Annonce
Erhverv

Esbjergensiske Viking foretager nyt opkøb

Viking Life-Saving Equipment har overtaget virksomheden HydroPen, der står bag brandslukningsudstyr til containerbrande, Fra venstre er det Jesper Rosenfeldt Hansen​ (HydroPen), Martin Winkel (HydroPen) sammen med Henrik Uhd Christensen, adm. direktør hos Viking og økonomidirektør Gert Lillebæk, Viking. Foto: PR
Med Vikings opkøbet af virksomheden HydroPen integreres et innovativt brandslukningssystem til containerbrande fuldt ud i Vikings produktprogram af maritime sikkerhedsløsninger.

Esbjerg: Viking Life-Saving Equipment A/S, der er verdensførende inden for marine-, offshore- og brandsikkerhedsløsninger, fortsætter med at supplerer virksomhedens organiske vækst med opkøb.

Således meddeler Viking i en pressemeddelelse, at virksomheden har købt HydroPen, der står bag brandslukningsudstyr til containerbrande, som er leveret til hundredvis af skibe.

Udbredelsen af systemet, der hedder HydroPen, skyldes systemets kombination af innovation, effektivitet og brugervenlighed. Systemet monteres på en af skibets brandslanger og hejses op ved hjælp af en teleskoparm af blot et enkelt besætningsmedlem. Vandtrykket alene driver systemets bore- og sprøjtedyse, som gennemborer containerdøren, hvorefter den skifter til sprøjtefunktion og slukker branden med vand, skum eller CO2 direkte ved kilden.

Annonce

Har vist sit værd

HydroPen er grundlagt i 2016 af adm. direktør Martin Winkel og Jesper Rosenfeldt Hansen, der er teknologidirektør og systemopfinder. Deres mål var at revolutionere brandslukningsarbejdet om bord på containerskibe ved hjælp af en innovativ, sikker og brugervenlig teknologi.


Viking og HydroPen har fra første færd haft et helt exceptionelt samarbejde

Martin Winkel, adm. direktør, HydroPen


Omtrent samtidig var der et stigende behov for løsninger i industrien. I 2019 blev der anmeldt ni større containerskibsbrande efterfulgt af ti hændelser i 2020, og det førende forsikringsselskab inden for transport og logistik, TT Club, estimerer, at der i gennemsnit opstår en containerbrand hver 60. dag.

Opkøbet følger i kølvandet på en brand om bord på et containerskib ud for Malaysia i april, hvor 50 lokale brandfolk blev sat ind, efter at skibet var vendt tilbage til afgangshavnen og lagt for anker.

- Dette er et vigtigt opkøb for Viking og for sikkerheden i containerskibsindustrien, fastslår Lasse Boesen, Senior Product Manager hos Viking i pressemeddelelsen.

Annonce

Et stærkt samarbejde

Allerede i 2018 blev Viking eneforhandler af HydroPen, hvilket skulle understøtte ordrer fra nogle af industriens allerstørste navne.

- Når en besætning først har stiftet bekendtskab med HydroPen, er der ingen vej tilbage – og siden introduktionen har systemet allerede vist sit værd i virkelige brandslukningssituationer. For nylig har HydroPen også vakt interesse blandt landbaserede brandværn, der har været hurtige til at se systemets værdi, tilføjer Lasse Boesen.

De to personer bag HydroPen glæder sig begge over, at se Viking bære stafetten videre i markedsføringen af HydroPen.

- Viking og HydroPen har fra første færd haft et helt exceptionelt samarbejde, fortæller Martin Winkel.

Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Ukrainer idømt fire års fængsel, udvisning og bøde på 71 mio kr. i stor sag om ulovlig cigaretfabrik: - Først i dette øjeblik er det gået op for mig, hvor alvorligt det er

Danmark

CureVacs vaccine opfylder ikke kriterier i afgørende studier: Den er kun 47 procent effektiv

Annonce