Annonce
Trekantområdet

Er du sulten? Thai Tanic har kastet anker i Vejle

Klassiske thairetter er på menukortet hos Thai Tanic, hvor den thailandske stil går igen i indretningen i det lille lokale i Vesterbrogade. Foto: Mette Mørk
Fire ejere med tre forskellige nationaliteter står bag ny take away-restaurant, der er åbnet på Vesterbrogade og satser på thaimad.

Vestbyen: Vejle har fået en ny thai-restaurant med det fængende navn Thai Tanic.

Det nye spisested har kastet sit kulinariske anker i Vesterbrogade 61, der senest rummede en afdeling af Café Donuts, som dog lukkede efter et halvt års virke.

Nu er der igen lys bag de store glaspartier, hvor Thai Tanic åbnede for en uge siden, og spisestedet har fået en god start, ifølge medejer af restauranten, Jan Torben Kjær.

Annonce

- Vi lagde nogle billeder op på et par af de lokale Facebook-grupper, og vi har allerede haft rigtig mange gæster forbi. Så tak for det Vejle, lyder det fra den danske medejer.

Restauranten har fire ejere

Det nyåbnede take away-sted bliver drevet af selskabet Master Chef Thai Food ApS, hvis ejerskab er delt op i fire lige store portioner.

Udover Jan Torben Kjær er Pramern Phayomhom - eller Chef Bright - blandt medejerne, og det er den thailandske kok, kunderne kan møde bag disken i Vesterbrogade.

- Chef Bright har sin egen restaurant i Assens, men planen er, at den formentlig skal sælges og så flytter han til Vejle. Han har mere end 30 års erfaring som kok i Danmark og lægger en stor ære i sin mad. I første omgang skal han få restauranten godt i gang, og så er det meningen, at han også skal lære andre kokke op, fortæller Jan Torben Kjær.

Annonce

Trænger til konkurrence

Det er lidt en tilfældighed, at Thai Tanic har fundet en kajplads i Vejle. Men restaurantlokalets udlejer er thailandsk gift, og via det thailandske netværk i Danmark fandt parterne hinanden.

- Vi ved, at Vejle har én thai-restaurant i forvejen med Mie's Thai restaurant, men vi tænkte, at den godt kunne trænge til lidt konkurrence. Der ligger mange lejligheder i den del af byen, og Vejle har et stort opland, så vi tænkte, at det var et godt sted, fortæller medejeren.

Selvom der er stillet et par borde op inde i lokalet, er det ikke planen at etablere en egentlig restaurant med servering.

Thai Tanic er åbnet i Vesterbrogade, og her er Pramern Phayomhom - eller bare Chef Bright (til venstre) - medejer, mens Chef Peeramat er blandt de ansatte kokke. Foto: Mette Mørk

- Vi har stillet bordene op til folk, der venter på maden eller hvis der kommer nogen til Vejle og gerne vil have lidt at spise på stedet, når det kan lade sig gøre (pga. corona, red.). Men med den nuværende beliggenhed og lokalets størrelse har vi ikke en ambition om at drive restaurant her i første omgang, siger Jan Torben Kjær.

Annonce

Taxavognmand er gået med

Thailandske Suvanit Tumtaiwan, der er kok i Vedbæk, og nepalesiske Babita Khadka Chhetri, der driver to streetfood-boder, er de to andre medejere, mens Jan Torben Kjær er taxavognmand og har et grafisk firma.

Her har han haft Pramern Phayomhom som grafisk kunde, og det er ad den vej, den sjællandske vognmand og grafiker er gået med i Vejle-restauranten, som har en søster-restaurant i Vedbæk.

- Thaierne er gode til at lave mad, men måske knap så dygtige til det med at drive forretning, så jeg hjælper blandt andet med indkøb, og i det nye ejerskab kan vi udnytte stordriftsfordelene og køber ting som ris og kyllinger ind sammen, fortæller medejeren.

Annonce
Kultur For abonnenter

Sommerserie: Knud Erik Langhoff vender altid tilbage til Alsace - og nyder gerne vin derfra til sommermaden

Danmark

Torsdagens coronatal: Syv færre indlagt det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aabenraa

Taxaselskab får skarp kritik: Beskyldt for med vilje at glemme kunder ved grænsen

EfB For abonnenter

Peter Hyballa: Jeg må vide, hvem der er med mig, og hvem der er imod mig

EfB

Kommentar: Spillerne tabte - træneren vandt

Kolding

Nedlukningen af nattelivet har betydet markant færre voldsepisoder i Kolding

Vejen For abonnenter

Piben har fået en ny lyd: 36-årige Anne-Kathrine står bag orgelbrus og kormusik i Hovborg og Lindknud

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Kolding

Næsten en tredjedel af beboerne i to områder i Kolding har ikke bestilt tid til vaccination

Indland

Sønderborg indfører badeforbud efter fabriksbrand

Sport

Mens du sov: Misser dansk OL-medalje med 15 hundrededele

Sønderborg

Storbrand fører til fiskedød i sø: Fjord er stadig i forureningsfare

Sønderjylland For abonnenter

Ægtepar dyster om de bedste skud: Lone går Hans Christian i bedene

Esbjerg For abonnenter

Hvorfor skal det tage så lang tid? En læser undrer sig over svar om Ribes nye bydel

Annonce