Annonce
Aabenraa

Farvel til skattet sekretær hos Hellevad Børneunivers

Der blev flaget og sunget for Gretel Terp på afskedsdagen. Privatfoto

Hellevad: Skolesekretær Gretel Terp sagde tirsdag farvel til alle børn og voksne i Hellevad Børneunivers. Efter 32 år som sekretær går hun nu på pension i en alder af 78 år.

Det var et bevæget øjeblik for den tilbageholdende og grundige sekretær.

Fællesleder Søren Sørensen nævnte i sin afskedstale til Gretel Terp, at Hellevad Børneunivers virkelig har formået at holde på "det grå guld". I de 32 år hos Hellevad Børneunivers, har Gretel Terp været med til at præge ikke færre end ni skole- og fællesledere og flere tusinde børn. Det har hun gjort med sin ordenssans, sine meningers mod, sin arbejdsomhed, en beskeden, positiv og glad indstilling og sin pragmatiske og udviklingsorienterede tilgang til at løse sine opgaver, erklærede han.

Gretel Terp vil blandt benytte sit otium på at tilbringe mere tid i sin have og sin familie. Hun vil fortsat arbejde med det lokale månedsskrift, Sognenyt, og så vil hun med sikkerhed være at finde på lægterne, når Sønderjyskes fodboldhold spiller på hjemmebane.

Annonce
I 32 år har hun holdt styr på småt og stort på skolen; tirsdag var det Gretel Terp, der blev holdt styr på. Privatfoto
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

PostNord er en dødssejler

I årevis har fusionen mellem Post Danmark og det svenske Posten AB til PostNord i 2009 været et problembarn. Der er nemlig så store forskelle mellem Danmark og Sverige, at det har vist sig nærmest umuligt at få fællesskabet til at fungere. Mens Danmark er en digital spydspids, bliver der fortsat ekspederet masser af fysiske breve og dokmenter via posten hos vores nordiske naboer. Og skønt man kan begræde det traditionelle brevs forsvinden i vores land, er udviklingen uafvendelig. Situationen i Danmark har siden 2012 udløst adskillige årsregnskaber med blodrøde tal, hvilket har belastet hele PostNord i fatal grad. I det seneste årsregnskab for 2018 havde den danske del af forretningen et minus på over en milliard kroner. Noget tyder på en bedring i økonomien, men prisen har været høj i form af massefyringer og bestandigt forringet service. Imens fortsætter brevmængden med at falde på grund af den digitale kommunikations fortsatte fremmarch kombineret med alt for lange leveringstider på fysiske breve. Nu er flere partier så åbne for at forlade postsamarbejdet. De nye toner er der grund til at være tilfreds med. For nok er situationen lige nu slem. Men fremover vil den blive endnu værre. Også hos vores naboer vil den moderne kommunikation vinde stadig mere frem. Det er ganske enkelt for hurtigt, bekvemt og billigt at holde digital kontakt med både venner, familie og myndighederne til, at fysiske breve på sigt kan overleve i større omfang. Det gælder også i Sverige. PostNord er med andre ord en dødssejler, det ikke vil være klogt at holde fast i. Lad os få lukket virksomheden, inden vi bruger endnu flere penge på at forlænge dens skrantende eksistens. Naturligvis skal det også fremover være muligt at sende fysisk post i Danmark. Men der er bestemt ingen grund til at genopbygge et nationalt postvæsen. I stedet bør politikerne se på muligheden for at betro opgaven til private aktører. Dyrere og ringere end den nuværende ordning kan det umuligt blive.

Erhverv

3F Kolding er uforstående over for at Danfoss flytter fabrik til Polen

Annonce