Annonce
Haderslev

Først var han borgmesterkandidat. Nu stiller Holger slet ikke op

Holger Mikkelsen kunne være blevet Venstres borgmesterkandidat. Nu er han slet ikke på partiets liste. Foto: André Thorup
Venstres liste til kommunalvalget er uden Holger Mikkelsen, der var en af fire bejlere til posten som spidskandidat.

HADERSLEV: Holger Mikkelsen var en af fire bejlere til at blive spidskandidat for Venstre til efterårets kommunalvalg. Nu er Venstres kandidatliste klar, men partiet kommer til at gå til valg uden Holger Mikkelsen.

Foruden Holger Mikkelsen, der er formand for voksenudvalget, lagde Allan Emiliussen, Signe Knappe og Mads Skau sidste år billet ind på at blive den, der skal sikre, at borgmesterposten bliver hos Venstre efter H.P. Geil, der ikke genopstiller.

Afstemningen fandt sted i november som en drive in afstemning - på grund af coronaen - og 503 mødte op for at afgive deres stemme.

Annonce

Holger Mikkelsen kunne været blevet Venstres borgmesterkandidat efter dette valg. I både første, anden og tredje runde fik politikeren fra Simmersted flest stemmer.

Ingen vej udenom

I sidste runde, da det kun handlede om ham og Mads Skau fra Hammelev, var det kun 32 stemmer, der skilte konkurrenterne. Men 22 blanke – og heraf nogle ugyldige – stemmesedler afgjorde det hele. Holger Mikkelsen og Mads Skau skulle ud i en ny afstemningsrunde.

Ingen af de to fik nemlig ikke de 50 procent af de afgivne stemmer, som ifølge partiets vedtægter kræves for at blive valgt til spidskandidat. Holger Mikkelsen manglede otte stemmer i at have nået 50 procent, og selv om landsorganisationen blev rådspurgt, var der ingen vej udenom.

De stiller op for Venstre

Mads Skau, Hammelev

Allan Emiliussen, Haderslev

Bent Kloster, Over Jerstal

Inga Lykke, Moltrup

Jens Friis Felber, Vojens

Jørgen Smed, Vilstrup

Keld Valentin, Haderslev

Lene Bitsch Bierbaum, Vojens

Maibritt Jacobsen, Haderslev

Maria-Louise From Jessen, VU

Maria Kørschen, Haderslev

Michael Fleischer, Bevtoft

Ole Bang Jensen, Årøsund

Preben Holmberg, Vojens

Signe Knappe, Gram

Thomas Fredsted, Hammelev

Det var ikke et resultat, nogle var særligt begejstrede for, men man ønskede ikke lodtrækning om et så vigtigt valg, og den 16. december kom Holger Mikkelsen og Mads Skau ud i en ny afstemning, hvor 450 stemte. Her blev sidstnævnte valgt som borgmesterkandidat.

Annonce

For ukendt

Inden den sidste afstemning fandt sted, var der murren i geledderne, hvilket kom frem den 26. november. Der var i baglandet bekymring for, om Holger Mikkelsen var så ukendt blandt vælgerne, at partiet med ham som spidskandidat ville ende med at forære borgmesterkæden til Socialdemokratiet.

Holger Mikkelsen afviste, at han var ukendt og henviste til en sag om en skolelukning og den såkaldte swap-sag. (en sag om lån. Red). Han afviste i samme ombæring rygter om, at hans støtter skulle have tilbudt folk at betale partikontingentet, hvis de meldte sig ind. Ved samme lejlighed fik han fortalt, at han havde meldt sit kandidatur forholdsvis sent, hvilket med Holger Mikkelsens egne ord indkasserede ham en skideballe fra folk, der havde henvendt sig til ham tidligere for at få ham til stille op.

I Venstre har nye medlemmer stemmeret, hvis de er hvervet syv dage før en given afstemning. Det satte tilsyneladende fart på hvervningen af nye medlemmer op til valget.

Annonce

Skævvridning

Allan Emiliussen, der også var kandidat til spidskandidaturet, men røg ud i anden runde, luftede bekymring for, om trofaste medlemmer fik indflydelse nok i en sådan situation.

- Der kan opstå en skævvridning mellem områderne i kommunen, men det er medlemsdemokratiets dynamik, og det er en præmis, sagde han til avisen.

Avisen har gentagne gange forsøgt at få kontakt til Holger Mikkelsen om hans exit. I en mail sendt 19. juni klokken 17.24, skriver han, at han "glæder sig til at læse præsentationen af Venstres kandidater, men jeg kan ikke, at min beslutning om ikke at genopstille er relevant i den sammenhæng."

Holger Mikkelsen har i denne valgperiode været formand for voksenudvalget samt medlem af socialudvalget og udvalget for plan og miljø. Som formand for voksenudvalget var Holger Mikkelsen blandt de politikere, der stod i skudretningen, da flere års uro blandt pårørende til beboere på Sommersted Plejehjem kom op til overfladen. Familiemedlemmer klagede over dårlig behandling af deres gamle forældre på det selvejende plejehjem. De pårørende mente ikke at lederen Rita Juhl ville høre på dem, men at de blev afvist som de besværlige pårørende.

Det kom frem, at medlemmerne af voksenudvalget var blevet præsenteret for klager over flere år.

Annonce
Haderslev For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Haderslev

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Haderslev

Spøgelsesbilist: Forvirret pårørende kørte den forkerte vej på motorvejen og mistede bilen

Vejen For abonnenter

Skal du investere i varmepumpe eller fjernvarme? Husejere i 13 byer får klar besked hurtigst muligt

Varde

Pia-Vera må ikke købe nyt tøj i et år: Ærligt, så har jeg lige skullet arbejde med mig selv i forhold til at gå i tøj, andre har gået i før mig

Sønderborg

Ny tradition: Damefrokosten er klar med plan for de næste tre år

- Historisk selvmål af Putin: Eksperter gør status på tre måneders krig i Europa med ukrainsk lykke på slagmarken

Erhverv

Hylder boykot, men sælger stadig selv Ecco-sko: Nu trækker Niels Flemming Hansen sig som ordfører

Esbjerg For abonnenter

I Esbjergs nye gør-det-selv-skov skal vi selv plante træerne: Lissi og Tom besøger deres træer flere gange om ugen

Han kan stege din bøf: Verdensmester rejser ud og griller for kunderne

Esbjerg

23-årig mand død i arbejdsulykke: Klemt ihjel på havnen

Kristian bor i en campingvogn og vender hver en krone, mens han uddanner sig på ny: - Vi har brug for at se på, hvordan det ikke er urealistisk for voksne at lave et sporskifte

Billund

35-årig svinede betjente til - kæresten ville befri ham fra en anholdelse

Vejen For abonnenter

Martin Beck frygter at slide sin krop i stykker: Nu satser han i stedet på at sælge legetøj

Billund

Efter sex-beskeder: Chef er fratrådt

Annonce