Annonce
Varde

Fire sure smileyer på mindre end et år: Fødevarestyrelsen politianmelder Fakta-butik for anden gang

Fakta i Oksbøl, der har måttet indkassere fire sure smileyer siden marts. Foto: Morten Nielsen
I foråret/sommeren fik en Fakta-butik i Oksbøl tre sure smileyer på stribe. Her i oktober har den fået én til. Coop vurderer, at den pågældende forseelse typisk ikke ville have udløst en sur smiley.
Annonce

Oksbøl: Fire sure smileyer i 2020 har resulteret i, at Fakta-butikken i Østergade i Oksbøl nu er anmeldt til politiet to gange siden den 1. juli i år. Det er Fødevarestyrelsen, der begge gange har anmeldt butikken til politiet.

Det er mangelfuld rengøring, der har resulteret i, at butikken har fået den fjerde sure smiley i år. Tidligere i foråret og sommeren fik butikken tre sure smileyer på stribe. Den seneste var resultatet af et kontrolbesøg den 1. juli, der altså endte i en politianmeldelse. De to opfølgende kontrolbesøg den 29. juli og den 12. september resulterede begge i glade smileyer.

Men efter en forbrugerhenvendelse var Fødevarestyrelsen atter på kontrolbesøg den 12. oktober. Her fik Fakta-butikken en sur smiley på grund at mangelfuld rengøring og vedligeholdelse.

Annonce

To politianmeldelser

Der er atter skredet til politianmeldelse på grund af butikkens historik, de tre sure smileyer.

- En politianmeldelse er en eskalering, siger fødevarechef Bente Holst.


Virksomheden fremstår generelt dårligt rengjort på berøringsoverflader ved mælkekøler og kundefryser.

Fødevarestyrelsen


Det betyder reelt, at Fødevarestyrelsen sender en anmeldelse til politiet med et forslag om, hvor stort et bødeforlæg politiet skal sende virksomheden. Det er så anden gang i år, at det sker.

Fødevarestyrelsen vil ikke offentliggøre, hvor meget man vil opfordre politiet til at opkræve. Men tidligere i år har Fødevarestyrelsen sendt bødeforlæg på 10.000 kroner og 15.000 kroner til Fakta, og det vil være med udgangspunkt i de bødestørrelser, at Fakta kan imødese en ny opkrævning fra politiet.

Annonce

Skidt ved kølere

Her er punktet i kontrolrapporten, der udløser den sure smiley:

"Virksomheden fremstår generelt dårligt rengjort på berøringsoverflader ved mælkekøler og kundefryser. Følgende er konstateret: Belægninger af rust rundt ved dørene i mælkekølerne samt belægninger af skidt og snavs på midtersprosse ved døren ind til mælkekøleren. Der er konstateret vand og skidt rundt ved håndtagene til fryserne, hvor der opbevares emballerede fødevarer," står der i kontrolrapporten.

Bettina Ørsnes Larsen er afdelingschef for Fødevaresikkerhed i Coop, som ejer Fakta-kæden. Hun vurderer ikke, at den forseelse ville give en sur smiley, hvis ikke det var på grund af butikkens historik. Punktet i kontrolrapporten vil formentlig ikke resultere i en bøde under normale omstændigheder.

- Beklageligvis havde butikken overset noget rust og nogle belægninger på døre og håndtag, påpeger hun.

- Jeg hæfter mig ved, at butikken var kommet i en god gænge med to glade smileyer efter foråret, siger Bettina Ørsnes Larsen.

Hun oplyser, at der har været forskellige vikarierende butikschefer sommer og efterår, men at der er en ansættelsesprocedure i gang, så der ventes snart at være en fast butikschef i Fakta i Oksbøl.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Marinus og Jette har en finger med i alt

Annonce