Annonce
Haderslev

Fire Venstre-folk kæmper om borgmesterkæden i Haderslev

Signe Knappe fra Gram prøvede også allerede i 2013 at komme til at stå øverst på Venstres liste til kommunalvalget i Haderslev Kommune. Nu prøver hun igen. Arkivfoto: Venstre
Allan Emiliussen, Signe Knappe, Holger Mikkelsen og Mads Skau vil alle være Venstres borgmesterkandidat i Haderslev Kommune. 17. november afgøres det, hvem der kommer til at stå på toppen af listen.
Annonce

Der bliver kampvalg om pladsen som spidskandidat for Venstre i Haderslev ved kommunalvalget næste år. Da fristen udløb torsdag den 1. oktober, havde fire V-kandidater meldt sig ind i kampen om borgmesterkæden.

De fire kandidater er Allan Emiliussen, Haderslev, Holger Mikkelsen, Simmersted, Mads Skau, Hammelev, og Signe Knappe, Gram.

Alle kandidaterne mødtes torsdag aften i Skrydstrup Forsamlingsgård med Venstres forretningsudvalg for Haderslev Kommune. Her fik kandidaterne mulighed for at præsentere deres kandidatur og til sammen at drøfte spillereglerne for tiden op til kampvalget om toppladsen den 17. november.

Det bliver et spændende kampvalg, der lige som ved kampvalget 13. november 2012 kan komme til at aktivere mange lokale V-vælgere. Alle fire Venstre-kandidater er garvede politikere med flere års erfaring og har stået i kø til at tage over i flere år. Med borgmester H. P. Geils beslutning om ikke at stille op ved næste års valg på grund af familiære årsager er vejen nu banet for, at de fire politikere, der alle sidder i enten Haderslev Byråd eller regionsrådet, nu kan få mulighed til at forme deres politiske ambitioner.


Jeg er glad og stolt over at være formand for et parti som kan stille med fire kompetente personer, som har evnen, viljen og modet til at stå i spidsen for Venstre ved næste valg og blive Haderslevs borgmester 1. januar 2022.

Peter Lund Pedersen, formand for Venstres kommuneforening i Haderslev


- Jeg er glad og stolt over at være formand for et parti som kan stille med fire kompetente personer, som har evnen, viljen og modet til at stå i spidsen for Venstre ved næste valg og blive Haderslevs borgmester 1. januar 2022, siger Peter Lund Pedersen, der er formand for Venstres i Haderslev Kommune.

Annonce

Prøvede politikere

Både Allan Emiliussen og Signe Knappe har tidligere været i kampvalg om at blive Venstres spidskandidat. 13. november 2013 lykkedes det kun lige akkurat H. P. Geil i tredje runde, at få de magiske 178 stemmer mod Signe Knappes 157 stemmer, der sikrede ham pladsen som nummer et på Venstres liste.

Allan Emiliussen prøver igen. I 2013 forsøgte han også at indtage posten som borgmesterkandidat i Haderslev Kommune, men fik ikke mandatet. Nu prøver den garvede haderslever igen. Arkivfoto: Dorthe Rasmussen

Den 46-årige Signe Knappe, der er mor til fire, og i 2010 for første gang kom i Haderslev Byråd, hvor hun imponerede alle, er et stærkt kort i feltet. Gennem fire år var den hjemmegående husmor med en bachelor i statskundskab fra Aarhus Universitet, formand for byrådets udvalg for børn og familie, hvor hun i øjeblikket sidder som næstformand, samtidig med at hun er medlem af økonomiudvalget.

Allan Emiliussen stillede også op ved valget mod H. P. Geil i 2013. Men allerede i første runde røg han ud. Den 56-årige politiker er dog en arbejdshest og kendt for sin store indsats for partiet. I øjeblikket indtager den boligsociale chef ved boligforeningen HAB posten som formand for den borgerlige fællessgruppe, hvor han netop har været forhandlingsleder i forbindelse med købet af de tidligere VUC-bygninger på Haderslev Havn. Desuden har han været med til at sikre det brede budgetforlig, som netop er indgået mellem 30 af Haderslev Byråds 31 medlemmer. Lige som Signe Knappe har han fire  børn og er et stærkt kort. Gennem fire år var han i den tidligere byrådsperiode formand for byrådets udvalg for kultur og fritid og har dermed et bredt kontaktnet til store kredse indenfor kultur og fritidslivet i Haderslev Kommune.

Holger Mikkelsen er en meget garvet politiker, der kender håndværket. Landmanden fra Simmersted blev valgt ind i 2006 og er i gang med sin fjerde periode i byrådet. Han har især på de indre linjer tegnet partiet. Arkivfoto: Venstre

54-årige Holger Mikkelsen fra Simmersted har i nu to perioder været formand for Haderslev Byråds voksenudvalg. På de indre linjer har han spillet en afgørende rolle i forbindelse med blandt andet kommunens omstridte swaplån. Ved sidste valg lykkedes det ham kun lige akkurat at komme ind, men landmanden og driftsøkonomirådgiveren hos LHN kender bedre end nogen det politiske håndværk. Han er søn af den tidligere og afdøde borgmester Nis Mikkelsen fra Vojens og har stærke holdninger til, hvad der er rigtigt og forkert. Han er gift og far til to døtre.

Mads Skau var i gang med en stor politisk karriere, da han i 2009 meddelte, at han ikke stillede op til en ny byrådskarriere. I 2018 var han tre børn dog så store, at han stillerede op til regionsrådet og blev valgt ind. Nu vil han forsøge at blive Venstres borgmesterkandidat. Arkivfoto

Fjerde og sidste kandidat er ikke ukendt. Mads Skau blev som den første Venstrepolitiker i Haderslev Kommune valgt ind i regionsrådet for Syddanmark ved valget i 2018. Her er han formand for præhospitaludvalget. Landmanden, der sammen med sin bror driver et stort svinebrug ved Hammelev, har dog også erfaring fra byrådet. Fra 1998 til 2005 sad han i byrådet i den gamle Vojens Kommune, inden han fra 2005 til 2009 sad i byrådet for den nye Haderslev Kommune. I den sidste del som gruppeformand. Han stoppede dog i politik efter 2009 for at hellige sig sit landbrug og ikke mindst være noget mere hjemme for sine tre børn, der dog nu alle er godt på vej.

Det er Venstres egne medlemmer, der kommer til at bestemme hvem af de fire, der kommer til at stå øverst på Venstres liste. Valget afgøres ved et opstillingsmøde den 17. november.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne

Mindeord over Ellen Oppenhejm

Danmark

Frank Jensen: - Man kan opfatte, at min glæde bliver for overvældende

Annonce