Annonce
Esbjerg

Ekstrem vejvrede endte i vold: Arrig bilist chikanerede og spyttede langsom bilist i hovedet

Vrede og frustrationer kan kamme over i i trafikken. I Esbjerg udviklede sig til et ophidset optrin, hvor en kvindelig bilist blev spyttet i ansigtet. Modelfoto: Annelene Petersen
Ekstrem vejvrede kan ende med voldssag mod mandlig bilist. Han kørte ubehageligt tæt på 59-årig kvindelig bilist og spyttede hende i hovedet, da de holdt for rødt lys.

Esbjerg: Vejvrede og ophidselse fik en ukendt mand til at overfuse og spytte en kvindelig bilist i hovedet fredag morgen under et ubehageligt optrin i krydset Nørregade og Strandbygade.

Politiet efterlyser vidner til episode, der ifølge kvinden endte i vold.

Vejvreden brød ud i lys lue i Nørregade klokken 8.33, da den 59-årige kvinde kørte i sin lille sorte VW UP mod Strandbygade. Bag hende kørte en mand i en hvid/sølvfarvet Ford Transit med firmalogo. Denne mand syntes åbenlyst, at kvinden kørte for langsomt, for allerede i lyskrydset ved Stormgade kørte han helt tæt op bag kvindens bil og fortsatte derefter med at køre meget tæt på den forankørende VW Up ad Nørregade.

Helt galt gik det i krydset ved Strandbygade, hvor kvinden måtte stoppe for rødt. Igen kørte manden helt tæt op i bagenden på hendes bil og her steg hurtigt ud af sin store håndværkerbil, sprang hen og bankede på ruden i førersiden på kvindens bil, mens han råbte ophidset.

Annonce

Spyttede sin vrede ud

Da kvinden rullede ruden ned, fortsatte manden rasende med at spørge, hvorfor hun kørte så langsomt. Og vejvreden voksede yderligere, da hun svarede, at hun ikke mente, at hun kørte overdrevent langsomt - faktisk havde hendes GPS vist 43 km/t, da hun tjekkede den under hans chikanekørsel bagved. Det fik vreden hos manden til at stige yderligere, så han uden varsel spyttede hende i ansigtet ind gennem det åbentstående vindue.

Politiet kender bilens registreringsnummer og forventer at få fat i manden og få hans version af optrinnet snarest.

Men politiet vil også gerne i kontakt med eventuelle vidner til optrinnet, som formentlig har vakt opsigt blandt trafikanter og gående i Nørregade fredag morgen. Politiet vil især gerne i kontakt med en bilist, der holdt bag den hvide/sølvfarvede Ford Transit under skænderiet. Vedkommende kørte i en sort bil af ukendt mærke. Vidner kan ringe 5179 6974.

Straks efter det voldsomme optrin kørte den rystede kvinde til Esbjerg Politigård og anmeldte overfaldet.

Der må køres 50 km/t i Nørregade, hvor der typisk er parkerede biler flere steder, og hvor der ved modkørende trafik er smalt flere steder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Se billeder og video fra luften: Kolonihaver totalt oversvømmet

Nordtyskland

Stadig færre søger asyl

Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Kolding

Se læsernes vilde billeder af oversvømmelserne: Her plejer folk at gå og cykle

Kolding

Efter oversvømmelser: Central gade midt i Kolding åbner igen

Annonce