Annonce
Esbjerg

Fangruppe forsvarer sig efter jagt på EfB-sportschef: Vi ønsker en konstruktiv dialog med ledelsen i vores klub

Fangruppen, der efter EfB’s hjemmekamp mod HB Køge i sidste uge tog i VIP-longen efter klubbens sportschef, forsvarer sig i et opslag på Facebook. Arkivfoto: JV
Fangruppen, der efter EfB’s hjemmekamp mod HB Køge i sidste uge tog i VIP-longen efter klubbens sportschef, forsvarer sig i et opslag på Facebook. De går i rette med avisens beskrivelse af hændelsen og mener, at EfB’s direktør med sine udtalelser forsøger at fjerne fokus fra klubbens problemer.

Esbjerg: Med et opslag i Facebook-gruppen ”Nordvestkurve Esbjerg” går den fangruppe, som i sidste uge efter EfB’s kamp mod HB Køge på Blue Water Arena insisterede på at udveksle borgerlige ord med sportschef Jimmi Nagel, nu i rette med avisens og EfB-direktør Brian Bo Knudsens udlægning af episoden, hvor flere fans dukkede op i Carlsberg Lounge.

Under hele kampen havde fangruppen orkestrerede vedholdende smædesang mod sportschefen, som de ønsker fyret, men efter kampens slutfløjt handlede flere fans – som beskrevet i avisen søndag - i strid med både ordensreglementet på Blue Water Arena samt de opstillede corona-retningslinjer og forcerede afspærringer og tiltvang sig adgang til sponsortribunen og Carlsberg Loungen. En gruppe fans kom også ind i loungebygningen via hovedindgangen.

EfB-direktøren bekræftede hændelsesforløbet og kaldte fansene handlinger for uacceptable. Samtidig oplyste direktøren, at EfB agter at evaluere episoden og muligvis udstikke karantæner til fansene.

Annonce

Vi er ikke bøller

Men efter fansene opfattelse bruger EfB-direktøren episoden til at flytte fokus fra klubbens væsentlige problemer, og under alle omstændigheder har de en anden udlægning af hændelsen.


Vi er vokset op med EfB. Vi har rejst land og rige rundt for at støtte klubben. Fra de sjove ture til en gennemkold regnvejrsdag på et stadion uden overdækning. EfB er mere end bare en forretning eller et arbejde for os - det er en passion og en livsstil.

Talsmand fra fangruppen


I Facebook-opslaget skriver en person under navet ”Nordvestkurve Esbjerg” blandt andet:

”Efter kampen mod HB Køge ønskede en gruppe fans at tage kontakt til Jimmi Nagel, og gik derfor stille og roligt mod VIP-loungen for at undersøge muligheden for en dialog. Den nederste dør ind til VIP-området stod åben, helt ubemandet. Inden gruppen nåede op til VIP-loungen mødte de en låst dør - og vendte derfor stille og roligt tilbage mod udgangen.

”Med ovenstående in mente så kan man undre sig over, at JydskeVestkysten har omtalt episoden som at “Vrede EfB-fans bestormede VIP-tribune og lounge i jagt på sportschef.” Ærligt talt så er den udlægning komplet i modstrid med alle de etiske grundprincipper, som danner grobund for saglig og konstruktiv journalistisk.”

”Ikke nok med at overskriften er direkte misvisende, så skriver avisen også, at fans forcerede afspærringer og tiltvang sig adgang først til sponsortribunen og sidenhen Carlsberg Loungen, ligesom avisen - ganske usagligt - omtalte EfB-tilhængere som “bøller.” Intet af dette er korrekt.”

”Det er derimod korrekt, at gruppen blev mødt af vagter, betjente og hundepatrulje, da de kom tilbage mod udgangen. Hvorfor det var nødvendigt at søge en optrapning af en ikke eksisterende konflikt på den måde kan vi ikke svare på. Vi har som fans aldrig haft nogen voldelige hensigter med vores ønske om dialog med Jimmi Nagel. Men vi vil som fangruppe ikke finde os i, at vi ser hvordan vores elskede fodboldklub er på vej mod en dyster fremtid.”

Annonce

Pak dit lort

Og videre hedder det i opslaget, at fangruppen ønsker en god og konstruktiv dialog med ledelsen i det, de betegner som deres fodboldklub.

”Men undrer os derfor også̊ over, at vi åbenbart ikke kan få svar på vores spørgsmål til Jimmi Nagel, men også at vi kan læse i avisen, at klubbens direktør Brian Bo Knudsen bruger episoden som en undskyldning til at fjerne fokus fra de væsentlige problemer - at EfB ikke selv har ønsket en dialog, og at klubbens fremtid ser sortere ud end nogensinde før.”

Slutteligt forklares i Facebook-opslaget fangruppens passion for EfB, ligesom der er også bliver plads til endnu en opfordring til at sparke sportschefen ud af klubben:

”Vi er vokset op med EfB. Vi har rejst land og rige rundt for at støtte klubben. Fra de sjove ture til en gennemkold regnvejrsdag på et stadion uden overdækning. EfB er mere end bare en forretning eller et arbejde for os - det er en passion og en livsstil. Vi finder os derfor ikke i at vores klub bliver ødelagt på den måde, vi er vidner til i dag. Vi finder os heller ikke i, at EfB og JydskeVestkysten fremstiller os som “bøller”, fordi vi ytrer vores holdning. Pak dit lort og skrid – Jimmi Raus!”.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Regionalt For abonnenter

Region om lunken Carelink-bedømmelse: - Man kan godt være tilfreds med en Ford, selv om der står en Mercedes ved siden af

Livsstil For abonnenter

Fra militæruniform og lægekittel til afslappede ejere af en campingplads: - Hvad er det værste, der kan ske?

Annonce