Annonce
Vejen

EU-politiker skyder løs før folkemøde: - Alvoren er slet ikke gået op for Danmark

For kort tid siden var var EU-parlamentariker Asger Christensen på besøg hos Inna Sovsun, der er medlem af det ukrainske parlamen. Det blev mødet med en barsk hverdag. Torsdag den 12. maj er han med i programmet ved SLF's Folkemøde. Foto: SLF
Medlem af EU-parlamentet Asger Christensen støtter Jørgen Bruuns bekymringer om at så blomstermarker i Holsted midt under en fødevarekrise. Christensen deltager i landbrugets folkemøde i Jels på torsdag, og det skal nok blive livligt.

HOLSTED-JELS: Venstres EU-politiker Asger Christensen har lagt i kakkelovnen til især de folketingsmedlemmer, som deltager i Sønderjysk Landboforenings folkemøde i Jels på torsdag.

Han anklager dem i en artikel, som er bragt på landboforeningens hjemmeside, for at lukke øjnene for en meget truende fødevarekrise på grund af Ruslands krig mod Ukraine.

"Det er som om, at vi i Danmark overhovedet ikke ser virkeligheden i øjnene. I EU er vi meget opmærksomme på, at krigen med nedsat produktion, ødelagt infrastruktur, energimangel og deraf manglende gødning, brændstof m.v. vil reducere produktionen eller forøge omkostningerne dramatisk. Det giver måske ikke katastrofale problemer her i landet, men det vil det gøre i en række ulande", siger Asger Christensen ifølge SLF.

Annonce

Det er som om, at vi i Danmark overhovedet ikke ser virkeligheden i øjnene.

Asger Christensen

Asger Christensen konstaterer, at EU agerer meget mere virkelighedsnært i forhold til politikerne i Danmark. Alle andre lande i EU har for eksempel sat indførelsen af brak på pause. Danmark er det eneste land, som fastholder indførelsen af brak for næste år, skriver SLF.

På linje med Bruun

EU-politikeren frygter, at tomme maver i lande med mindre robust økonomi vil give destabilisering og nye flygtningestrømme. Derfor er han godt tilfreds med, at EU har etableret et ”Task-Force Foodsecurity” – et udvalg, som skal tage ansvar for fødevaresikkerheden i EU-politikken. Han er med i udvalget.

Udtalelserne matcher præcist med gårdejer Jørgen Bruun, Holsted. Han er blevet godkendt til et projekt med støtte fra Miljøstyrelsen og har tilsået sine marker med græs og blomster og har skrevet under på, at han aldrig  mere må dyrke intensiv landbrug på arealet. Det er faktisk hans eneste bekymring for at være gået med i projektet her midt i en fødevarekrise.

Asger Christensen får på folkemødet lejlighed til at drøfte sagen med bl.a. politikerne Hans Christian Schmidt, Anni Matthiesen og Stephanie Lose og borgmestrene Frank Schmidt-Hansen, Mads Skau og Jørgen Popp Petersen.

Landbrugets folkemøde

SLF's folkemøde på friluftsscenen i Jels på torsdag åbner kl. 14. Halvanden time senere er der debat både i Valhal og i Planatariet. Kl. 17 er der et landbrugsfarligt fællesmøde på friluftsscenen. Pladsen og udstillingen lukker kl. 21.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Medejer af konkursramt svinegigant erklærer eget selskab konkurs: Selskabet ejer kun værdiløse aktier i konkursboet

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Mystisk blomstertyveri: Alle friske skud fra Eriks havekrukker klippet af – gerningsmænd jagter måske farlig rus

Kultur For abonnenter

Da han blev fyret og havde kærestesorger, var det klubben, der samlede ham op: Hother er biker for life

EfB For abonnenter

Live: EfB spiller sæsonens sidste kamp - to mål i første halvleg

Aabenraa For abonnenter

Den genvalgte formand: - Man sagde, at vi ville forsvinde som dug for solen, men vi er her stadig

Statsministeren mødte læserne: Se Mette Frederiksen forklare, hvorfor hun vil af med forsvarsforbeholdet

Haderslev For abonnenter

Det krævede et prisdyk på 50 procent: Sønderjyllands billigste hus er endelig blevet solgt

Sydjylland For abonnenter

Pers bedste ven døde af at blive smittet på sygehuset: Nu har den 77-årige opfundet et våben til at udrydde smitsomme og livsfarlige bakterier

Frø-virksomhed er blevet en blomstrende forretning: Vækstkurven er stejl, fortæller direktør

Navne For abonnenter

Morten har brugt 250.000 kroner på sin sportsvogn: Nu tør han ikke at køre i den

Elektricitet på de ædlere dele kan hjælpe en stor patientgruppe med et udbredt problem

Sønderborg

Oldtimerløbet gav 80.000 kroner væk: 30 år med motornostalgi i Gråsten havde rekordtilmelding

Sønderborg For abonnenter

Direktøren faldt pladask for frisøren: Jeg måtte ha' hende

Sydjylland

Avisens journalist endte på Tour de France-etape ved et rent tilfælde: Nu deler han ud af sine tips og gode råd, så du selv kan cykle turen

Annonce