Annonce
Kolding

Endnu en skole i Kolding er ramt af stort smitteudbrud: I løbet af få døgn er 25 elever og ansatte testet positive

Tilbage i november var der udbredt coronasmitte på 6.-8. årgang på Brændkjærskolen. I løbet af et par uger fik man bugt med smitten, blandt andet efter at man havde sendt alle eleverne på de tre årgange hjem i en hel uge og fik alle testet flere gange. Arkivfoto: Henrik Kruse
Også på Brændkjærskolen breder smitten med corona sig hastigt. På få dage er antallet af smittede elever og ansatte vokset fra et par enkelte stykker til nu 25 smittede.
Annonce

Kolding: Det startede med en enkelt coronasmittet elev på 0. årgang på Brændkjærskolen i lørdags. Søndag fik en medarbejder så svar om, at vedkommende også var testet positiv for corona.

Nu få dage senere er i alt 20 elever og fem ansatte på 0.-3. årgang på Brændkjærskolen konstateret smittede med coronavirus, og flere af dem er smittet med den engelske coronavariant, der er mere smitsom.

Og det må man sige, at den har været på skolen. I en af skolens 0. klasser har hele 11 elever for eksempel corona.

- Vi ser enormt alvorligt på det - også med Munkevængets Skole i baghovedet. Noget tyder på, at det kan gå meget stærkt, siger børne- og uddannelsesdirektør i Kolding Kommune, Michael Petterson.

Han henviser til det store smitteudbrud på Munkevængets Skole, hvor flere end 30 elever og medarbejdere foreløbig er testet positive for corona. Også der er den engelske variant på spil.

Også i daginstitutionen Brunebjerg/Agtrupvejs vuggestueafdeling på Agtrupvej er et omfattende smitteudbrud i gang, oplyser Michael Petterson.

Her er 9 ud af de 12 ansatte smittede, ligesom også ni ud af de cirka 30 børn har fået konstateret corona.

Michael Petterson forklarer, at man i kommunens ledelse "tager bestik af situationen" torsdag, og at man her formentlig tager stilling til, om de skoler og daginstitutioner, der er hårdt ramt af corona, genåbner på mandag, når vinterferien er slut.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce