Annonce
Esbjerg

Fødevarekontrol: For gammel frugt koster Brugsen i Bramming bøde på 30.000 kroner

Emil Brundin, uddeler i SuperBrugsen i Bramming, slår fast at man i forretningen nu har strammet procedurerne op i kontrollen med den frisk udskårne frugt, som forretningen for nylig fik en bøde på 30.000 kroner for at have i en kølemontre efter sidste anvendelsesdag. Arkivfoto: Kirsten Enevoldsen.
Frisk udskåret frugt, som var henholdsvis én og fem dage over sidste anvendelsesdato er grunden til, at SuperBrugsen i Bramming får stor bøde. Uddeler fortæller, at man nu har strammet de daglige rutiner op, så al frisk frugt dagligt kontrolleres om morgenen, inden forretningen åbner.

BRAMMING: 30.000 kroner i bøde. Værsgo at betale. Det blev resultatet af et kontrolbesøg fra Fødevarestyrelsen, som torsdag den 17. oktober aflagde SuperBrugsen i Bramming et besøg.

Fødevarekontrollen fandt en række pakker med friskt udskåret frugt i en kølemontre, hvor sidste anvendelsesdag var overskredet med henholdsvis én og fem dage. Det drejer sig blandt andet om seks pakker frugt mix med melon, ananas og vindruer. Én af pakkerne blev åbnet og lugtede gæret og surt, og der var formodet synlig skimmel i den åbnede pakke, står der i kontrolrapporten. Frugt mix og og væsken i alle pakkerne fremstår slimede står der i rapporten om denne frugt, hvor sidste anvendelsdag var den 12. oktober - altså fem dage før kontrolbesøget.

I samme kølemontre blev der fundet fundet seks pakker frugt skåret af vindruer, ananas, melon og æble, som havde sidste anvendelsesdag den 16. oktober - og som altså var én dag for gammel i forhold til kontrolbesøget. I følge kontrolrapporten fremstod væsken ved disse pakker, så det lignede begyndende gæring.

Endelig blev der fundet syv pakker granatæble-kerner, som havde overskredet sidste anvendelsesdato. Tre pakkker med én dags overskridelse. Fire pakker med fem dages overskridelse. Af disse fire blev der åbnet én pakke, hvori lugten var fordærvet og gæret/surt samt med kerner, som fremstod slimede. Alle disse fødevarer blev kasseret under tilsynet, står der at læse i rapporten.

Annonce
- Det er selvfølgelig ikke godt nok, og derfor har vi også strammet op på vore procedurer.

Emil Brundin, uddeler SuperBrugsen, Bramming

Ikke godt nok

Emil Brundin, uddeler hos SuperBrugsen i Bramming, lægger ikke skjul på, at han ærgrer sig over, at man i forretningen har haft frisk frugt med overskridelse af sidste anvendelsesdato.

- Det er selvfølgelig ikke godt nok, og derfor har vi også strammet op på vore procedurer. De pakker med frugt, som Fødevarekontrollen har kasseret stod i en køler, hvor de normalt ikke står, og det er grunden til, at vores kontrol har svigtet. Nu har vi indført en procedure, som indebærer at vi hver eneste dag, inden forretningen åbner skal kontrollere datomærkningen på den friske frugt, fortæller uddeleren.

Hvad mener du om en bøde på 30.000 kroner. I skal sælge meget frugt for at tjene de penge hjem igen?

- Ja, det er voldsomt. Og det er rigtigt, at vi skal sælge rigtig meget for at hente de penge hjem igen. Men sådan er reglerne, og det er første gang vi får en sur smiley. Og nu har vi strammet vore procedurer op, så det ikke sker igen, siger Emil Brundin.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Marcus Knuth er en gemen mandattyv

Marcus Knuth blev onsdag De Konservatives nye udlændingeordfører samt integrations- og indfødsretsordfører. Det er der bestemt ingen grund til at ønske tillykke med. Den politiske belønning er nemlig aldeles ufortjent. Naturligvis er det fuldstændig legitimt, hvis Marcus Knuth ikke længere har følt sig hjemme i Venstre og derfor skifter til De Konservative. Til gengæld er det målt med moralske alen helt utilstedeligt, at politikeren blot fortsætter i Folketinget, som om intet var hændt. Den 5. juni i år sendte vælgerne 43 repræsentanter for Venstre ind i Folketinget. Så vidt vides har der ikke efterfølgende været et nyt valg. Derfor er de 43 mandater fortsat Venstres. Partihop er beklageligvis ikke helt så sjældne i dansk politik. Som regel er mønstret det samme – afhopperne tager deres mandater ind i det nye parti. Opfattelsen af, at politikerne så at sige ejer deres mandat er hinsides enhver sund fornuft. Mandatet tilhører de vælgere, der har udpeget den pågældende. Ved Folketingsvalget satte godt 9500 vælgere deres kryds ved Marcus Knuth. Det gjorde de givetvis i forventning om, at deres tillidsmand på tinge ville arbejde for Venstres dagsorden. Den tillid er nu gjort til skamme. Eneste anstændige beslutning er at forlade sin politiske tillidspost, hvis man af den ene eller anden grund kommer på kollisionskurs med sig parti. Så kan suppleanten nemlig rykke ind og fortsætte arbejdet for den liste, som vælgerne har peget på. Havde Marcus Knuth draget denne rette konsekvens, ville det aftvinge respekt. Det havde herefter stået ham frit for eventuelt at stille op som konservativ kandidat ved næste Folketingsvalg, hvor han måske endda havde haft rimelige muligheder for atter at blive sendt afsted til Christiansborg. I stedet har Marcus Knuth nu slet og ret gjort sig skyldig i gement mandattyveri, hvor han har sat sine egne interesser over vælgernes. Den slags bidrager til en politikerlede, som i dette tilfælde er absolut berettiget.

Aabenraa

Skolebus kørte i grøften

Annonce