Annonce
Esbjerg

Erhvervslivets markante altmuligdirektør får formandskasketten i Esbjerg-rederi

Jesper Teddy Lok er ny bestyrelsesformand hos World Marine Offshore. Også lokale folk som advokat Niels Kaalund og erhvervsmanden Johnny Haahr er kommet i bestyrelsen. Foto: Scanpix/Søren Bidstrup
Med en af dansk erhvervslivs markante skikkelser som bestyrelsesformand kombineret med to kompetente lokale bestyrelsesmedlemmer har World Marine Offshore fået en stærk trio, som kan hjælpe rederiet videre mod yderligere vækst i et konkurencepræget marked.

Esbjerg: Jesper Teddy Lok har styret tog, slæbebåde og sygetransport, og lige nu sidder han også for bordenden i bestyrelseslokalet for dagligvarekoncernen Dagrofa.

Det er en markant erhvervspersonlighed med en mangfoldig erfaring, som det succesfulde Esbjerg-rederi, World Marine Offshore, der transporterer mandskab og gods til og fra havvindmølleparker og andre offshore installationer, nu får som bestyrelsesformand.

Jesper T. Lok, som i øvrigt oprindeligt er fra Bramming, har også tre årtiers erfaring fra forskellige ledende roller og tillidshverv i den maritime sektor hos blandt andre A.P. Møller - Mærsk, J. Lauritzen og lokale selskaber som Esvagt og RelyOn Nutec (tidligere Falck Safety Services), ligesom han har været administrerende direktør i DSB fra 2012-2015.

Med Jesper T. Lok som bestyrelsesformand ønsker World Marine Offshore at drage fordel af den 51-årige Loks stærke lederegenskaber og globale erfaring med opskalering af virksomheder.

Det er rederiets forventning, at Jesper T. Loks erfaring fra markeder med shipping og offshore logistik kombineret med hans fokus på at skabe bæredygtig vækst vil blive uvurderlig for virksomheden fremover.

- Offshore-vindmarkedet er blevet en global industri, og med hurtig vækst vil Jespers rolle være med til at støtte og fremskynde udviklingen af World Marine Offshores næste skridt i den globale ekspansion, oplyser rederiets daglige ledelse med Lars Christian Zøhner og Peter Lykke-Kjeldsen i spidsen.

Annonce

Jeg kender allerede aktionærerne og ledelsen i World Marine Offshore godt fra mine tidligere roller, og jeg er overbevist om, at det fælles bidrag fra bestyrelse og ledelsesteam vil bringe World Marine Offshore til det næste niveau.

Jesper T. Lok, ny bestyrelsesformand, World Marine Offshore

Opstart i Taiwan

Men bestyrelsen i Esbjerg-rederiet er også blevet styrket fra lokalt hold. Således er advokat Niels Kaalund fra Kirk Larsen & Ascanius, som i mange år har haft en fremtrædende rolle i blandt andet Blue Water Shippings bestyrelse, indtrådt i World Marine Offshore bestyrelse. Det samme gælder Johnny Haahr, der er tidligere direktør og medejer i KK Wind Solutions. Johnny Haahr bestred en overgang posten som rederiets bestyrelsesformand.

World Marine Offshores aktionærer, som foruden den daglige ledelse, tæller en broget flok med blandt andet offshorepionere fra oliebranchen og forhenværende fiskeskippere, udtaler om den nye bestyrelsestrio:

- Vi er meget tilfredse med udnævnelsen af Jesper til formand. Potentialet ved World Marine Offshore er åbenlyst, og vi er overbeviste om, at den store erfaring og nøglekompetencer i den nye bestyrelse vil hjælpe World Marine Offshore med at blive en ægte global leverandør af nøglefærdige offshore-løsninger og at denne udvikling vil være instrumentel, når vi fortsætter med at investere i virksomhedens vækst.

Selv siger Jesper T. Lok, at han med stor glæde påtager sig formandsrollen og ser frem til at blive en del af et ungt innovativt team med stort vækstpotentiale.

- Offshore vindindustrien vokser hurtigt og bliver global. World Marine Offshores strategi er at følge sine klienter i denne globale ekspansion, senest illustreret ved starten af driften i Taiwan i 2019. Jeg kender allerede aktionærerne og ledelsen i World Marine Offshore godt fra mine tidligere roller, og jeg er overbevist om, at det fælles bidrag fra bestyrelse og ledelsesteam vil bringe World Marine Offshore til det næste niveau, siger Lok.

World Marine Offshore har hovedkvarter i Esbjerg, men opererer globalt ud fra kontorer i Tyskland, England, Belgien, Holland, og Frankrig. I alt beskæftiger rederiet flere end 150 ansatte. Siden etableringen i 2012 er virksomhedens omsætning tidoblet til 250 millioner kroner, oplyste man tilbage i 2018.

World Marine Offshore har oplevet markant vækst siden rederiets etablering i 2012. Med nye, markante folk i bestyrelsen fortsætter man nu mod yderligere ekspansion. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Soundtracket til bispens levned

Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce