Annonce
Esbjerg

Esbjergensisk signaturvirksomhed fortsatte med rød bundlinje trods stor fremgang i svært år

Trods fremgang i både indtjening og omsætning endte Vestfrost med et minus-resultat, som virksomhedens ledelse og nye direktør Lars Christensen ikke er helt tilfreds med. Foto: PR
Vestfrost ruster sig til vækst og fremgang, og virksomheden har siden efteråret ansat 50 nye ansatte, heraf 30 i Danmark. Sidste år måtte den stolte Esbjerg-producent af køle- og fryseskabe dog igen inkassere et minus på bundlinjen trods fremgang i både indtjening og omsætning.

Esbjerg: Toplinjen var i markant vækst, men bundlinjen endte igen i minus trods en ellers klar forbedring i indtjeningen.

Det er de kolde facts, som beskriver den årsrapport for 2020, som en af Esbjergs store og stolte arbejdspladser, køle- og fryseskabsproducenten Vestfrost, netop har offentliggjort.

Vestfrost fik sidste efterår ny administrerende direktør med den 42-årige Lars Christensen, som efter flere år med ledende poster hos Semco Maritime, afløste en interim ledelse i Vestfrost.

Annonce

Den nye topchef i virksomheden på Falkevej, som med sin væsentlige historie i Esbjergs erhvervsliv er blevet betegnet som lidt af et vestjysk industriklenodie, har kunnet konstatere, at Vestfrost i 2020 oplevede en fremgang i nettoomsætningen på omkring 20 procent til 445 millioner kroner, hvilket er et mere normalt niveau end året før, hvor forskellige udfordringer reducerede omsætningen til 370 millioner kroner.

Dengang i regnskabsåret 2019 endte resultatet før skat i et underskud på 22 millioner kroner. Sidste år blev resultatet forbedret med 13 millioner kroner, hvorefter underskuddet før skat endte på ni millioner kroner.

Måtte tilpasse aktiviteten

Trods fremgangen i top- og bundlinje betegner Lars Christensen resultatet som generelt utilfredsstillende, selvom han glæder sig over den markante fremgang i omsætningen, samt at Vestfrost trods alt i et år præget af corona og restriktioner er lykkedes med at drive en vækst samlet set på året.

- Resultatet var alt andet lige forventet på et bedre niveau, og foruden covid-19 er resultatet påvirket af udfordringer med udvikling og indkøring af vores nye fabrik, samt nye produkter i Ungarn, der ikke er kommet i gang som planlagt i 2020.

Om Vestfrost

Vestfrost blev grundlagt i 1963 af Arne Højvig. Vestfrost var dengang en videreførelse af det daværende Artika, der producerede hjemmefrysere.

Vestfrost koncentrerer i dag koncernen om tre forretningsområder: Køleskabe til vin og fødevarer målrettet til hotel- og restaurationsbranchen, merchandise-markedet, hvor der fremstilles til for eksempel læskedriksproducenter.

Inden for bio-medico leveres specielle køle-fryseskabe til opbevaring af for eksempel vacciner.

Det fremgår af regnskabet, at Vestfrost særligt i foråret, hvor coronakrisen kom til Europa og de følgende måneder, blev hårdt ramt i form af faldende ordreindgang samt vanskeligheder med at skaffe materialer til produktionen, hvilket medførte betydelige ekstraomkostninger til fragt og omprioriteringer.

”Det har været nødvendigt at anvende flere tiltag for at tilpasse aktiviteten. Herunder arbejdsfordeling, nedskæringer og kollektiv periodisk lønnedgang. Gennem hele rejsen har der været udvist stor solidaritet og et stærkt sammenhold i virksomheden i en vanskelig situation,” fremgår det af regnskabet.

Annonce

Ansætter mange nye

Omkring indeværende regnskabsår forventer Vestfrost en fortsat fremgang i både omsætning og indtjening, i det flere forretningsområder rummer potentiale for vækst. Resultatet forventes at blive et lille positivt resultat, oplyser den administrerende direktør:

- Vi forventer fortsat et udfordrende år i 2021 med udvikling og indkøring af nye produkter i Ungarn. Vi forventer dog en gradvis bedring og fremgang i både omsætning og indtjening, siger han fortsætter:

- Vi er kommet bedre end forventet fra start i 2021. Der er travlhed i fabrikkerne, idet ordreindgangen har været god. Faktisk har vi siden efteråret ansat 50 nye kolleger heraf godt 30 til de to fabrikker i Danmark. Det glæder vi os over, og ikke mindst over, at være en attraktiv arbejdsplads, hvor vi har oplevet stor søgning til de åbne stillinger.

Vestfrost er og bliver en særdeles sold virksomhed. Egenkapital ved årets udgang udgjorde 144 millioner kroner, hvilket svarer til en soliditetsgrad på 36 procent.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Steen havde job, kone, børn og hus - men røg på flasken: Nu bor han på forsorgshjem og forsøger at komme ud af sit misbrug

Sydjylland

Region Syddanmark i top: Markant færre corona-patienter i respirator døde end i resten af landet

Annonce