedret af to ting. Dels har SE fået 70.000 nye kunder i butikken, og dels har virksomheden solgt mere el og energi til de private forbrugere og især erhvervslivet i løbet af 2016.

At netop transformeringen af SE fra at være et rent energiselskab til også at være et digitalt selskab med telekommunikation er ved at lykkes, understreges af udviklingen på især et enkelt område:

- Udviklingen i Stofa Erhverv, som er salget af internet og bredbånd til erhvervskunder, er igen vækstet med næsten 20 procent, og vi har nu omkring 20.000 erhvervskunder. Det er rigtigt gode og solide kunder, og samtidig er det lykkedes os at øge effektiviseringen i hele virksomheden, forklarer Niels Duedahl.

Med væksten på de omkring 70.000 nye kunder leverer SE nu ydelser til i alt 750.000 kunder landet over.

Annonce

Vindmøller og fusioner

Sidste år blev regnskabet påvirket af en større nedskrivning i vindmølleselskabet SE Blue Renewables, hvor selskabet sammen med PFA Pension driver 244 landbaserede vindmøller, der leverer strøm svarende til omkring 100.000 husstande. Også her er der godt nyt:

- Det går bedre, og selskabet giver igen overskud, fordi priserne har rettet sig og vi er blevet mere effektive, forklarer Niels Duedahl.

Efter tre turbulente år med opkøbet af Stofa A/S i 2013 samt efterfølgende opkøb og fusioner med forsyningsselskaber fra Ærø, Vejle og Nordjylland glæder Niels Duedahl sig også over medarbejdernes indsats:

- Det er en stor præstation, de har lavet de seneste tre år. Vi får aldrig arbejdsro, og det har været hårdt arbejde at integrere de forskellige kulturer og værdisæt i virksomheden. Men vi er på vej mod, at alle 1500 medarbejdere nu har samme værdisæt, fortæller Niels Duedahl.

Med årets resultat er egenkapitalen i SE steget til knap 11 milliarder kroner, og de samlede aktiver i selskabet er på 15,3 milliarder kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce