Annonce
Varde

Engelbrecht kaster håndklædet i ringen og forlader hotel - men han genansætter personalet

Helge Engelbrecht har mistet de økonomiske muskler til at drive Musikhotellet i Ansager. Her med Johnny Østergaard Lund samt Mie og Janus Engelbrecht. Han har genansat personalet, selv om han stopper på hotellet ved månedsskiftet. Arkivfoto: Morten Nielsen
Grandprixveteran kan ikke klare et kriseamt koncertsted og et kriseramt hotel på én gang. Han har meget travlt med at redde Mariehaven. Det betyder et farvel til hoteldrift.

Ansager: Musiker, koncertarrangør og hoteldirektør har været Helge Engelbrechts beskæftigelse på det seneste. Men den tidligere grandprix-stjerne er snart ikke længere hoteldirektør, han har måttet kaste håndklædet i ringen på Ansager Musikhotel. Her overtog han driften for halvandet år siden.

- Det kan ikke lade sig gøre, der skal betales både husleje og strøm, siger Helge Engelbrecht.

Der kommer nemlig ikke indtægter.

Hotellet har været lukket siden corona-nedlukningerne, og trods den gradvise genåbning valgte Helge Engelbrecht at lade musikhotellet forblive lukket. Forpagtningsaftalen udløber ved månedsskiftet.

Annonce

Mange arrangementer trods corona

Han har drevet hotellet sammen med Mariehaven, et kendt koncertsted, som er i økonomisk livsfare på grund af coronakrisen. Men i øjeblikket er der en redningsaktion i gang for Mariehaven, og det indebærer, at der er dagligt åbent fra den 10. juli til den 10. september. Altså cirka 60 arrangementer for publikum, som gerne skal munde ud i, at der kan sælges nogle folkeaktier til fordel for Mariehaven.

Derfor har Helge Engelbrecht travlt som aldrig før.

- Jeg begynder klokken 05.00 om morgenen og slutter omkring klokken 22.00 om aftenen, siger Helge Engelbrecht om at få forberedt de mange arrangementer.

Han har da også genindsat personalet, efter det har været hjemsendt med lønkompensation. Det drejer sig om niecen Mie Engelbrecht og hendes mand Johnny Østergaard Lund, der fungerede som værtspar på hotellet. De kommer nu til at arbejde med at få afviklet de mange arrangementer.

Helge Engelbrecht har også genindsat sin søn Janus Engelbrecht, som driver Vingaarden, der ligger i den tidligere Andelskassen i Ansager. Vingaarden er spillested og bar, og den vil stadig blive drevet i samarbejde med Mariehaven. De tre har været hjemsendt på lønkompensation.

Annonce

Han håber på genåbning af hotellet

I det hele taget håber Engelbrecht, at der atter kommer gang i musikhotellet, og at samarbejdet med Mariehaven kan genetableres med en ny forpagter. Men han har ikke længere de økonomiske muskler som følge af coronalukningerne.

- Men jeg møder en stor opbakning i byen, og den er jeg rigtig glad for, siger Helge Engelbrecht.

Der er i øvrigt tilladelse til de daglige arrangementer i løbet af sommeren. Så længe lydniveuaet, der slipper over hækken fra Mariehaven, ikke kommer over 45 db, så må der være musik hver dag, oplyser Helge Engelbrecht.

Annonce

Selskaber afholdes

Det er Ansager Hotel ApS, som ejer bygningerne. Det er et selskab, hvor borgere har købt anparter med henblik på at sikre driften af hotellet, som har stået tomt i perioder og haft skiftende forpagtere.

Ole Nielsen er formand for selskabet, og han beklager selvfølgelig, at hotellet atter står uden en forpagter.

Det er dog sikkert, at selskaber som konfirmationer, mærkedage med mere, som er bestilt, vil blive afholdt. Der er sådanne bestillinger frem til december.

- Det sørger bestyrelsen for, siger Ole Nielsen.

Anpartsselskabet har taget kontakt til brancheorganisationen Horesta i håbet om, at der kan findes en forpagter, men det er vanskeligt i en branche, der er meget hårdt ramt af corona, vurderer Ole Nielsen

Tilladelse til arrangementer

  • Der kan afholdes små koncerter hver dag i to måneder i Mariehaven.
  • Lydniveauet må blot ikke kommer 45 db over hækken, oplyser Helge Engelbrecht.
  • Til store arrangementer som Sommersang i Mariehaven er der mere støj.


Jeg begynder klokken 05.00 om morgenen og slutter omkring klokken 22.00 om aftenen

Helge Engelbrecht
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejen

Gense JV Direkte: Mattias Tesfaye svarer på spørgsmål om hjemsendelser og omstridte børn i Syrien

Sydjylland

Minister holder fast i sag om udviste syrere: - Nogle får ja, og andre får nej

Annonce