Annonce
Esbjerg

Esbjergs nye ungdomsfond jagter bestyrelsesmedlemmer

Mathilde Plantener og Tobias Olsen var de to første af i alt fem unge under 25 år, der fik en plads i ungdomsfonden. Foto: PR
Esbjerg Kulturelle Ungdomsfond er på udkig efter nye bestyrelsesmedlemmer.

Esbjerg: Lokalerne i Kongensgade er på plads og den første donation er uddelt.

Esbjerg Kulturelle Ungdomsfond er dermed efter måneders forberedelse endelig aktiv og i gang.

Der er dog allerede blevet for god plads rundt om mødebordet, for et af de oprindelige bestyrelsesmedlemmer har trukket sig. Derfor er fonden nu på jagt efter nye virkelystne unge til at tage del i bestyrelsesarbejdet.

Annonce

- Da halvdelen af fondens bestyrelse består af unge mennesker, hvis liv ændrer sig hele tiden, har et af vores bestyrelsesmedlemmer været nødt til at trække sig, forklarer formand Tobias Olsen.

Der er plads til et eller to bestyrelsesmedlemmer mere. De skal være mellem 18 og 25 år, have bopæl i Esbjerg Kommune og lyst til at ændre ungdomslivet, skabe mere liv, kultur og flere arrangementer til alle unge mennesker, oplyser Tobias Olsen.

Interesserede kan sende en ansøgning til Tobias@kuuf.dk.

Første donation uddelt

Den nye fond er skabt for at gøre op med, at modne mænd bedst ved, hvad unges behov er og hvilke kulturelle tilbud de ønsker i deres fritid. Flertallet i fondens bestyrelse er unge mennesker, og de får årligt over en million kroner til rådighed til at støtte kulturelle aktiviteter, der skal skabe gode oplevelser, synlighed i bybilledet og styrke byen som studie- og uddannelsesby.

Den første donation er netop blevet uddelt, og den fik Musikstarter-projektet glæde af. Musikstarter er musikkens svar på fodboldskoler, og er et tilbud for alle musikinteresserede unge i alderen 13-18 år.

- Det er fedt at være i gang med det reelle arbejde i fonden, vi nyder alle at være med til at sætte de unge på dagsordenen. Vi går en spændende tid i møde, for Esbjerg er virkelig klar til de unge nu, siger Tobias Olsen.

Om Tobias Olsen og Esbjerg Kulturelle Ungdomsfond

Tobias Olsen er 24 år gammel og bor i Esbjerg. Han kommer oprindeligt fra Sydfyn, men flyttede til Esbjerg i 2016 for at studere, og læser nu en kandidat i Environmental and Resource Management

Ungdomsfonden er etableret i samarbejde med Education Esbjerg og har midler fra både kommunen, uddannelsesinstitutionerne og erhvervslivet.

Den skal sikre, at der kommer flere tilbud for unge i byen. Det er et af de initiativer, der er lavet for at indfri målet om 7.500 studerende i Esbjerg i 2030.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Restauranter: Drikkepenge...? Dem deles vi da om

Danmark

Lørdagens coronatal: 739 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Blæst og regn stopper ikke en pælesidder: Tre kæmper om 20.000 kroner og det får arrangør til at overveje reglerne

Kolding For abonnenter

Ungt par sælger lejligheden på Frederiksberg og flytter ind i gammelt elektricitetsværk i Sydjylland: - Vi går og niver os i armen

Sydjylland For abonnenter

Blodigt drab i Sønderborg: Offeret rev hår ud af drabsmandens hoved

Varde For abonnenter

Mette er nybagt mor – men det er lige før, kæmpehunden Baby betyder mere

Sydjylland For abonnenter

Ansatte og pårørende råbte op om patientsvigt: Nu retter styrelse mindre kritik af behandlingen på kaosramt psykiatriafdeling

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

EfB

Målscorer: Hyballa solgte projektet til mig

Esbjerg

Vi tog pulsen før EfB-kampen: Fansene er delt i to lejre efter EfB-balladen

Danmark

200 buler i bilen og stenslag i håndboldstørrelse: Se video af familie fanget i haglstorm på autobahn

Varde

Jeg får hug: De unge udskammes og dømmes over en kam

Vejen For abonnenter

Den knaldrøde socialdemokrat: Jeg er til politik i øjenhøjde

EfB For abonnenter

EfB-karakterer: Energien var større end kvaliteten

Annonce