Annonce
Esbjerg

Esbjerg-virksomhed i vigtigt gennembrud: Vinder stort offshore-projekt i Taiwan

Semco Maritime har sammen med PTSC M&C, der er ejet af statslige vietnamesiske olieselskab PetroVietnam, vundet en aftale som foretrukken leverandør til to offshore substations på Hai Long-projektet i Taiwan. Foto: PR
Hai Long Offshore Wind Project har tildelt et konsortium bestående af Semco Maritime og PTSC M&C en aftale som foretrukken leverandør til to offshore substations til to projekter ud for Taiwans kyst. Kontrakten er den største offshore substation-ordre, der nogensinde er tildelt i et taiwanesisk projekt.

Esbjerg: Den esbjergensiske offshore-koncern Semco Maritime har sammen med PTSC M&C, der er ejet af statslige vietnamesiske olieselskab PetroVietnam, vundet en aftale som foretrukken leverandør til to offshore substations på Hai Long-projektet i Taiwan.

Kontrakten vedrører levering af to offshore substations til Hai Long 2- og Hai Long 3-projekterne, der skal etableres ud for Taiwans kyst og levere mere end 1 GW grøn vindenergi, når projekterne sættes i drift i 2025-2026. Og ordren er den største offshore substation-ordre, der nogensinde er tildelt i et taiwanesisk projekt. Den er også konsortiets første og anses som et vigtigt strategisk gennembrud.

Konsortiet vil sammen med ingeniørvirksomheden ISC Consulting Engineers udføre projektet fra 4. kvartal 2021 med planlagt installation offshore i 2024 samt færdiggørelse og idriftsættelse i 2026. Kontrakten omfatter design, ingeniørarbejde, indkøb, fremstilling og idriftsættelse af de to offshore substations inklusiv jackets, der vil blive fremstillet på PTSC M&C’s værft i den vietnamesiske havneby Vungtau, der er centrum for landets offshore-aktiviteter i olie- og gassektoren.

Annonce

- Vi glæder os meget over, at parterne bag Hai Long Offshore Wind Project har tildelt os denne strategisk vigtige ordre. Ordren giver os et solidt fodfæste i det spændende asiatiske offshore vindmarked, der gennemgår en rivende udvikling. Vi ser meget frem til arbejdet med de spændende Hai Long-projekter og det strategiske samarbejde med vores konsortiepartner PTSC M&C og de øvrige underleverandører, udtaler Vice President Renewables, Semco Maritime, Frank Holm i en pressemeddelelse.

Succes med grøn omstilling

I samme meddelelse siger Felipe Montero, der er Project Director i Hai Long:

- Med Semco Maritime og PTSC M&C som foretrukne leverandører til vores offshore substations er vi overbeviste om, at vi har fundet de bedst tænkelige partnere, som skal levere en utroligt vigtig del af vores Hai Long-projekter. Underskrifterne på denne aftale om foretrukne leverandører er endnu en milepæl for Hai Long på vejen mod den endelige etablering af projektets økonomiske grundlag og overgangen til konstruktionsfasen. Vi er glade for samarbejdet og ser meget frem til den rejse, som vi nu påbegynder med Semco Maritime og PTSC M&C.

Hai Long-projekterne

Hai Long Offshore Wind Project udgøres af det uafhængige canadiske energiselskab Northland Power Inc. (NPI), Yushan Energy Pte., Ltd., og Mitsui & Co., Ltd., der samarbejder om at udvikle vindmølleparkerne Hai Long 2 og 3 i zone 18 og 19 ud for kysten i Changhua County i Taiwan. Projektet er blandt de største offshore vind-projekter i Taiwan, og den samlede kapacitet vil overstige 1GW.

Semco Maritime vil lede konsortiet med PTSC M&C og samarbejde tæt med ISC Consulting Engineers som primær underleverandør på projektet for Hai Long Offshore Wind Project.

Hai Long-vindmølleparken etableres i Taiwanstrædet omkring 50 kilometer fra kysten og skal bidrage til at realisere den taiwanesiske regerings målsætning om at have installeret 5,5 GW offshore vindkapacitet som led i projektets anden runde for at sikre Taiwan en førende position inden for offshore vind i det østlige Asien.

Semco Maritime beskæftiger i dag fra hovedsædet på Esbjerg Brygge om 1.700 medarbejder globalt. Virksomheden har traditionelt arbejdet med aktiviteter indenfor olie og gas, men i de seneste år har virksomheden været i fuld gang med en grøn omstilling.

Projektet i Taiwan er således endnu et eksempel på en vundet ”grøn ordre”. Af virksomhedens årsrapporten fra 2020 fremgår det også, at efterhånden en femtedel af virksomhedens omsætning på 1,9 milliarder kroner nu kommer fra vedvarende energi, mens 70 procent af ordrebogen udgøres af grønne projekter.

Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Esbjerg For abonnenter

Dronningebesøg forsinkede flytning af trolden. Nu er det slut med Anker Drømmefanger på lossepladsen på Fanø

Danmark

Mandagens coronatal: 1411 nye coronasmittede - højeste tal i efteråret

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

REGIONALVALG

Tag kandidattesten til regionalvalget her

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur For abonnenter

Alexander og Biljana opgav drømmehus, mens de var ved at bygge det: Nu nyder ung Kolding-familie livet i Malaga

Sydjylland For abonnenter

Engang holdt taxaerne i kø foran Jans bodega: Nu kan hans gæster ikke komme hjem fra byturen - og det skaber frygt for spritkørsel

Regionalt

Smittetrykket springer opad i næsten samtlige sydjyske kommuner: I en kommune er der fundet over 30 nye tilfælde

Danmark

Uden at orientere politikerne: Region afviste at bakke op om ALS-forskning i Grindsted

Vejen

Live kl. 19.45: Skal du til at betale mere i skat? Og hvordan går det med at få flere til at flytte til Vejen? Se med, når der er valgdebat fra Solar

Esbjerg For abonnenter

Rute 11: I 25 år har trafikken stort set ikke rykket sig ved Ribe

Esbjerg

Fræk vandalisme: Lokalpolitikers valgplakater fjernet fra lygtepæle

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Esbjerg

Webshop druknede i egen coronasucces: Efterlader milliongæld og erstatningskrav mod stifteren

KANDIDATTEST

Ved du, hvem du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Sydjylland

Idrætten mistede 20.000 medlemmer i Syd- og Sønderjylland under corona

Sydjylland For abonnenter

Tyske vognmænd grænsehandler billig diesel i Danmark: Kan udløse gevinst på 600 millioner

Danmark

Varetægtsfængslet: 49-årig mand opfordrede på en plakat til henrettelse af statsministeren

Annonce