Annonce
Aabenraa

Ejer sendes til Kolding: Køkkenkæde lukker og slukker i Sønderjylland

Køkkenbutikken Multiform er fortid ved Vestvejen i Aabenraa. Den tidligere franchisetager, Flemming Henriksen, skal efter en konkurs i stedet være menig medarbejder i butikken i Kolding. Foto: Timo Battefeld
Hvis minus plus minus giver plus, kan det kun blive godt. Multiforms butik i Aabenraa er gået konkurs, og nu samles aktiviteterne i Kolding, hvor indehaveren gik konkurs i efteråret. Franchisetager Flemming Henriksen rykker nordpå som menig medarbejder.

Aabenraa: Multiform, som sælger køkkener i luksusklassen, forlader Aabenraa. Det står klart, efter indehaveren siden 2015 af butikken på Vestvejen, franchisetager Flemming Henriksen, er gået konkurs med sit selskab.

De fire regnskaber, der er offentliggjort i butikkens levetid – det seneste gældende til 31. marts sidste år – fortæller historien om en butik, der aldrig blev nogen god forretning. Det er blevet til lutter underskud og et samlet minus på 2,2 millioner kroner.

- Hvis det er forbigået jeres opmærksomhed, så har coronaen været rimelig hård ved os alle sammen, forklarer Flemming Henriksen.

Det er ikke forbigået min opmærksomhed, men jeg har også kigget samtlige dine regnskaber igennem, og de har jo ikke været særligt gyldne. Der har været underskud fra dag ét og indtil den 31. marts 2020, hvor coronaen dårligt var kommet i gang endnu?

Flemming Henriksen har imidlertid ikke yderligere kommentarer og henviser til den administrerende direktør for Multiform A/S, Allan Meyer.

Annonce

Nedtur ved rouletten

Det så ellers lyst ud, da den erfarne køkkenmand på opfordring fra Multiform tog udfordringen om at blive selvstændig op.

- Jeg har været i branchen siden 1984 og de seneste 19 år hos Invita i Aabenraa, og jeg troede egentlig, at jeg var færdig i branchen, men så dukkede denne mulighed op. Her kan jeg blive herre i eget hus. Jeg satser selvfølgelig også, for jeg har slået hul på sparegrisen og sat det hele på rød. Nu kører rouletten, og så må vi se, hvad der sker, men jeg tror på, at Aabenraa mangler et køkkenfirma af denne karakter, sagde Flemming Henriksen til Ugeavisen Aabenraa i februar 2016.

Allan Meyer, den midtjyske køkkenvirksomheds førstemand, har kun siddet på posten siden 1. juli sidste år, så han kan ikke bidrage stort til forhistorien til Multiforms lukning i Aabenraa, men han vil derimod gerne fortælle, hvad der kommer til at ske.

- Vi har foretaget en vurdering af køkkenmarkedet og det segment, vi arbejder i. Så er det nok for geografisk tæt at have en butik i både Kolding og Aabenraa, og vi har set på, hvordan vi fremadrettet kan have nogle gode og rentable butikker, siger han.

Annonce

To butikker bliver til én

Multiform-butikken i Kolding gik konkurs i efteråret sidste år, men her valgte køkkenproducenten selv at overtage butikken efter den konkursramte franchisetager. Som en midlertidig løsning.

- Nu har vi fundet en ny franchisetager til butikken i Kolding, og det betyder, at Flemming (Henriksen, red.) kommer med til Kolding som ansat, og så er vi meget overbevist om, at vi får etableret en ny, fantastisk butik, som åbner efter sommerferien med en ny ejer, der kender ”gamet” og har en god økonomi bag sig, siger Allan Meyer.

Multiforms butik i Aabenraa, som gik konkurs med et underskud af den syvcifrede slags, efterlader ingen kunder, der er kommet i klemme, eller leverandører med et tilgodehavende. Det er udelukkende Multiform selv, der har sat penge til.

- Der er ingen kreditorer, der er kommet galt af sted, ud over os. Vi har ryddet op efter os, understreger direktør Allan Meyer.


Nu har vi fundet en ny franchisetager til butikken i Kolding, og det betyder, at Flemming (Henriksen, red.) kommer med til Kolding som ansat.

Allan Meyer, administrerende direktør, Multiform A/S


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Trekantområdet For abonnenter

Sex i en hemmelig verden: Alle slags mænd mødes i skoven - også dem med vielsesring og autostol på bagsædet

Annonce