Annonce
Esbjerg

Esbjergs nye ungdomsfond jagter bestyrelsesmedlemmer

Mathilde Plantener og Tobias Olsen var de to første af i alt fem unge under 25 år, der fik en plads i ungdomsfonden. Foto: PR
Esbjerg Kulturelle Ungdomsfond er på udkig efter nye bestyrelsesmedlemmer.

Esbjerg: Lokalerne i Kongensgade er på plads og den første donation er uddelt.

Esbjerg Kulturelle Ungdomsfond er dermed efter måneders forberedelse endelig aktiv og i gang.

Der er dog allerede blevet for god plads rundt om mødebordet, for et af de oprindelige bestyrelsesmedlemmer har trukket sig. Derfor er fonden nu på jagt efter nye virkelystne unge til at tage del i bestyrelsesarbejdet.

- Da halvdelen af fondens bestyrelse består af unge mennesker, hvis liv ændrer sig hele tiden, har et af vores bestyrelsesmedlemmer været nødt til at trække sig, forklarer formand Tobias Olsen.

Der er plads til et eller to bestyrelsesmedlemmer mere. De skal være mellem 18 og 25 år, have bopæl i Esbjerg Kommune og lyst til at ændre ungdomslivet, skabe mere liv, kultur og flere arrangementer til alle unge mennesker, oplyser Tobias Olsen.

Interesserede kan sende en ansøgning til Tobias@kuuf.dk.

Annonce

Første donation uddelt

Den nye fond er skabt for at gøre op med, at modne mænd bedst ved, hvad unges behov er og hvilke kulturelle tilbud de ønsker i deres fritid. Flertallet i fondens bestyrelse er unge mennesker, og de får årligt over en million kroner til rådighed til at støtte kulturelle aktiviteter, der skal skabe gode oplevelser, synlighed i bybilledet og styrke byen som studie- og uddannelsesby.

Den første donation er netop blevet uddelt, og den fik Musikstarter-projektet glæde af. Musikstarter er musikkens svar på fodboldskoler, og er et tilbud for alle musikinteresserede unge i alderen 13-18 år.

- Det er fedt at være i gang med det reelle arbejde i fonden, vi nyder alle at være med til at sætte de unge på dagsordenen. Vi går en spændende tid i møde, for Esbjerg er virkelig klar til de unge nu, siger Tobias Olsen.

Om Tobias Olsen og Esbjerg Kulturelle Ungdomsfond

Tobias Olsen er 24 år gammel og bor i Esbjerg. Han kommer oprindeligt fra Sydfyn, men flyttede til Esbjerg i 2016 for at studere, og læser nu en kandidat i Environmental and Resource Management

Ungdomsfonden er etableret i samarbejde med Education Esbjerg og har midler fra både kommunen, uddannelsesinstitutionerne og erhvervslivet.

Den skal sikre, at der kommer flere tilbud for unge i byen. Det er et af de initiativer, der er lavet for at indfri målet om 7.500 studerende i Esbjerg i 2030.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Her bimler alarmklokkerne: Disse syd- og sønderjyske sogne er i fare for at blive lukket ned

Kolding

Truende ægtemand videofilmer hustruens hjemmehjælpere: Nu nægter de at komme i hjemmet

Navne For abonnenter

Knud har stået i spidsen for flere virksomheder som direktør og formand: Nu fylder han 70 men kaster sig stadig gerne ud i nye opgaver

Annonce