Annonce
Navne

Enig bestyrelse: Tønder-dreng bliver ny rektor på Syddansk Universitet

Den ny rektor for SDU, Jens Ringsmose, ses her som nummer to fra højre. Billedet er taget i forbindelse med indvielsen af SDU Business School. Fra venstre er det prodekan Sten Rynning, borgmester Peter Rahbæk Juel (S) og  nyhedsvært Troels Myhlenberg. Til højre er det professor Kristin B. Munksgaard, som er leder af business schoolen. Foto: Jon Bøge Gehlert
Dekan for Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på SDU, 48-årige Jens Ringsmose, bliver fra den 1. november 2021 ny rektor på Syddansk Universitet. Han skal stå i spidsen for 26.700 studerende og mere end 3.900 ansatte.

TØNDER/ODENSE: Det bliver en Tønder-dreng, der kommer til at stå i spidsen for en af Danmarks førende uddannelsessteder.

En enig bestyrelse har efter et grundigt rekrutteringsforløb med et stærkt ansøgerfelt besluttet at ansætte den 48-årige dekan Jens Ringsmose til at stå i spidsen for SDU i de kommende år.

-  Med valget af Jens Ringsmose har bestyrelsen udpeget en rektor med et visionært blik for universitetets fortsatte udvikling i regionen, solid forsknings-, undervisnings- og ledelseserfaring samt indgående kendskab til organisationen, skriver SDU i en udsendt pressemeddelelse onsdag eftermiddag.

Annonce

Hovedpersonen selv er glad og ydmyg for de udnævnelsen.

- Muligheden bød sig lidt hurtigere, end jeg havde regnet med. Så var det med at gribe chancen. Jeg blev opfordret til at søge, og det værste der så kunne ske var, at jeg ikke fik det, siger Jens Ringsmose.

Han er opvokset i Tønder, hvor forældrene stadig bor.

Jeg glæder mig til at arbejde stenhårdt for et fantastisk og stærkt universitet, som jeg altid har oplevet som mit akademiske hjem.

Jens Ringsmose, nyudnævnt rektor for SDU, Odense

Jens Ringsmose kommer til at stå i spidsen for et universitet,  der har godt 26.700 studerende og mere end 3.900 ansatte. Universitetet har uddannelse og forskning på seks campusser primært i det sydlige Danmark, henholdsvis i Odense, Esbjerg, Kolding, København, Slagelse og Sønderborg.

Jens Ringsmose har siden 2019 været dekan på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på SDU, hvor han har skabt synlige resultater, blandt andet fostret SDU’s samarbejde med Media City Odense og senest SDU’s Business School, der slog dørene op i september i år. Desuden har Jens Ringsmose været campusdekan i SDU Slagelse og SDU Esbjerg.

- En af Jens Ringsmoses store kvaliteter er, at han i høj grad formår at kombinere et visionært syn på den fremtid, som universitetet står overfor med sit dybe kendskab til universitetet. Med Jens Ringsmose i førersædet får SDU ikke blot en leder med analytisk kraft, men også en erfaren leder, der har blik for universitetets placering i vores region, udtaler bestyrelsesformand Niels Thorborg.

Uddannet historiker

Jens Ringsmose er oprindelig uddannet historiker på Syddansk Universitet, hvor han også har startet sin forskerkarriere med fokus på det forsvarspolitiske område. SDU har været gennemgående i Jens Ringsmoses karriere, der også tæller ansættelser ved Dansk Institut for Militære Studier og Forsvarsakademiet.

Karrieren har udover faglig og ledelsesmæssig erfaring tillige resulteret i et stort nationalt og internationalt netværk, og har således klædt ham solidt på til at stå i spidsen for SDU, der siden 2019 har arbejdet strategisk med FN’s Verdensmål og en klar vision om at skabe værdi for og med samfundet og verdens udfordringer med bæredygtighed.

Jens Ringsmose, udnævnt som ny rektor for SDU, Odense. Foto: SDU

- SDU er et regionalt forankret universitet, der leverer forskning og uddannelse på et højt internationalt niveau. Jeg glæder mig til at arbejde stenhårdt for et fantastisk og stærkt universitet, som jeg altid har oplevet som mit akademiske hjem, siger han.

Fra sine år i Tønder vil den kommende rektor ikke mindst være husket som en talentfuld håndboldspiller, der allerede som ganske ung spillede sig på byens divisionshold. Forbindelsen til håndbold er intakt. Sammen med ægtefællen Sine er han far til tre børn på 19, 17 og 14 år. I det omfang, kalenderen indtil videre tillader det, agerer han fortsat som træner for den 17-årige datters håndboldhold. Om denne fritidsinteresse kan forenes med det nye rektor-job, må tiden vise.

Jens Ringsmose tiltræder officielt som rektor 1. november, hvor han afløser Ole Skøtt, der siden den 1. august har fungeret som konstitueret rektor efter, at Henrik Dam tiltrådte en stilling som administrerende direktør for Praktiserendes Lægers Organisation, PLO.


Annonce
Sønderjylland For abonnenter

Klaver har været vidt omkring i Sønderjylland: Måske det sidste af slagsen i verden

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Nedgravet lig fundet i kolonihaveområde og tre personer fængslet: Det ved vi om den uhyggelige drabssag

Esbjerg For abonnenter

Thomas' fingre var smeltet ind til senerne, men nu har han sagt farvel til førtidspension: Jeg vil hellere arbejde i mit eget firma

Varde For abonnenter

Chokeret Julie tog sig af dement kvinde, der gik forvirret rundt i midtbyen og ledte efter kørelejlighed til grænsen: - Jeg fik at vide, at jeg bare skulle lade hende gå

Billund

Barn kørt ned af bil: 72-årig kvinde overså formentlig sin vigepligt

For abonnenter

Nødråb fra virksomheder: Vi ved ikke, om vi kan få råvarer om en måned. Eller hvad de koster. Og om leverandøren findes om et år

Kolding

Henrik fandt 43-årig formodet drabsoffer gennembanket kort før han forsvandt: - Der må være nogle, der har været meget sure på ham

Kolding For abonnenter

Efter drabet på 22-årig kvinde: Nu vil Kate bare gerne væk fra stoffer og utryghed på Violvej

Klimakamp ved køledisken: Klimamærker guider Kvicklys kunder til mere klimavenlige indkøb

Sydjylland

André gav sin mobber et knæ i ansigtet: Blev første gang smidt ud af skolen i 3. klasse - nu vil han lægge årti med vold og stoffer bag sig

Endnu en havørn fundet død med hagl i kroppen, men ingen ved, hvorfor eller hvem der gør det: - Det er noget forbandet svineri

Kolding

Dreng med autisme tog fra Gentofte til Kolding for at komme i praktik: Her ville firma godt give Noah en praktikplads

Aabenraa For abonnenter

Pia og hele byen knokler for kæmpe gul Tour-fest: Nu skal landsby på verdenskortet

Kultur

Det hemmelige svømmebad: Sæsonen er åben, men fortæl det ikke til nogen

Annonce