Annonce
Esbjerg

Esbjerg bliver vært for stor-træf mellem verdens førende energibyer: Se filmen, som får nøglespillere inden for grøn omstilling til at glæde sig til besøget

Esbjerg Kommune har sikret sig værtskabet for generalforsamlingen i sammenslutningen af verdens førende energibyer - World Energy Cities Partnership - til oktober næste år. Arrangementet kommer til at fungere som et unikt udstillingsvindue for byens grønne løsninger, og borgmester og minister glæder sig.

Esbjerg Kommune: Nøglespillere fra verdens førende energibyer besøger kommunen over tre dage til oktober næste år, hvor Esbjerg på Danmarks vegne er vært for sammenslutningen  World Energy Cities Partnerships årsmøde.

Omkring 100 officielle repræsentanter for knap en snes energibyer ventes til byen, hvor alle sejl nu sættes til for at synliggøre Esbjergs rolle som førende inden for den grønne omstilling.

Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen glæder sig sammen med borgmester Jesper Frost Rasmussen over, at det er lykkedes Esbjerg at kapre værtsrollen:

Annonce

- Det er et kæmpe skulderklap til Esbjergs grønne arbejde, at byen næste år er vært for mødet mellem verdens førende energibyer. Esbjerg har udviklet sig til en grøn energimetropol i Nordeuropa, ligesom esbjergenserne går forrest for en retfærdig grøn omstilling, når tusinder af oliejobs i de kommende år skal udskiftes med arbejdspladser inden for blandt andet vindindustrien og grønne brændstoffer. Jeg er sikker på, at mødet mellem verdens førende energibyer kan inspirere til endnu flere grønne løsninger på Vestkysten og ude i verden, mener Dan Jørgensen.

Det overordnede tema for årsmødet i 2022 bliver energiomstilling baseret på offentlige og private partnerskaber.

Med det udgangspunkt bliver der rig mulighed for at vise nogle af de unikke løsninger frem, der i disse år er på vej i Esbjerg, konstaterer borgmester Jesper Frost Rasmussen:

- Partnerskaber er centrale i at nå det ambitiøse mål om at blive en CO2-neutral kommune i 2030, og vores fokus på partnerskaber som nøglen til at opnå klimamål stemmer overens med WECP's mission, hvor medlemsbyerne arbejder på at sætte gang i internationalt økonomiske partnerskaber, der fremmer den globale energi omstilling.

Planlægning allerede i gang

Da værtskabet kom i hus på et virtuelt møde mellem energibyerne onsdag eftermiddag, gik samtidig et større planlægningsarbejde i gang på Esbjerg Kommune, hvor man lægger op til samarbejde med flere lokale aktører og uddannelsesinstitutioner om at sammensætte et varieret og spændende program for de udenlandske gæster, der også skal se domkirkebyen Ribe i løbet af de tre dage, besøget varer.

Esbjerg Kommune kommer til oktober næste år til at repræsentere Danmark, når energifolk verden over gæster Esbjerg for at se nærmere på den grønne omstilling og den fart, man har på i Esbjerg Kommune. Foto: PR

Temaet for besøget skulle gerne inspirere medlemsbyerne til at sende delegationer til Esbjerg ledet af byernes borgmestre og med deltagelse af for eksempel virksomheder, der kunne være interesserede i at skabe kontakt til virksomheder i Esbjerg, konstaterer borgmesteren.

- Efter et par år hvor al kommunikation er foregået via skærmen, fornemmer jeg, at der bliver stor opbakning til at mødes fysisk i Esbjerg. Repræsentanterne fra de andre byer gav i hvert fald udtryk for, at de ser frem til at opleve den danske EnergiMetropol, hvor der lige nu sker så meget i forhold til den grønne omstilling, at det har været svært at skulle vælge, hvilke initiativer, der skal med i programmet, siger Jesper Frost Rasmussen, der er vicepræsident i den internationale sammenslutning.

Esbjerg har siden 2013 været en del af World Energy Cities Partnership, og i løbet af årene har flere delegationer fra medlemsbyerne lagt vejen forbi Esbjerg. Årsmødet i 2022 bliver dog første gang, at Esbjerg fungerer som vært for et arrangement, som tæller alle medlemsbyer.

Om WECP

World Energy Cities Partnership (WECP) blev grundlagt i 1995. Esbjerg blev optaget i 2013.

Nye byer kan ikke bare melde sig ind i samarbejdet, men optages kun på anbefaling af andre byer.

Medlemsbyernes borgmestre udgør netværkets bestyrelse, som betjenes af et sekretariat i Houston, Texas, USA.

Sammenslutningen tæller i dag følgende byer:  Calgary, Canada, St. John’s, Canada, Halifax, Canada, Houston, USA, Villahermosa, Mexico, Barranquilla, Colombia, Stavanger, Norge, Aberdeen, Storbritannien, Esbjerg, Danmark, Luanda, Angola, Cape Town, Sydafrika, Atyrau, Kasakhstan, Dammam, Saudi-Arabien, Perth, Australien, Daqing, Kina, Dongying, Kina, Karamay, Kina, Ulsan, Sydkorea og Kobe, Japan.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Heini har 'Heldets Kiosk': Endnu en heldig spiller vinder en million kroner på en ellers værdiløs lottokupon

Annonce
Annonce
Annonce
Haderslev

Dramatisk udgang på Dampark-plan: Byråd splittet efter blå enegang

Sydjylland For abonnenter

Coronapatienter vælter ind, og nu må sygehus skaffe flere senge og aflyse operationer: - Det er et enormt ekstra pres

Varde For abonnenter

Benta på 83 år og Egon på 88 år bor i villa - men har beholdt gården: De lever aktivt liv efter 60 års ægteskab

Haderslev

Byråd klar til nedrivning: Udbud af tidligere rådhus kom et lille skridt videre

For abonnenter

Kassetænkning holder hjemløse fanget i hjemløshed

Sønderborg For abonnenter

Jack redder rålam fra den brutale død på markerne

Esbjerg

Kunstmuseum inviterer til julegaveworkshop

Navne For abonnenter

Tidligere borgmester Gylling Haahr er død: Engagement og hjælpsomhed var altid en stor del af ham

Politikere vil have en forklaring: Utrygt og bekymrende, at Forsvaret ikke delte viden om PFAS-forureninger

Indland

Kør tidligt, kør forsigtigt eller hold bilen hjemme: Det bliver en rigtig, rigtig våd onsdag

Kultur For abonnenter

Prisvinder skaber nærvær: Jeg behøver ikke at bevise noget - jeg vil glæde folk

Aabenraa

Overraskede Meldgaard-direktører vinder stor pris: Dejligt at blive værdsat for det, man gør

Annonce