Annonce
Erhverv

Esbjergvirksomheder triumferer i vækstkonkurrence

Tonny Klein, CEO, og Rune Værndal, COO, modtog prisen på vegne af SubC Partner. Privatfoto.
Esbjergvirksomhederne SubC Partner og ShareOne vandt deres branchekategorier i vækstkonkurrencen Next Step Challenge.
Annonce

Esbjerg: To af de tre finalesejre gik til esbjergensiske virksomheder, da vinderne i 2020-udgaven af Next Step Challenge blev kåret.

Her vandt SubC Partner offshorekategorien, mens ShareOne vandt oplevelseserhverv og turismekategorien i vækstprogrammet.

Finalesejren i Offshore industri sikrede SubC Partner med deres innovative undervandsrobot, som kan løse farlige opgaver uden at sætte menneskeliv på spil.

- SubC har stærke innovative løsninger til en branche, der er under pres. Der er et betydeligt potentiale globalt og virksomheden har godt fat i markedet, siger Karsten Andresen, områdedirektør i Danske Bank på vegne af Selection Board.

Next Step Challenge

Next Step Challenge er en del af det nationale vækstinitiativ Scale-Up Denmark, et initiativ fra de fem danske regioner og Erhvervsstyrelsen.

Scale-Up Denmark består af 12 elitetræningscentre fordelt på 12 brancher. Next Step Challenge driver tre af disse centre.

De tre virksomheder går videre til Scale-Up Denmarks nationale finale, hvor Danmarks mest skalerbare virksomhed på tværs af brancher kåres den 4. juni.

Annonce

Stort marked hvis man kommer først

Mens SubC Partner har 15 år på bagen, så er vinderen i oplevelseserhverv og turisme en lidt yngre en af slagsen. Iværksætteren Jakob Øgendahl Larsen står her bag deleplatformen ShareOne, hvor man kan dele ressourcer.

- ShareOne svarer på tidens megatrends og gør det nemt at være bæredygtig – det er et stort marked, hvis man kommer først, siger Preben Mejer, direktør hos Radr på vegne af Selection Board.

Finalerne afholdes traditionen tro i Musikhuset Esbjerg, men grundet coronakrisen blev finalen denne gang afviklet online.

- Det har været udfordrende at få det hele til at rulle. Det har krævet noget andet af vores deltagere, når de nu skal præsenteres online i stedet for på scenen i Musikhuset, siger Lisbeth Valther, CEO for Next Step Challenge.

Den tredje branchekategori, energieffektive teknologier, blev vundet af Komponent Danish Building Design.

Iværksætteren Jakob Øgendahl Larsen vandt med ShareOne kategorien i oplevelseserhverv og turisme. Privatfoto.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Kritisk corona-udvikling: Smitten stiger stadig i Kolding og Esbjerg

Danmark

På kanten af kaninhullet

Varde

Birgit fulgte sin mand i døden

Annonce