Annonce
Navne

Enig bestyrelse: Tønder-dreng bliver ny rektor på Syddansk Universitet

Den ny rektor for SDU, Jens Ringsmose, ses her som nummer to fra højre. Billedet er taget i forbindelse med indvielsen af SDU Business School. Fra venstre er det prodekan Sten Rynning, borgmester Peter Rahbæk Juel (S) og  nyhedsvært Troels Myhlenberg. Til højre er det professor Kristin B. Munksgaard, som er leder af business schoolen. Foto: Jon Bøge Gehlert
Dekan for Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på SDU, 48-årige Jens Ringsmose, bliver fra den 1. november 2021 ny rektor på Syddansk Universitet. Han skal stå i spidsen for 26.700 studerende og mere end 3.900 ansatte.

TØNDER/ODENSE: Det bliver en Tønder-dreng, der kommer til at stå i spidsen for en af Danmarks førende uddannelsessteder.

En enig bestyrelse har efter et grundigt rekrutteringsforløb med et stærkt ansøgerfelt besluttet at ansætte den 48-årige dekan Jens Ringsmose til at stå i spidsen for SDU i de kommende år.

-  Med valget af Jens Ringsmose har bestyrelsen udpeget en rektor med et visionært blik for universitetets fortsatte udvikling i regionen, solid forsknings-, undervisnings- og ledelseserfaring samt indgående kendskab til organisationen, skriver SDU i en udsendt pressemeddelelse onsdag eftermiddag.

Annonce

Hovedpersonen selv er glad og ydmyg for de udnævnelsen.

- Muligheden bød sig lidt hurtigere, end jeg havde regnet med. Så var det med at gribe chancen. Jeg blev opfordret til at søge, og det værste der så kunne ske var, at jeg ikke fik det, siger Jens Ringsmose.

Han er opvokset i Tønder, hvor forældrene stadig bor.

Jeg glæder mig til at arbejde stenhårdt for et fantastisk og stærkt universitet, som jeg altid har oplevet som mit akademiske hjem.

Jens Ringsmose, nyudnævnt rektor for SDU, Odense

Jens Ringsmose kommer til at stå i spidsen for et universitet,  der har godt 26.700 studerende og mere end 3.900 ansatte. Universitetet har uddannelse og forskning på seks campusser primært i det sydlige Danmark, henholdsvis i Odense, Esbjerg, Kolding, København, Slagelse og Sønderborg.

Jens Ringsmose har siden 2019 været dekan på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på SDU, hvor han har skabt synlige resultater, blandt andet fostret SDU’s samarbejde med Media City Odense og senest SDU’s Business School, der slog dørene op i september i år. Desuden har Jens Ringsmose været campusdekan i SDU Slagelse og SDU Esbjerg.

- En af Jens Ringsmoses store kvaliteter er, at han i høj grad formår at kombinere et visionært syn på den fremtid, som universitetet står overfor med sit dybe kendskab til universitetet. Med Jens Ringsmose i førersædet får SDU ikke blot en leder med analytisk kraft, men også en erfaren leder, der har blik for universitetets placering i vores region, udtaler bestyrelsesformand Niels Thorborg.

Uddannet historiker

Jens Ringsmose er oprindelig uddannet historiker på Syddansk Universitet, hvor han også har startet sin forskerkarriere med fokus på det forsvarspolitiske område. SDU har været gennemgående i Jens Ringsmoses karriere, der også tæller ansættelser ved Dansk Institut for Militære Studier og Forsvarsakademiet.

Karrieren har udover faglig og ledelsesmæssig erfaring tillige resulteret i et stort nationalt og internationalt netværk, og har således klædt ham solidt på til at stå i spidsen for SDU, der siden 2019 har arbejdet strategisk med FN’s Verdensmål og en klar vision om at skabe værdi for og med samfundet og verdens udfordringer med bæredygtighed.

Jens Ringsmose, udnævnt som ny rektor for SDU, Odense. Foto: SDU

- SDU er et regionalt forankret universitet, der leverer forskning og uddannelse på et højt internationalt niveau. Jeg glæder mig til at arbejde stenhårdt for et fantastisk og stærkt universitet, som jeg altid har oplevet som mit akademiske hjem, siger han.

Fra sine år i Tønder vil den kommende rektor ikke mindst være husket som en talentfuld håndboldspiller, der allerede som ganske ung spillede sig på byens divisionshold. Forbindelsen til håndbold er intakt. Sammen med ægtefællen Sine er han far til tre børn på 19, 17 og 14 år. I det omfang, kalenderen indtil videre tillader det, agerer han fortsat som træner for den 17-årige datters håndboldhold. Om denne fritidsinteresse kan forenes med det nye rektor-job, må tiden vise.

Jens Ringsmose tiltræder officielt som rektor 1. november, hvor han afløser Ole Skøtt, der siden den 1. august har fungeret som konstitueret rektor efter, at Henrik Dam tiltrådte en stilling som administrerende direktør for Praktiserendes Lægers Organisation, PLO.


Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten her

Navne For abonnenter

Han så farlig ud, var stærk som en okse og blid som et lam: Nu er stærkmanden George Olesen død

Danmark

Søndagens coronatal: 1349 positive svar ud af 67.000 testede

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Varde For abonnenter

Naboer til monstermøller: Vi føler os lidt klemte og kan ikke plante os væk fra 180 meter møller

Sydjylland For abonnenter

Stævning af Tønder Bank-ledelse løfter sløret for vigtig viden for investorer: - Vores sag er styrket

Sønderborg For abonnenter

Pengetank med samfundssind: Bitten & Mads Clausen Fond fylder et halvt århundrede

REGIONALVALG

Der er under et måned til valget - nu får du det store overblik: De kan få magten over sundhedsvæsnets milliarder

Sønderborg

Festival i Sønderborg genopstår i nyt format

Aabenraa For abonnenter

26-årige Nicolai bygger droner og kører Jaguar: Nu skal han hjælpe unge med at drømme stort

Erhverv

Handelsstandsforening fortsat uden formand og citychef

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Aabenraa

Grænsehandlens største spiller udvider: Fleggaard åbner nyt supermarked

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Aabenraa For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Aabenraa

Tønder For abonnenter

Robot indtager de lokale fodboldbaner: - Det har gjort det hele en lille smule sjovere

Esbjerg

Esbjergs nye metalfestival annoncerer koncerter: - Det er som at være 17 år igen

Annonce