Annonce
Tønder

Elever fra Marieskolen får klasseværelse i Bankparken

Brian Gerlach synes, det er dejligt, at der kommer liv i Bankparkens faciliteter. Her ses han i Familiehaven sammen med Marieskolens to ledere, Birgitte Klippert og Sarah Røll. Foto: Martin Franciere
På mandag starter Marieskolens 4. og 5. klasser igen efter en ufrivillig corona-pause. Mens de store elever starter på skolen, har 4. klasse sat kursen mod Bankparken i byens udkant. Her vil klassens to hold holde til i Bankparkens Sparekassen Bredebro Lounge samt i Familiehaven.
Annonce

TØNDER: For tiden er der tomt og stille i Bankparken. Gennem flere uger har coronaen holdt fodbolden ude fra grønsværen og tilskuerne væk fra tribunerne. Men på mandag bliver stilheden erstattet af børnelatter, tyske verber og matematik, når Marieskolens 4. klasse rykker ind i Sparekassen Bredebro Lounge og Familiehaven.

På grund af kravet om maksimalt 10 personer samlet på samme sted, deles klassen med de 17 elever op i to hold. Det ene kommer til at holde til i loungen, mens den anden halvdel af klassen får tilholdssted i den overdækkede Familiehaven.

Lederne på Marieskolen, Birgitte Klippert og Sarah Røll, fortæller, at det har været udfordrende at genåbne skolen, når der skal være god plads mellem børnene.

- Vi har først og fremmest haft fokus på det sundhedsmæssige, da vi naturligvis har skullet sikre os, at vi ikke har taget elever ind, hvis ikke kravene fra Sundhedsstyrelsen kunne opfyldes. Ret hurtigt fandt vi ud af, at en forskudt genåbning var løsningen for os, så vi har kunnet levere den undervisning, der giver pædagogisk og indlæringsmæssigt bedst mening for vores elever, siger ledelsen på Marieskolen.

Det er en god idé. Det er godt at se, at Bankparken kan bruges til andet end fodbold.

Brian Gerlach, bestyrelsesmedlem i Bankparken i Tønder, om udlån af faciliteter til Marieskolen

Annonce

Stadiongrillmester

Og hvordan er et samarbejde mellem Bankparken og den private skole mon kommet i stand, tænker du måske? Her følger forklaringen, der kræver, at man holder tungen lige i munden.

Pedel på Marieskolen, Kurt Qvist Kock, er med sine egne ord også ”stadiongrillmester”, når hjemmeholdet tager mod gæsterne i Bankparken. Han talte en dag med de tre medlemmer af bestyrelsen, der foruden Brian Gerlach også tæller Per Reifling og fætteren, som også er formand, Martin Qvist, om Marieskolens kvaler med at få plads til alle eleverne på matriklen i Richtsensgade, når nu alle børn skulle tilbage til undervisningen – og skolen samtidig skal opfylde krav til corona og god hygiejne. Bestyrelsesmedlemmerne i Bankparken var straks med på idéen og glad for, at de tomme lokaler kan gøre nytte for skolebørn.

- Det er en god idé. Det er godt at se, at Bankparken kan bruges til andet end fodbold, siger Brian Gerlach, der naturligvis glæder sig over at de tomme omgivelser igen kommer til at summe af liv.

Annonce

Glad for udlån

Martin Qvist fortæller, at Bankparken er glad for at kunne udlåne faciliteterne til et nyttigt formål.

- Vi har faciliteterne, der skal til, for at Marieskolen kan leve op til kravene omkring håndvaske og toiletter, men vi har også borde, stole, internet, projektor med mere, der skal til for, at de kan gennemføre undervisning, og da jeg så hørte, at skolen kunne komme i pladsproblemer, når de skulle åbne for flere klasser, så tænkte jeg, at vi da selvfølgelig skulle tilbyde dem vores hjælp.

På Marieskolen glæder lederduoen sig over, den velvillighed de oplever fra lokalsamfundet.

- Vi er simpelthen så glade for denne her løsning. Vi bliver gang på gang bekræftet i, at vi bor i et fantastisk lokalsamfund, hvor man som både virksomhed og privatperson gerne vil hjælpe hinanden. Vi er taknemmelige over, at nogen tænker på os og tilbyder os hjælp. Og så endda kvit og frit, lyder det fra Birgitte Klippert og Sarah Røll.

Foruden 4. klasse starter også 5. klasse på mandag. Dermed modtager cirka 110 af Marieskolens 170 elever igen undervisning væk fra computeren.

Da Marieskolens 4. klasse skal deles i to hold, får den ene halvdel tilholdssted her i loungen, mens den anden halvdel midlertidigt skal bruge Familiehaven som undervisningslokale. På billedet ses Marieskolens to ledere, der oppe fra loungen har glimrende udsyn til fodboldbanen. Foto: Martin Franciere
Der er normalt plads til 40 personer i loungen, men på grund af corona-restriktionerne, får 8-9 elever undervisning her. På den måde sikres god afstand mellem børnene. Foto: Martin Franciere
Sarah Røll, Birgitte Klippert og Brian Gerlach er glade for at parterne via Marieskolens pedel, der også er stadiongrillmester, har fundet hinanden. Foto: Martin Franciere
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

12.000 husstande mistede strøm og varme i nat: Problem med midlertidigt el-anlæg var skyld i brand

Kolding For abonnenter

Tosprogede elever får lavere karakterer, og færre på Kolding Gymnasium har forældre med videregående uddannelse

Danmark

Partier afviser regeringens forslag om krav om mundbind i det offentlige rum: - Det kom som en tyv om natten

Annonce