Annonce
Esbjerg

En af Esbjergs rigeste familier i godt samspil om Mr. Offshores formue

Esbjergs Mr. Offshore, Henning G. Kruse, er fyldt 80 og bor fortsat i sin elskede pragtvilla på Sædding Strandvej. Efter et generationsskifte med en tredelt spaltning af det oprindelige Henning G. Kruse Holding A/S har 2020 samlet set givet et tilfredsstillende resultat, Arkivfoto: JV
Efter et generationsskifte med en tredelt spaltning af det oprindelige Henning G. Kruse Holding A/S har 2020 samlet set givet et tilfredsstillende resultat, meddeler familien Kruse i en pressemeddelelse.
Annonce

Esbjerg: Esbjergs Mr. Offshore, Henning G. Kruse, fik en god idé, da han i sin tid stiftede Esbjerg Oilfield Service, og igen senere, da han var medstifter af Esvagt. Sidste år fyldte den lokale offshore-pioner 80 år og hans store formue fortsætter i form af forskellige investeringer med at skabe afkast og arbejdspladser.

Efter et generationsskifte med en tredelt spaltning af det oprindelige Henning G. Kruse Holding A/S har 2020 således samlet set givet et tilfredsstillende resultat, fremgår det af en pressemeddelelse.

Henning G. Kruses børn, Marianne og Lars Kruse, har opnået pæne overskud i størrelsesordener på henholdsvis ni og fem millioner kroner før skat i deres respektive holdingselskaber, mens Henning G. Kruses selskab fik et mindre minus på 4,5 millioner kroner før skat på grund af bl.a. portefølje-tilpasninger i forbindelse med netop spaltningen.

Resultatet i selskabet er som ventet også negativt påvirket af covid-19 pandemien, men er dog samlet set allerede tilbage i plus efter de første uger af 2021. Desuden er selskabets betydelige merværdier i Westcoast Real Estate, der administreres af REKA, Varde, ikke medtaget i regnskabet.

Annonce

Fremgang i Esbjerg Brygge Invest

Tilpasningerne i Henning G. Kruse Holdning sker for at sikre et bedre afkast end det, selskabet har opnået med investeringer i virksomheds-obligationer. Derfor er fokus nu rettet mod langsigtede, bredspektrede investeringer – i teknologiske, innovative, grønne virksomheder.

Selskabet har efter 2020-resultatet en egenkapital på 104,5 millioner kroner, og den skal således i højere grad investeres i f.eks. udviklingen af intelligente produkter på miljøområdet, oplyser Marianne Kruse, København, der nu også er medlem af direktionen i Henning G. Kruses 100 procent ejede holdingselskab.


Kruse-selskabernes deltagelse i Esbjerg Brygge Invest A/S udviklede sig positivt i 2020. Ud over investeringer via de respektive selskaber arbejder familien også sammen i et fælles ejet selskab med engagementer i en halv snes danske virksomheder – flere af dem i rigtig flot fremgang.

Fra artiklen


Kruse-selskabernes deltagelse i Esbjerg Brygge Invest A/S udviklede sig positivt i 2020. Ud over investeringer via de respektive selskaber arbejder familien også sammen i et fælles ejet selskab med engagementer i en halv snes danske virksomheder – flere af dem i rigtig flot fremgang, oplyser investeringsselskabets formand, advokat Peter Kirk Larsen, Esbjerg.

Annonce

Flere donationer

Endelig har Henning G. Kruses Fond i det forgangne år præsteret et resultat, der har muliggjort donationer på i alt 9,8 millioner kroner til bl.a. Musikhuset Esbjerg og Spektrum-projektet i det østlige Esbjerg, oplyser Peter Kirk Larsen som fondens advokat.

Henning G. Kruse meddelte for cirka et år siden, at han ville give stafetten videre ved at afgive sine poster som blandt andet som finsk konsul og som bestyrelsesmedlem i en række selskaber for at nyde sit otium sammen med den nærmeste familie, børn og børnebørn – tilbagetrukket og helt privat.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Udvalg vrager planer for 180 meter høje møller i Tjæreborg Enge: Byråd skal dog træffe den endelige beslutning

Annonce