Annonce
Haderslev

Første spadestik: Ældre står i kø til nyt seniorbofællesskab

Da Rita Jensen hørte om de nye rækkehuse og det kommende seniorbofællesskab ved Bøndergårdene, overtalte hun sin mand Ole Jensen til at komme af med villaen og flytte. Nu glæder de sig til at flytte ind i et fællesskab. Foto: Inge Rogat Møller
Boligselskabet tog torsdag første spadestik på nyt seniorfællesskab i Engelparken - tæt på det centrale Haderslev. 650 mødte sidste år op til informationsmøder. Rita og Ole Jensen glæder sig til at kunne flytte ind.

Haderslev: Rita og Ole Jensen glæder sig. Endda rigtig meget. Til at flytte ind i det nye seniorbofællesskab i Engelparken, som boligselskabet HAB opfører mellem Bøndergårdene og Simmerstedvej.

Torsdag formiddag trodsede parret regnen, da første spadestik på deres nye hjem blev taget. De skal bo i en af de 67 lejligheder, der skal opføres på den store grund, som tidligere husede F. E. Engels firma-domicil.

I dag har den kendte Haderslev-virksomhed samlet sine aktiviteter på Norgesvej i det nordlige Haderslev, og det har frisat den store grund tæt på bymidten til boligbyggeri. For lidt over halvandet år siden tog HAB første spadestik på 24 almene rækkehuse, der ifølge planerne skal være klar til indflytning inden sommer. Torsdag var turen så kommet til seniorbofællesskabet, der fra begyndelsen har vakt meget stor interesse.

Annonce

Baggrund

Byggeriet af 136 bynære nye boliger i fuglekvarteret i det nordlige Haderslev blev sat i gang, da et enigt byråd på det sidste møde inden juleferien 2018 godkendte kommuneplantillægget samt lokalplanen, som baner vej for etableringen af Engelparken ved Simmerstedvej, Bøndergårdene og Solsortevej.

Et næsten enigt byråd gav ved samme lejlighed tilsagn om at give en kommunal garanti på 45,8 millioner kroner til opførelsen af 24 almene familieboliger på Bellahøjvej 1 og Bøndergårdene 38.

Projektet indeholder derudover seniorbofællesskabet, hvor kravet er, at man skal være fyldt 50 år, samt en række private boliger.

- 650 var til informationsmøder, da vi fortalte om bofællesskabet i begyndelsen af 2020, forklarer direktør Christian Skovfoged, der i sin tale ved spadestikket netop glædede sig over den store interesse.

- Det er en fantastisk vare at have på hylden, sagde han og glædede sig over interessegruppens engagement.

Væk fra græs og hæk

Ole Jensen sidder med i denne interessegruppe. Den 77-årige pensionist var ikke fra begyndelsen lun på tanken om at flytte fra villaen med have og hæk, da hans hustru Rita første gang luftede ideen. Tanken brændte sig dog mere og mere varm, og nu glæder han sig til fællesskabet i seniorbofællesskabet.


For det første handler det jo om at flytte ud af villaen og slippe for græs og hæk, og så bliver det jo dejligt at få et fællesskab sammen med andre med gåture, petanque og hvad vi ellers kan finde på.

Ole Jensen, medlem af interessegruppen


- For det første handler det jo om at flytte ud af villaen og slippe for græs og hæk, og så bliver det jo dejligt at få et fællesskab sammen med andre med gåture, petanque og hvad vi ellers kan finde på.

Direktør Christian Skovfoged fra HAB bød velkommen til den lille ceremoni, der baner vej for det nye seniorbofællesskab. Til stede var også viceborgmester Jon Krongaard (DF) samt næstformanden for HAB's organisationsbestyrelse, Michael Mouritsen, samt familien Engel, John, Carl og Lars Engel samt administrerende direktør Jørgen Lauritzen. Foto: Inge Rogat Møller

- Jeg forudser desuden, at når der er flere ældre sammen, så er kontakten måske større og bedre, også hvis du bliver syg. Ikke, at det ikke kan være sådan i et villakvarter, siger Ole Jensen.

Rita og Ole Jensen var i første omgang interesserede i et af de 24 rækkehuse. Men da det stod klart, at de blev i to plan, meldte de fra. Ole Jensens knæ driller. Nu håber han, at han fra slutningen af 2022 kan flytte ind i en lejlighed, hvor andre slår græsset.

- Det bliver godt, siger han.

Annonce

Et stykke historie bevaret

En anden ældre herre var også både glad og bevæget ved torsdagens spadestik. 87-årige Carl Engel tog - omgivet af sine to sønner John og Lars samt firmaet F. Engels administrerende direktør Jørgen Lauritzen - første spadestik for seniorbofællesskabet, efter at først viceborgmester Jon Krongaard (DF) og næstformanden for HAB's organisationsbestyrelsen, Michael Mouritzen, havde stukket spaden i jorden. For Carl Engel var det vemodigt at se den store røde fabriksbygning være forsvundet. Han fik dog en overraskelse, der vakte tydelig glæde:

Ole Jensen, nummer to fra venstre, er med i interessegruppen, der får stor indflydelse på udformningen og indholdet i det nye seniorbofællesskab. Der er stadig meget at tale om. Foto: Inge Rogat Møller

- Vi har sikret os et hjørne af rødstensbygningen og lagt det på lager. Hjørnet vil vi sætte op et eller andet sted i parken, når byggeriet er overstået - som et minde om stedets historie og familien Engel, forklarede Christian Skovfoged.

Christian Skovfoged forventer, at byggeriet kommer til at stå på i 18 måneder:

- Hvis vi altså ikke løber ind i problemer med byggemateriale-leverancer, forklarer han.

Ved første spadestik på de 24 rækkehuse var der hyret en pølsevogn. Denne gang var der coronasikre forsyninger til alle deltagerne ved det første spadestik. Foto: Inge Rogat Møller
Annonce
Haderslev For abonnenter

Syv politibiler jagtede: Vanvidsbilist kørte på fælgen fra Haderslev til Genner

Danmark

Mandagens coronatal: Under 150 nye smittede

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

32-årig dræbte sin gravide kæreste med mindst 95 knivstik: Nu skal han i fængsel i 14 år

Varde For abonnenter

Jesper har søvnløse nætter: Private indkøb på foreningens regning bør meldes til politiet

Esbjerg

Et af landets største entreprenørfirmaer overtager NemByg fra Esbjerg

Debat For abonnenter

Nu skal vanvidsbilisterne stoppes: Vi vil ikke have typer som Mohamad

Navne For abonnenter

Begravelser og bisættelser i Syd- og Sønderjylland

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Haderslev

Pletskud fra Haderslev by: Lokale piger vinder fotokonkurrence og en Tivoli-tur for hele klassen

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Haderslev

Voldsramt kvinde vidnede i retten: - Han er sluppet afsted med karaktermord - jeg bliver aldrig den samme igen

Sport

Se højdepunkterne fra en magisk EM-aften: Danmark tævede Rusland og bragede i ottendedelsfinalen

Haderslev

Byens nye Lions Club er for både mænd og kvinder: Nu skal der chartres nye medlemmer

Nordtyskland For abonnenter

Ny højreekstrem sekt har fået fodfæste ved den danske grænse

Sydjylland

Den svære død: Sidstehjælp skal hjælpe pårørende

Annonce