Annonce
Aabenraa

Eva Kjer fortryder: Ignorerede krav om mundbind i havnegrill

Kunderne kan ikke være i tvivl om, at de skal have mundbind på, når de besøger Havnegrillen i Aabenraa. Foto: Henrik Dürr
Selv om folketingspolitiker Eva Kjer Hansen (V) blev gjort opmærksom på det, så ønskede hun ikke at efterleve kravet om at bære mundbind, da hun søndag besøgte Havnegrillen i Aabenraa. Det fortryder hun i dag.

Aabenraa: Klokken 12.00 lørdag trådte nye restriktioner i kampen mod coronavirussen i kraft. Restriktionerne indebærer blandt andet, at ved besøg på restauranter, caféer, bagerforretninger og fastfood-restauranter, hvor der er siddende indendørsservering, skal man bære mundbind.

Havnegrillen i Aabenraa er omfattet restriktionen om at bære mundbind, og det bliver der også tydeligt gjort opmærksom på med flere skilte.

Godt 24 timer efter at de nye restriktioner var trådt i kraft, var der problemer på Havnegrillen med at få en kunde til at bære mundbind. Det var folketingspolitiker og tidligere minister Eva Kjer Hansen (V), der bor i Aabenraa.

Annonce

- Eva Kjer Hansen var alene og kom ind på Havnegrillen omkring klokken 13.00 for at bestille en hotdog. Der var mange kunder på det tidspunkt, siger Christa Jürgensen, der driver Havnegrillen sammen med sin mand, Walther.

Eva Kjer Hansen bliver med det samme gjort opmærksom på, at hun skal have mundbind på. Både af kunder og personalet.

- Det ignorerer hun, betaler for sin hotdog, får sin hotdog og går ud igen, siger Christa Jürgensen.

Ejer: Arrogant opførsel

Der opstod en noget anspændt stemning på Havnegrillen under forløbet.

- Kunderne blev nærmest aggressive, fordi det var en politiker, der ikke fulgte reglerne. Jeg synes også, det var en noget arrogant opførsel, og det gør det ikke bedre, at det var en politiker, siger Christa Jürgensen og tilføjer, at hvis Eva Kjer Hansen eller andre kunder har glemt at tage et mundbind med, så er det muligt at købe et i Havnegrillen for fem kroner.


Der er tale om en ren forglemmelse fra min side. Det er mit ansvar. Og det vil jeg gerne beklage.

Eva Kjer Hansen, folketingspolitiker


Walther Jürgensen var også på arbejde, og han brød sig heller ikke om politikerens opførsel.

- Reglerne er ens for alle, og jeg synes, det var en uheldig opførsel, siger Walther Jürgensen.

Reglerne på Havnegrillen er, at man skal bære mundbind, når man afgiver sin bestilling, og når man får det bestilte. Når man sidder, skal man ikke at bære mundbind.

Annonce

Eva Kjer: Beklager

Eva Kjer Hansen, der ud over at være folketingspolitiker også går efter borgmesterposten i Kolding ved valget i 2021, fortryder episoden i Havnegrillen og erkender, at hun skulle have reageret anderledes.

- Der er tale om en ren forglemmelse fra min side. Det er mit ansvar. Og det vil jeg gerne beklage. Jeg ville lige betale, men skulle selvfølgelig være gået udenfor, da de gjorde mig opmærksom på, at jeg skulle have mundbind på, skriver Eva Kjer Hansen i en mail til JydskeVestkysten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

2020 blev det bedste år for Kolding Lufthavn i ti år: Vi har set flere forretningsrejser, hvor de har samlet 4-5 mand i et jetfly

Billund For abonnenter

Legolands teknikere ordner alt fra videoovervågning til årets nyeste forlystelser: - Det er ligesom at få noget fra Ikea

Annonce