Annonce
Esbjerg

Esbjerg Kommune sparer chefstilling i rokade: Ny struktur skal sikre mere tillid og frihed

Ulla Visbech, der i halvandet år har haft ansvar for kultur og pædagogik, får i fremtiden også ansvaret for skoleområdet i Esbjerg Kommune. Arkivfoto
Esbjerg Kommune kunne tirsdag præsentere den nye ledelse på børne- og kulturområdet, efter Bo Meldgaard i slutningen af oktober opsagde sin stilling som skolechef. Stillingen bliver sparet væk, og det skyldes et ønske om at slanke ledelsen, men handler også om at understøtte det nye frihedsforsøg på skolerne.

ESBJERG: Børne- og kulturområdet i Esbjerg Kommune får en ny ledelsesstruktur, der betyder, at der fremover vil være færre chefer.

Tirsdag præsenterede direktør for Børn og Kultur, Jørn Henriksen, den plan, der skal udfylde hullet, efter skolechef Bo Meldgaard i slutningen af oktober opsagde sin stilling.

Ulla Visbech, der i forvejen har ansvaret for kulturområdet, får nu også skoleområdet under sig, mens Mette Lindkær, der er chef for dagtilbud, også får en række nye opgaver på sin kappe.

Annonce

- Det blev i 2019 besluttet af byrådet, at der skulle være færre ledere i fremtiden, og derfor gav det mening, når vi havde en ledig stilling, at gøre tingene på en ny og slankere måde, siger Jørn Henriksen, der også forklarer omrokeringen som et led i forberedelserne på det forsøg, der fra næste skoleår skal sætte skolerne i Esbjerg Kommune fri.

- Vi skal tænke ledelse på en helt ny måde med frihedsforsøget. Det skal ikke længere være så hierarkisk, og skolerne skal i højere grad selv finde ud af, hvordan de vil tænke ledelse. Det skal ikke være så topstyret mere, men i stedet være frisættende ledelse, siger han.

Ledelse skal bestemme mindre

Jørn Henriksen slår fast, at man i højere grad skal vise tillid til kommunens ansatte.

- Vi skal turde gå hundred procent ind i det her nye projekt, og det er den nye struktur en del af. Vi skal have en højere grad af tillid, og vi skal vænne os til at bestemme mindre, men i stedet understøtte og facilitere, siger han.


Vi skal tænke ledelse på en helt ny måde med frihedsforsøget. Det skal ikke længere være så hierarkisk, og skolerne skal i højere grad selv finde ud af, hvordan de vil tænke ledelse. Det skal ikke være så topstyret mere

Jørn Henriksen, direktør for Børn og Kultur


Jørn Henriksen understreger, at Ulla Visbech, der fremover får en større rolle i forvaltningen, har de kompetencer, der skal til.

- Hun har i sit arbejde på kulturområdet vist, at hun er en dygtig og innovativ leder. Det kan man blandt andet se i forhold til udviklingen med Bakkeskolen, Præstegårdskolen og Kvaglund Skole, hvor hun har været en stor del af af den positive udvikling, siger han og slår fast, at hun ikke selv kommer til at stå med ansvaret for det nye projekt.

- Det er noget, vi klarer sammen, og det er hele ledelsesgruppen, der står med ansvaret. Ingen skal løse det her alene, siger Jørn Henriksen om den nye ledelsesstruktur, der onsdag skal høres blandt medarbejderne, som kan komme med indspark.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Budgetforlig i Esbjerg: Samlet byråd lander velfærdsbudget uden besparelser

Danmark

Torsdagens coronatal: Antallet af indlagte falder med 14

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Aabenraa

Rapport lækket: Omstridt specialskole ramt af skimmelsvamp

Vejen For abonnenter

Forældre i oprør over politisk beslutning: - Jeg er bange for, at børnehavebørnene bliver klemt

Vejen

Landmænd dropper kærligheden: Samler ind på Brørup Marked

Haderslev For abonnenter

Se her, hvorfor kommunen valgte at politianmelde Sundplejen og læs advokatens svar

Nordtyskland

Synet af deres dødskamp ophidsede ham seksuelt: 41-årig dræbte to prostituerede

Danmark For abonnenter

Plejekrævende kvinde efter måneders konflikt om videoovervågning af hjemmehjælpere: Jeg har ikke haft det bedre, end siden de private hjælpere kom

Esbjerg

Elbil-ejer savner ladestationer: - Jeg må køre langsommere for at nå næste station

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Aabenraa

Sag om snyd mørklægges: Golfspiller beskyldes for fusk af klubkammerater

Erhverv For abonnenter

Kasper Würtz trækker Christian Bitz i retten i ny sag: - Jeg er nødt til at gå hele vejen, ellers har det hele været forgæves

Varde

Begge er salgschefer i store, internationale virksomheder - nu vil de i byrådet

Esbjerg For abonnenter

Marvin og Christoffer har opfundet vandfanger, der skal redde klima, dyr og de fattige lande: Dyster mod ældre gymnasieelever om flere tusinde kroner

EfB

EfB hyrer ny assistenttræner

Annonce