Annonce
Esbjerg

Et af landets største entreprenørfirmaer overtager NemByg fra Esbjerg

Folkene bag NemByg fra venstre direktør Karsten Larsen og ejerne Jesper Holm Nielsen, Kent Ernst Hansen (Brygge Partners I) og Jørgen Mathiasen har indgået en aftale, som betyder, at storentreprenøren Enemærke & Petersen bliver majoritetsejer af Esbjerg-virksomheden.
Esbjerg-områdets største entreprenørvirksomhed, NemByg A/S, får ny majoritetsejer i form af MT Højgaard-koncernens datterselskab Enemærke & Petersen.

Esbjerg: Esbjerg-områdets førende entreprenørvirksomhed, NemByg A/S, skifter ejer.

Den 1. juli overtager entreprenørvirksomheden Enemærke & Petersen 60 procent af aktierne i NemByg, og ved udgangen af 2024 vil selskabet være eneejer af NemByg.

Det meddeler NemByg i en pressemeddelelse.

Annonce

De hidtidige ejere af NemByg, Jørgen Mathiasen og Jesper Holm Nielsen, og investeringsselskabet Brygge Partners I A/S reducerer deres ejerandele ligeligt for at give plads til den nye hovedaktionær.

Jørgen Mathiasen er anden generation i det oprindelige håndværkerfirma, og Jesper Holm Nielsen kom til som medejer i januar 2013. Virksomheden har siden da været kendetegnet ved kraftig vækst.

Om Enemærke & Petersen

Enemærke & Petersen har cirka 700 medarbejdere, afdelinger i Ringsted, Glostrup, Odense, Aalborg og Aarhus - og en omsætning på cirka 2,2 milliarder kroner. Størstedelen af omsætningen ligger indenfor almene boligrenoveringer, og entreprenørvirksomheden udfører endvidere skolerenoveringer og -byggeri og nybyggeri af boliger.

NemByg fortsætter som en selvstændig forretningsenhed under samme navn og ledelse. Ligeledes fremgår det af pressemeddelelsen, at Jesper Holm Nielsen fortsætter som administrerende direktør i NemByg, Jørgen Mathiasen fortsætter som projektchef, og den hidtidige direktør Karsten Larsen overgår til en nyoprettet stilling som kunde- og markedschef.

- Enemærke & Petersen er den helt rigtige, langsigtede ejer af NemByg. Vi deler værdier og måden at drive forretning på, og jeg er overbevist om, at vi kan inspirere hinanden og sammen bringe NemByg til næste niveau i vores vækst og udvikling. Det har ligget os meget på sinde, at salget skulle efterlade os med den rigtige følelse, og at vi fortsat kan være en god arbejdsplads for vores dygtige medarbejderstab, siger Jesper Holm Nielsen.

Det oplagte køb for ny ejer

Administrerende direktør i Enemærke & Petersen Henrik Mielke lægger vægt på, at bygherrer, samarbejdspartnere og medarbejdere ikke vil opleve ændringer ved ejerskiftet.

- Derudover bygger NemByg på en håndværkerkultur ligesom Enemærke & Petersen, de har også en stor egenproduktion og et stærkt fokus på tilrettelæggelse og planlægning. Vi oplever, at NemByg er en oplagt tilføjelse til E&P-familien, siger Henrik Mielke, der forventer, at Enemærke & Petersen især kan understøtte NemBygs udvikling inden for renovering af almene boliger, hvor der er et uudnyttet vækstpotentiale.

Annonce

Den kraftige ekspension

NemByg har siden 2012 udviklet sig fra en omsætning på omkring 20 millioner kroner og 12 medarbejdere til i dette regnskabsår at passere en omsætning på 200 millioner kroner. Foruden den faste stab på 90 medarbejdere beskæftiger virksomheden et stort antal medarbejdere hos faste underleverandører.

I de senere år har NemByg påtaget sig stadig større hoved- og totalentrepriser. Af igangværende projekter kan nævnes det nye, internationale flygtningemuseum FLUGT i Oksbøl, byggeriet af vækstvirksomheden Polytechs nye domicil i Bramming og Det Maritime Center på havneøen ved Esbjerg Strand.

Annonce

Ringen sluttet i Esbjerg

Enemærke & Petersen er et datterselskab i MT Højgaard Holding – og er ejet 100 procent af koncernen. MT Højgaard A/S havde indtil 1. januar 2013 en Esbjerg-afdeling på Øresundsvej. NemByg forventer i løbet af første kvartal 2022 at rykke ind i den samme bygning, og dermed er ringen sluttet i Esbjerg. En række af medarbejderne, blandt andre de to medejere, har en fortid i MT Højgaard.

Købet af NemByg er alene betinget af konkurrencemyndighedernes godkendelse.

Annonce
Kultur For abonnenter

Uden sidestykke: Peder har ringmærket 13.000 stære og 8.000 svaler

Danmark

Lørdagens coronatal: 749 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Linda er en af de irriterende pårørende: Datter på 70 insisterer på at blive hørt om sin mors behandling

Aabenraa For abonnenter

Deres største overskud nogensinde: Stort møbelhus har ansat 20 nye medarbejdere for at kunne følge med

Aabenraa

Michael tog en maraton i Lillebælt: Svømmede fra Aabenraa til Assens på 14 timer

Kultur

Ventelisten til populær sauna vokser og vokser: - Jeg vil hellere end gerne åbne op

Sydjylland For abonnenter

Der er lige nu ekstremt tørt i Syd- og Sønderjylland: Landmænd står med kæmpe udgifter på grund af det vilde vejr

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Esbjerg

Byggefirma efter stort minus i regnskabet: Store projekter i bogen og optimisme efter dyrt år

EfB

Patrick Schmidt og de andre angribere får ny konkurrent: EfB henter stortalent til angrebet

Danmark

Lørdagsbilister kan forvente trafikklumper og kødannelse

Sønderborg

Damerne strålede, skålede og skrålede

Kultur For abonnenter

Ny sommerserie med borgmesterkandidaterne om alt det, der ikke handler om politik: Villy Søvndals bedste oplevelse i en bil var, da ambulanceredderne sagde "nu er det veloverstået"

Aabenraa

Foder, stalde og udstyr er skyllet væk i de enorme vandmasser: Sønderjysk par samler ind til de katastroferamte dyr i Tyskland

Annonce