Annonce
Varde

Efterskolelev smittet med covid-19: Alle elever og ansatte sendt hjem fra ture i Hamborg og Berlin

Det er her på Frøstruphave Efterskole i Varde Kommune, at en elev er smittet med covid-19. Derfor alle 141 elever og godt 30 medarbejdere sendt hjem. Foto: Henrik Reintoft
En elev fra Frøstruphave Efterskole med 141 elever blev syg under en tur til Hamborg. Eleven var smittet mod covid-19, hvorfor resten af eleverne blev sendt hjem og efterskolen lukket.

Nørre Nebel: En rørt og samtidig fattet forstander Anders Østerby fra Frøstruphave Efterskole ved Nørre Nebel skrev lørdag morgen et opslag på Facebook.

- For mange af Jer vil dette ikke være en nyhed, men vi vælger at dele vores aktuelle situation med Jer og "hele verden" her alligevel. Lige nu er alle medarbejdere og elever hjemme for at blive testet for covid-19. Vi var næsten begyndt at tro, at virussen slet ikke kunne finde ud af at komme til Frøstrup, men onsdag aften fandt vi ud af, at én elev var testet positiv.

Frustrerende

JydskeVestkysten har efterfølgende talt med Anders Østerby fra efterskolen med 141 elever og godt 30 medarbejdere.

Forstanderparret på Frøstruphave Efterskole er Inger og Anders Østerby, som måtte kalde alle elever hjem fra ture i Berlin og Hamborg, da en elev onsdag fik konstateret covid-19. Arkivfoto: Tatjana Schantz Johnsson

- Det er selvfølgelig frustrerende, at der er så mange usikkerheder. Det har store omkostningerne, når vi lukker ned. Men sådan må det være, siger Anders Østerby.


Det er selvfølgelig frustrerende, at der er så mange usikkerheder. Det har store omkostningerne, når vi lukker ned. Men sådan må det være.

Forstander Anders Østerby, Frøstruphave Efterskole


Han fortæller, at den pågældende elev var på tur i Hamborg med efterskolen. Tirsdag fik eleven symptomer på covid-19, hvorefter eleven blev sendt hjem. Onsdag aften kom svaret, at vedkommende havde covid-19.

Den anden halvdel af Frøstruphaves Efterskoles elever var i Berlin. De blev også kaldt hjem, da nogen kan have været i kontakt med den smittede elev, som ifølge Anders Østerby er smittet i Danmark.

Alle efterskoleelever og lærere blev på hjemturen delt op i grupper, og alle havde mundbind i et forøg på at forhindre yderligere smittespredning, hvis flere elever var smittet med covid-19.

Annonce

Testes to gange

Han forventer hen over weekenden at få svar fra de mange testede på skolen. Man skal testes den 4. og 6. dag efter kontakt med en covid-19-smittet.

Hvordan har eleverne taget det?

- De har taget det så flot, over at vi måtte afbryde turen, siger Anders Østerby.

Samtlige ansatte på Frøstruphave Efterskole er også sendt hjem og bliver testet. Han opfordrer alle, der har været i nærkontakt med den smittede at blive testet to gange.

Det er her på Frøstruphave Efterskole i Varde Kommune, at en elev er smittet med covid-19. Derfor alle 141 elever og godt 30 medarbejdere sendt hjem. Foto: Henrik Reintoft

Hvis det viser, at flere er smittede, overvejer Anderes Østerby som i foråret at undervise online efter konceptet "Efterskole på afstand".

Annonce
Varde For abonnenter

Vild udvikling: Det er igen blevet kanon at skyde med kanoner i Hæren

Danmark

Tirsdagens coronatal: Nu er 74 procent af befolkningen færdigvaccineret

Annonce
Annonce
Annonce
Vejen

Marias mor havde planlagt selvmord gennem flere år: - Min verden gik fuldstændig i sort

Sydjylland For abonnenter

'Væmmes ved sådan nogle som dig': Mustafa hjælper unge muslimer med at flygte hjemmefra - nu får han dagligt hadbeskeder

Haderslev

Flere blev blitzet: Bilist kørte 150 km/t på hovedvej

Haderslev

Byråd skal beslutte sig for en naturnationalpark - og det er i sidste øjeblik

Haderslev

Stor udrykning: Brand i ældre kvindes bryggers fik beredskabet i aktion

Erhverv For abonnenter

Efter blodprop og rekrutterings-problemer: Kendt kædebutik lukker og slukker i butikscenter

Varde

Venteliste oprettet: Rift om at komme til koncert med Johnny fra Kandis

Erhverv

Spisested er politianmeldt og har fået forbud mod at sælge mad

Danmark

Hele familien gik ned med corona – fem-årige Nellie blev ramt af sjælden efterve

Billund For abonnenter

Hvornår skal man kunne få hjælp af det offentlige? 36-årige Lisbeth har sklerose og må klare sig selv - og det slider

Esbjerg For abonnenter

Håbløst gravearbejde i gågade rykkes: Julehandel kan foregå i rolige rammer

Aabenraa For abonnenter

23-årig fængslet i ny sønderjysk narkosag: Mistænkes for salg af kokain for mere end 200.000 kroner

Annonce