Annonce
Esbjerg

Esbjergenserne fejrede den nye rustfarvede landgangsbro

Landgangen, der skal forbinde by og havn, indvies officielt.Foto: André Thorup

Den nye gang- og cykelsti over Toldbodvej har været undervejs i mange år, og torsdag blev den langt om længe indviet. Nu skal broen få mere liv på havnen.

Annonce

Esbjerg: Ting tager tid. Det var nogle af de første ord, som borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) sagde torsdag til indvielsen af Landgangen, der lyser op i sin rustrødefarve over den stærkt trafikerede Toldbodvej til Dokhavnen. Helt tilbage i 2011 besluttede man, at broen skulle laves og stå færdig i 2014. Der gik dog et par år yderligere efter forskellige udfordringer med blandt andet Banedanmark for at få tilladelse til en bro over jernbanen.

Men nu står den der, og det var en glad formand for Teknik- & Byggeudvalget, som var med til at klippe snoren i fællesskab med Jesper Frost Rasmussen.

- Det har været en rigtig lang proces, hvor folk indimellem har spurgt mig, om det overhovedet bliver til noget. Så det er rigtig dejligt at stå her nu, og at den er blevet færdig inden Tall Ships Race om halvanden måned, siger Søren Heide Lambertsen (S).

Om Landgangen

Landgangen går rundt om havneadministrationsbygningen og over Toldbodvej til Dokhavnen. Stykket rundt om havneadministrationsbygningen er 250 meter, mens broen over vejen er cirka 65 meter. Bag projektet står Esbjerg Havn, Esbjerg Kommune, Realdania og udviklingsselskabet Esbjerg Dokhavn A/S. I alt har projektet, som også inkluderer Havnepromenaden, kostet omkring 24 millioner kroner.

Esbjergenserne fik sig en gåtur på broen og et glas bobler, efter snoren var blevet klippet.Foto: André Thorup
Annonce

Midlertidig strandpark på Dokhavnen

Og ikke bare har broen været længe undervejs. Den har også været kritiseret, for skulle man bruge op mod 25 millioner kroner på en bro ud til Dokhavnen, hvor der ikke er ret meget andet end byretten, et par restaurationer og forskellige virksomheder? Det mener borgmesteren i allerhøjeste grad.

- Man ser tit, at infrastrukturprojekter giver mulighed for, at ting kan blive skabt. Nu er Landgangen åbnet, og vi vil forhåbentlig se liv og andre projekter vokse op omkring den, siger Jesper Frost Rasmussen.

Det samme håber Søren Heide Lambertsen, der allerede nu kan pege på en midlertidig strandpark, som direktør Bjarne Pedersen i Pedersen Gruppen vil etablere på Dokhavnen.

- Jeg tror, at folk vil bruge broen til at komme forbi havnen og mærke den friske havlugt og de maritime aktiviteter på havnen. Jeg har selv en treårig søn, og vi tager af og til herned for at se de store skibe sejle ud. Det er der bare noget helt specielt ved, siger Søren Heide Lambertsen.

Om halvanden måned skal broen stå sin første rigtige prøve, når op mod 500.000 besøgende forventes til Tall Ships Race.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Flemming har rekorden for covid-patienter: 167 dage på intensiv

Sydjylland For abonnenter

93-årige Bent fik med besvær første corona-vaccination: Nu føler han sig tvunget til at skyde sidste stik til hjørne

Esbjerg

Direktør og bestyrelsesformand skal stå skoleret: Sydvestjyske Museer beder kommunen om hjælp efter millionunderskud på populært museum

Annonce