Annonce
Tønder

Endnu et partihop: Parti står tilbage uden medlem af kommunalbestyrelsen

Claus Hansen har de sidste tre år været Liberal Alliances enmandshær i kommunalbestyrelsen i Tønder. Nu står partiet tilbage uden medlemmer i kommunalbestyrelsen, efter han har skiftet parti. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Claus Hansen, der har siddet i Tønder Kommunalbestyrelse siden 2017, meldte sig onsdag formiddag ud af Liberal Alliance. Aftenen forinden var han blevet optaget af Venstres byrådsgruppe.

LØGUMKLOSTER: Endnu en gang har et medlem af et parti i kommunalbestyrelsen i Tønder valgt at skifte side. Denne gang er det Liberal Alliances (LA) enmandshær, Claus Hansen, der onsdag formiddag meddelt formanden for LA i Tønder, Birthe Frikke, at han ikke længere er medlem af LA.

Allerede tirsdag aften var den 54-årige lokalpolitiker blevet optaget af Venstres byrådsgruppe i Tønder. Dermed står LA tilbage uden at have et valgt medlem af kommunalbestyrelsen i Tønder frem til kommunalvalget til november.

Med skiftet er Claus Hansen tilbage til det parti, hvor han i sin tid begyndte sit politiske engagement i "Løgumkloster og Omegns Venstre".

Annonce

- Jeg har efter mange overvejelser over en længere periode truffet beslutning om at skifte til Venstre. Jeg synes Venstres borgmesterkandidat, Martin Iversen, er ved at sætte et godt hold, der står stærkt på erhverv, udvikling i landområderne og grøn omstilling, som er mine mærkesager, siger Claus Hansen efter han havde rejst sig fra tandlægestolen.

- Med valget af Martin Iversen som borgmesterkandidat ser jeg i Venstre nu den ordentlighed og gennemsigtighed, som jeg har efterlyst og kæmpet for i de sidste tre år. Derfor kommer skiftet til Venstre nu, tilføjer Claus Hansen.

Dygtig og skarp

Gruppeformand for Venstre, Preben Linnet, hilser partihopperen velkommen. Det samme gør Venstres borgmesterkandidat, Martin Iversen, som er glad for at have fået Claus Hansen på holdet.

- Jeg kender Claus Hansen som en erfaren, skarp og dygtig politiker. Og derfor må jeg også se det som en klar tillidserklæring til mig, at han igen vil være med i Venstre, og være en del af Venstres hold, siger Martin Iversen i en pressemeddelelse.


Med valget af Martin Iversen som borgmesterkandidat ser jeg i Venstre nu den ordentlighed og gennemsigtighed, som jeg har efterlyst og kæmpet for i de sidste tre år.

Claus Hansen, nyt medlem af Venstre i Tønder


Formand for Liberal Alliance i Tønder Kommune, Birthe Frikke, mener, at de seneste fire års samarbejde med Claus Hansen har været både forbilledligt og spændende.

- Claus har leveret et fint stykke arbejde og sat LA på landkortet i Tønder, så det er da med et vist vemod, at vi tager afsked med et så dygtigt og retskaffent menneske som Claus, siger hun i meddelelsen.

Tilbage til Claus Hansen, som fortæller, at han og Frikke er afklarede med hensyn til skiftet, og at der er "no hard feelings" parterne imellem.

Annonce

Ikke første hop

Dagens partihop er ikke det første i denne valgperiode i Tønder. Jens Møller stillede i 2017 op for Venstre, men umiddelbart efter valget blev han løsgænger, og for nylig skiftede han så tilbage til Venstre igen. Også Dansk Folkepartis Harry Sørensen valgte sidste år at blive løsgænger, og for nylig annoncerede han, at han var skiftet til De Konservative.

Det største partihop gjorde borgmester Henrik Frandsen i efteråret, hvor han med andre Venstrefolk som Irene Holk Lund, René Andersen, Daisy Dahl, Bo Jessen og Anita Uggerholt Eriksen forlod Venstre og stiftede partiet Tønder Listen.

Claus Hansen fik 209 stemmer ved kommunalvalget i 2017.

LA vil efter Claus Hansens partiskifte arbejde for at finde en ny spidskandidat, der er klar til kommunalvalget den 16. november.

Annonce
Tønder For abonnenter

Kommentar: Socialdemokraterne har århundredets mulighed ved det kommende kommunalvalg, men...

Danmark

Torsdagens coronatal: Antallet af indlagte falder med 14

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Aabenraa

Rapport lækket: Omstridt specialskole ramt af skimmelsvamp

Vejen For abonnenter

Forældre i oprør over politisk beslutning: - Jeg er bange for, at børnehavebørnene bliver klemt

Vejen

Landmænd dropper kærligheden: Samler ind på Brørup Marked

Haderslev For abonnenter

Se her, hvorfor kommunen valgte at politianmelde Sundplejen og læs advokatens svar

Nordtyskland

Synet af deres dødskamp ophidsede ham seksuelt: 41-årig dræbte to prostituerede

Danmark For abonnenter

Plejekrævende kvinde efter måneders konflikt om videoovervågning af hjemmehjælpere: Jeg har ikke haft det bedre, end siden de private hjælpere kom

Tønder

Opfordring til unge: Lad jer nu vaccinere

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Aabenraa

Sag om snyd mørklægges: Golfspiller beskyldes for fusk af klubkammerater

Erhverv For abonnenter

Kasper Würtz trækker Christian Bitz i retten i ny sag: - Jeg er nødt til at gå hele vejen, ellers har det hele været forgæves

Varde

Begge er salgschefer i store, internationale virksomheder - nu vil de i byrådet

Esbjerg For abonnenter

Marvin og Christoffer har opfundet vandfanger, der skal redde klima, dyr og de fattige lande: Dyster mod ældre gymnasieelever om flere tusinde kroner

EfB

EfB hyrer ny assistenttræner

Annonce