Annonce
Læserbrev

En tak til dem, som har hjulpet med flytning af H.P. Hanssen-mindesmærke

Læserbrev: Det har været muligt at flytte monumentet over H.P. Hanssen, 'Sønnen', hen til Folkehjem, hvor den kommende genforeningspark vil danne en smuk ramme omkring kunstværket – og mindesmærket. Værket er med denne placering kommet ind i den helt rigtige historiske sammenhæng med Folkehjem.

Med velvillige donationer fra virksomheder og enkeltpersoner i Aabenraa Kommune er det lykkedes at indsamle et tilstrækkeligt beløb til at realisere projektet. Men uden hjælp fra dygtige fagpersoner, der har doneret både rådgivning, fysisk arbejde og arbejde til en særlig favorabel pris, var det ikke lykkedes. I den kategori skal specielt fremhæves entreprenørfirmaerne Otto Chrestensen, Gram, v/Jan Schmidt, Rudebeck, Padborg, v/Uve Jensen, Chr. Johannsen, Rødekro, v/Ruben Andresen, betonfirmaet IBF, Lundsbjerg, landinspektørfirmaet Landsyd, v/Ejnar Christensen i Aabenraa, Verner Jensen Krantransport, Rødekro og Løjt Kirkeby El-Service.

Der er modtaget pengegaver eller givet tilsagn fra H.P. Hanssens Mindefond, Historisk Samfund i Sønderjylland, Erik Skifter Andersens Fond, Bygma i Aabenraa, Abena, Chr. Panbo, ETU Forsikring i Rødekro og Aabenraa Byhistorisk Forening.

En række private har også indbetalt støttebeløb til flytteprojektet: Jacob Petersen Skøtt, Ruth & Thorkild Fink, G. & H.O. Mørk, Frida og Ejnar Callesen, Inge og Arne Stigsen, Knud Krog, Karen Jakobsen, Gerda Loff, Jens Kjær og Petra Kjær Jensen, Jørgine Frank Jensen, Holger Warncke, Kurt Isager, Rasmus Callesen, Hans Einar Christensen, Ejnar Jessen, Kirsten Uhrenfeldt Christensen, Gunnar Hede, Tove Rasmussen, Else Runge Petersen, Kaj Dam Rasmussen og Henning Wollsen.

Selvsagt er der betalt for udførelse af flerartede arbejdsopgaver. Den økonomiske del er dog endnu ikke endeligt afsluttet.

Flere personer i forvaltningen i Aabenraa Kommune har været inde over projektet. Projektet blev et noget forstyrrende element i det igangværende arbejde med Genforeningsparken. Holdningen blev vendt til, at der "ikke blev kigget på problemer, men løsninger". I slutfasen blev der spurgt til, om man kunne være os behjælpelig, og der blev leveret ekstraordinære ydelser.

Fra os skal der lyde en dybfølt tak til alle involverede i forvaltningen, byrådet, entreprenører og andre. I har været med til at skrive lidt lokal genforeningshistorie.

Redaktionel bemærkning: Sædvanligvis bringer vi hverken takke- og/eller - støtteerklæringer til virksomheder eller andre, der måtte have bidraget til det ene og andet, formuleret som læserbreve. I dette tilfælde har vi dog valgt at gøre en undtagelse. Det gør vi, fordi politikeren og redaktøren H.P. Hanssen fik og spillede en meget stor rolle i Genforeningen, og fordi flytningen af mindesmærket er sket i 100-året for Genforeningen og op til indvielsen af Genforeningsparken ved Folkehjem. Bjarne Lindquist Bentsen, lokalredaktør.

Sønnen, monumentet over H.P. Hanssen, på sin nye plads i Genforeningsparken foran Folkehjem. Foto: Henning Wollsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: Svenske coronadødstal kan være dobbelt så høje som hidtil antaget

Annonce