Annonce
Esbjerg

Esbjerg Kommune sparer chefstilling i rokade: Ny struktur skal sikre mere tillid og frihed

Ulla Visbech, der i halvandet år har haft ansvar for kultur og pædagogik, får i fremtiden også ansvaret for skoleområdet i Esbjerg Kommune. Arkivfoto
Esbjerg Kommune kunne tirsdag præsentere den nye ledelse på børne- og kulturområdet, efter Bo Meldgaard i slutningen af oktober opsagde sin stilling som skolechef. Stillingen bliver sparet væk, og det skyldes et ønske om at slanke ledelsen, men handler også om at understøtte det nye frihedsforsøg på skolerne.

ESBJERG: Børne- og kulturområdet i Esbjerg Kommune får en ny ledelsesstruktur, der betyder, at der fremover vil være færre chefer.

Tirsdag præsenterede direktør for Børn og Kultur, Jørn Henriksen, den plan, der skal udfylde hullet, efter skolechef Bo Meldgaard i slutningen af oktober opsagde sin stilling.

Ulla Visbech, der i forvejen har ansvaret for kulturområdet, får nu også skoleområdet under sig, mens Mette Lindkær, der er chef for dagtilbud, også får en række nye opgaver på sin kappe.

Annonce

- Det blev i 2019 besluttet af byrådet, at der skulle være færre ledere i fremtiden, og derfor gav det mening, når vi havde en ledig stilling, at gøre tingene på en ny og slankere måde, siger Jørn Henriksen, der også forklarer omrokeringen som et led i forberedelserne på det forsøg, der fra næste skoleår skal sætte skolerne i Esbjerg Kommune fri.

- Vi skal tænke ledelse på en helt ny måde med frihedsforsøget. Det skal ikke længere være så hierarkisk, og skolerne skal i højere grad selv finde ud af, hvordan de vil tænke ledelse. Det skal ikke være så topstyret mere, men i stedet være frisættende ledelse, siger han.

Ledelse skal bestemme mindre

Jørn Henriksen slår fast, at man i højere grad skal vise tillid til kommunens ansatte.

- Vi skal turde gå hundred procent ind i det her nye projekt, og det er den nye struktur en del af. Vi skal have en højere grad af tillid, og vi skal vænne os til at bestemme mindre, men i stedet understøtte og facilitere, siger han.


Vi skal tænke ledelse på en helt ny måde med frihedsforsøget. Det skal ikke længere være så hierarkisk, og skolerne skal i højere grad selv finde ud af, hvordan de vil tænke ledelse. Det skal ikke være så topstyret mere

Jørn Henriksen, direktør for Børn og Kultur


Jørn Henriksen understreger, at Ulla Visbech, der fremover får en større rolle i forvaltningen, har de kompetencer, der skal til.

- Hun har i sit arbejde på kulturområdet vist, at hun er en dygtig og innovativ leder. Det kan man blandt andet se i forhold til udviklingen med Bakkeskolen, Præstegårdskolen og Kvaglund Skole, hvor hun har været en stor del af af den positive udvikling, siger han og slår fast, at hun ikke selv kommer til at stå med ansvaret for det nye projekt.

- Det er noget, vi klarer sammen, og det er hele ledelsesgruppen, der står med ansvaret. Ingen skal løse det her alene, siger Jørn Henriksen om den nye ledelsesstruktur, der onsdag skal høres blandt medarbejderne, som kan komme med indspark.

Annonce
Team Esbjerg For abonnenter

Kommentar: Derfor kan det meget nemt gå hen at blive en rigtig dejlig lørdag for Team Esbjerg

Danmark

Fredagens coronatal: Sætter rekord med 53.655 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Brødrene Schmidt sælger deres livsværk: Ingen kan desværre huske prisen

Varde For abonnenter

Izabelas drøm om børn blev knust: Som ironman føler hun sig endelig som en rigtig kvinde igen

Kolding

Uro på bosted får bekymrede beboere i landsby til at samle underskrifter

Esbjerg

Købmandsgruppe bobler af optimisme: Indkalder snart borgerne til møde om ny butik i landsbyen

Samfundet gjorde Erling fortræd: Han blev fjernet som spæd, tvangssteriliseret og kom først ud, da han fyldte 40

Erhverv

Jesper Buch kalder sagen grotesk: - Åndssvage iværksætter-regler bremsede min datters virksomhed

Sønderjylland For abonnenter

Gammelt familiebageri toner nu frem på skærmen: - Vi er spændt på reaktionerne

Han var med til at starte håndboldherrernes medaljeæra - nu skal landsholdskoryfæ sætte det rigtige hold hos Orifarm

Aabenraa

Særdeles hjælpsom dame efterlyses: Betalte regningen for ældre herre i supermarked

Topnazistens lillebror reddede mange fra de tyske kz-lejre: Men helten Albert endte selv som udstødt og glemt - fordi han hed Göring

Tønder

En har budt på sønderjysk campingplads, men må væbne sig med tålmodighed: Forhandlinger er sat på pause

Kolding For abonnenter

Skubbede kammerat ind i soveværelse og skød hen over hovedet på ham med oversavet jagtgevær: 37-årig skal i fængsel i tre et halvt år

Haderslev

Haderslevs dyreste græsplæne: Lys på stadion kan ses langt væk om natten

Annonce