Annonce
Esbjerg

Esbjerg får ny universitetsuddannelse: Campuschef havde håbet på lidt mere end vejingeniørerne

Uddannelsen af vejingeniører, der blandt andet arbejder med sikkerhed og fremkommelighed på de danske veje, skal fremover foregå på AAU i Esbjerg. Arkivfoto: Louise Koustrup
I den kommende tid vil Esbjerg få en række nye uddannelser på paletten. Onsdag landede nyheden om den første, som er Veje og Trafik, der fremover skal have hjemme på AAU Esbjerg. Det lokale folketingsmedlem Anders Kronborg (S) glæder sig på Esbjergs vegne.

Esbjerg: Landets vejingeniører skal fremover uddannes i Esbjerg.

Aalborg Universitet har i bestræbelserne på at opfylde regeringens krav om at reducere universiteternes optag i de fire store byer med 10 procent frem til 2030 valgt at udflytte to uddannelser.

Det er i den forbindelse, at uddannelsen "Veje og Trafik" finder til Esbjerg fra Aalborg, hvor uddannelsen har hjemme i dag.

Annonce

Og det er en nyhed, der ikke udelukkende skaber glæde hos campuschef på Aalborg Universitet Esbjerg, Anders Schmidt Kristensen.

- Jeg må sige, at vi måske nok havde håbet på mere i den forbindelse, men det er en stor kabale, der skal gå op. I det pålæg, der er kommet fra regeringen, ligger der, at man tager hensyn til regionale forhold, og i den forbindelse har det ganske givet spillet ind, at Færdselsstyrelsen er flyttet til Ribe, siger Anders Schmidt Kristensen.

Store konsekvenser

Der bliver årligt optaget mellem 20 og 30 studerende på uddannelsen, og de kan kalde sig civilingeniører med speciale i veje og trafik, når de er færdige.

Jeg må sige, at vi måske nok havde håbet på mere i den forbindelse, men det er en stor kabale, der skal gå op.

Anders Schmidt Kristensen

Campuschefen sender en varm tanke til sine kolleger i Nordjylland.

- Hele øvelsen med at flytte uddannelser har store personlige konsekvenser. Jeg synes, det er en trist dag for de medarbejdere, der bliver berørt, og nu er nødt til at tage deres arbejds- og privatliv op til revurdering, men der skal ikke være den mindste tvivl om, at vi glæder os til at tage imod både medarbejdere og studerende her i Esbjerg, siger Anders Schmidt Kristensen.

Annonce

Stolt Kronborg

Det lokale Folketingsmedlem Anders Kronborg (S), der er formand for Børne- og Undervisningsudvalget, kalder det en dejlig dag for Esbjerg.

- Vi er i gang med at skabe et Danmark i bedre balance og skal i den forbindelse have flyttet nogle uddannelser, så det også bliver attraktivt at flytte til for eksempel Esbjerg for at studere. Det er et stort flertal i Folketinget enige om, og for mig at se er det vigtigt, at der er en sammenhæng mellem uddannelse, arbejdskraft og bosætning. Derfor er det glædeligt og giver rigtig god mening, at man placerer en ingeniøruddannelse i Esbjerg, når der er brug for den specialiserede arbejdskraft i nærheden. Esbjerg har potentiale til at blive en meget stor uddannelsesby, og specielt ingeniører bliver der stor efterspørgsel på i de kommende år med stort fokus på energi og klima , siger Anders Kronborg.

Der er ifølge ham udsigt til, at der i den kommende tid også kommer nye uddannelser til både UC Syd og SDU.

Og den megen snak om jurastudiet forventer han bliver lukket i februar.

- Jura kommer til Esbjerg fra 2023, det tør jeg godt lægge hovedet på blokken og sige. Der ligger en politisk aftale, og det eneste, der mangler, er formaliteter i form af en ansøgning fra SDU, og det kommer på plads i februar, lyder forventningen far Anders Kronborg.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Byråd tager det tunge skyts i arsenalet i brug efter påbud: Klar til at lukke for elevers adgang til skole

Danmark

Mandagens coronatal: Ny smitterekord

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Nyt byråd fritstiller topdirektør for tusindvis af ansatte øjeblikkeligt

Debat For abonnenter

JydskeVestkysten mener: Nej tak til fjernvarmepligt

Billund For abonnenter

Jens fylder 100 år: - Jeg har aldrig bekymret mig om ting, jeg ikke kan lave om på

Varde For abonnenter

3F har svært ved at hjælpe bulgarske arbejdsmænd: Er tavse som en mur

Dall: Derfor kommer Løkkes nye parti i Folketinget

Navne For abonnenter

Tredje gang tabte han til kræften: Tidligere indehaver af Expert i Varde er død

KIF Kolding

Fremragende første halvleg af KIF - sølle efter pausen

Sydjylland

Endnu en smitterekord og stor stigning i hele landsdelen: I en kommune eksploderer smitten med 800 flere tilfælde over weekenden

Dronningens smykkeskrin fortæller sin helt egen historie: Blandt platin, rubiner og brillanter ligger der pludselig et par plastic-øreringe fra Matas

Aabenraa For abonnenter

Læser undrer sig: Hvorfor bygger man nyt for 13 millioner kroner på losseplads, der skal lukke?

Vejen For abonnenter

Karen kunne fortælle om en barndom, der burde være forbudt for børn: Mistede begge sine forældre som fire-årig

Sønderborg

Under et halvt år til Tour de France: Uforudsete udfordringer er dukket op

Annonce