Annonce
Varde

Efterskolelev smittet med covid-19: Alle elever og ansatte sendt hjem fra ture i Hamborg og Berlin

Det er her på Frøstruphave Efterskole i Varde Kommune, at en elev er smittet med covid-19. Derfor alle 141 elever og godt 30 medarbejdere sendt hjem. Foto: Henrik Reintoft
En elev fra Frøstruphave Efterskole med 141 elever blev syg under en tur til Hamborg. Eleven var smittet mod covid-19, hvorfor resten af eleverne blev sendt hjem og efterskolen lukket.
Annonce

Nørre Nebel: En rørt og samtidig fattet forstander Anders Østerby fra Frøstruphave Efterskole ved Nørre Nebel skrev lørdag morgen et opslag på Facebook.

- For mange af Jer vil dette ikke være en nyhed, men vi vælger at dele vores aktuelle situation med Jer og "hele verden" her alligevel. Lige nu er alle medarbejdere og elever hjemme for at blive testet for covid-19. Vi var næsten begyndt at tro, at virussen slet ikke kunne finde ud af at komme til Frøstrup, men onsdag aften fandt vi ud af, at én elev var testet positiv.

Annonce

Frustrerende

JydskeVestkysten har efterfølgende talt med Anders Østerby fra efterskolen med 141 elever og godt 30 medarbejdere.

Forstanderparret på Frøstruphave Efterskole er Inger og Anders Østerby, som måtte kalde alle elever hjem fra ture i Berlin og Hamborg, da en elev onsdag fik konstateret covid-19. Arkivfoto: Tatjana Schantz Johnsson

- Det er selvfølgelig frustrerende, at der er så mange usikkerheder. Det har store omkostningerne, når vi lukker ned. Men sådan må det være, siger Anders Østerby.


Det er selvfølgelig frustrerende, at der er så mange usikkerheder. Det har store omkostningerne, når vi lukker ned. Men sådan må det være.

Forstander Anders Østerby, Frøstruphave Efterskole


Han fortæller, at den pågældende elev var på tur i Hamborg med efterskolen. Tirsdag fik eleven symptomer på covid-19, hvorefter eleven blev sendt hjem. Onsdag aften kom svaret, at vedkommende havde covid-19.

Den anden halvdel af Frøstruphaves Efterskoles elever var i Berlin. De blev også kaldt hjem, da nogen kan have været i kontakt med den smittede elev, som ifølge Anders Østerby er smittet i Danmark.

Alle efterskoleelever og lærere blev på hjemturen delt op i grupper, og alle havde mundbind i et forøg på at forhindre yderligere smittespredning, hvis flere elever var smittet med covid-19.

Annonce

Testes to gange

Han forventer hen over weekenden at få svar fra de mange testede på skolen. Man skal testes den 4. og 6. dag efter kontakt med en covid-19-smittet.

Hvordan har eleverne taget det?

- De har taget det så flot, over at vi måtte afbryde turen, siger Anders Østerby.

Samtlige ansatte på Frøstruphave Efterskole er også sendt hjem og bliver testet. Han opfordrer alle, der har været i nærkontakt med den smittede at blive testet to gange.

Det er her på Frøstruphave Efterskole i Varde Kommune, at en elev er smittet med covid-19. Derfor alle 141 elever og godt 30 medarbejdere sendt hjem. Foto: Henrik Reintoft

Hvis det viser, at flere er smittede, overvejer Anderes Østerby som i foråret at undervise online efter konceptet "Efterskole på afstand".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

To skiftet ud i Darum Menighedsråd

Annonce