Annonce
Esbjerg

Esbjerg-firmaer i pengenød efter konkurs hos hollandsk specialist i datacenter-byggeri

Datacentret på Oddesundvej i Kjersing er stort set færdigt, men hovedentreprenøren, hollandske ICTroom, er gået konkurs, og det har konsekvenser for flere lokale underleverandører. Foto: Christina Simonia Straarup
Flere lokale firmaer, som har været med til at opføre et nyt datacenter ved Esbjerg, er kommet i problemer. Totalentreprenøren, hollandske ICTroom, er nemlig gået konkurs.
Annonce

Esbjerg: En konkurs hos den hollandske virksomhed ICTroom, som har specialiseret sig i at opføre datacentre rundt omkring i Europa, har efterladt en række firmaer i Esbjerg på pinebænken, fordi de lige nu ikke ved, om de nogensinde får fat i de penge, de har til gode hos hollænderne.

De lokale firmaer, som blandt andet er elektronikvirksomheden TS Tech, VVS-delen i Bravida, jord- og betonvirksomheden Jorton og rådgiveren Niras har alle været underleverandør til ICTroom i forbindelse med byggeriet af et datacenter på Oddesundvej i Kjersing med norske Bulk Infrastructure som bygherre.

Hos TS Tech bekræfter firmastifter og medejer Thomas Sandholdt, at firmaet har penge til gode hos ICTroom, men hvor meget, firmaet har til gode, ønsker han ikke at oplyse. Også hos Niras fortæller afdelingsleder Søren Andersen med kontor på Esbjerg Brygge, at rådgivervirksomheden har penge i klemme i den hollandske konkurs, men han kan ikke sige, hvor meget det drejer sig om.

Imens lyder det fra Jorton, at man som udgangspunkt ikke er berørt, idet man har en garanti, man mener at kunne trække på.

- Men foreløbig har vi ikke noget at forholde os til, da vi intet har hørt fra boets kurator, fortæller områdechef Peter Storkholm.

Hos Vestbyg siger indehaver Tommy Johansen, at han har sørget for at få forudbetaling.

- Jeg vil tror, at vi er nogle at de få, som har fået vores penge, oplyser indehaveren af Vestbyg.

Datacentret

Bulk Infrastructure AS købte tidligere i år en grund på 4,5 hektar i Kjersing, hvor der nu er etableret et 18 MW stort skalerbart såkaldt ”carrier neutral co-location” datacenter.

Co-location datacentret sælger data-kapacitet til andre virksomheder, som også har frihed til at vælge internetudbyder.

Bulk Infrastructure er også en del af det konsortium, som etablerer den transatlantiske fiberforbindelse, Havfruekablet, der går i land nord for Esbjerg. Ifølge Bulk bliver centret i Esbjerg et centralt udgangspunktet for deres tilstedeværelse i Danmark og i Norden.

Annonce

Bulk beklager

Byggeriet af datacentret på Oddesundvej blev påbegyndt i marts i år, og forleden kunne Bulk Infrastructure i en pressemeddelelse fortælle, at byggeriet stort set kun mangler en testfase, før det er operationelt.

Bulk Infrastructure beklager overfor JydskeVestkysten situationen:

”Bulk vil også lide et væsentligt økonomisk tab som følge af konkursen til ICTroom, men datacenteret i Esbjerg er i drift som planlagt og vil derfor ikke påvirkes direkte. Vi synes, det er trist, at ikke alle underleverandører får fuld betalt deres tilgodehavende, men dette er desværre konsekvensen, når en totalentreprenør går konkurs. Så bliver alle parter skadelidende”, hedder det i et skriftligt svar fra Torbjørn Moe, Executive Vice President Business Areas hos Bulk.

ICTroom blev under navnet Nl Onsite BV erklæret for konkurs ved Retten i Amsterdam den 14. november. Som kurator har retten udpeget advokat Erik Schuurs fra firmaet Jones Day.

Ifølge hollandske medier stod ICTroom overfor store problemer i Tyskland. Sidste sommer var det tyske datterselskab ICTroom GMBH således tvunget til at anmode om en suspension af betalinger på grund af en juridisk tvist mellem det tyske datterselskab og en klient.

ICTroom blev stiftet tilbage i 2001 og har ifølge de hollandske medier bygget flere end 250 datacentret i Europa og Holland gennem årene. Virksomheden har haft filialer i Tyskland, Frankrig og Belgien.

Det er ikke lykkedes at skaffe en kommentar fra ICTrooms ejere eller kurator.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Ingen kære mor: Skoleleder sender eleverne hjem, hvis de overtræder coronaregler

Annonce